Η πιο σοκολατένια ατασθαλία… γιατί την αξίζουμε!

Έρχεται ο χειμώνας. Το μπικίνι και οι απαιτήσεις του είναι μια γλυκιά ανάμνηση. Ο δύσκολος Σεπτέμβρης και η πίεσή του είναι παρελθόν. Το στρες του ξεκινήματος της σεζόν βρήκε το δρόμο του. Ανάσα! Καιρός να “κεράσουμε” τον εαυτό μας ένα γλυκό.

Ένα αδιανόητα λαχταριστό γλυκό χωρίς άγχος, χωρίς ενοχές, χωρίς να μετράμε θερμίδες. Γιατί έτσι… Γιατί το αξίζουμε! Απόλαυσε κάθε κουταλιά του! Πρέπει, επιβάλλεται πού και πού να μας ανταμοίβουμε…

Η συνταγή που σας έχω σήμερα, λοιπόν, είναι ένα υπέροχο chocolate cake! Μία τούρτα σοκολάτας που σε προκαλεί να τη γευτείς, χωρίς δεύτερη σκέψη!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • ¾ φλ. άγλυκη σκόνη κακάο
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1½ κ. γλυκού baking soda
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού καφές espresso
  • 1 φλ. γάλα
  • ½ φλ. ηλιέλαιο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. βραστό νερό

και για την κρέμα σοκολάτας:

  • 1½ φλ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 φλ. άγλυκη σκόνη κακάο
  • 5 φλ. ζάχαρη άχνη
  • ½ φλ. γάλα
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ. γλυκού καφές espresso

Και τι πρέπει να κάνεις:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ετοίμασε δύο ταψιά με διάμετρο 22 cm, αλείφοντάς με λίγο ηλιέλαιο και στρώνοντας αντικολλητικό χαρτί στη βάση τους.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη baking soda, το αλάτι και τη σκόνη καφέ και ανακάτεψέ τα καλά.
  3. Ρίξε το γάλα, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα με τα στερεά υλικά και χτύπησέ τα στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα.
  4. Μόλις ενωθούν τα υλικά, χαμήλωσε την ταχύτητα και πρόσθεσε προσεκτικά το καυτό, βραστό νερό.
  5. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, μοίρασέ το στα δύο ταψάκια και ψήσε 30 με 35 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέικ.
  6. Βγάλε τα κέικ από το φούρνο και άφησέ τα να “σταθούν” για 10 λεπτά στο ταψί, έπειτα αφαίρεσέ τα από το ταψί και άφησέ τα να κρυώσουν πλήρως.

Για τη σοκολατένια κρέμα:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το βούτυρο και το κακάο μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
  2. Πρόσθεσε σιγά-σιγά τη ζάχαρη άχνη μαζί με το γάλα και ανέβασε την ταχύτητα.
  3. Ρίξε και το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με τη σκόνη καφέ και χτύπησε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και σταθερό.
  4. Αν είναι πολύ υγρό, πρόσθεσε λίγη ζάχαρη άχνη ή αν είναι πολύ στεγνό, πρόσθεσε λίγο γάλα, μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλεις.

Για να στήσεις το chocolate cake:
Βάλε στη βάση το ένα κέικ, άπλωσε από πάνω 1/4 από την κρέμα σοκολάτας που ετοίμασες, σκέπασέ τη με το δεύτερο κέικ και έπειτα άλειψε όλο το γλυκό γύρω-γύρω με την υπόλοιπη κρέμα!

Tip: Πασπάλισε τα κομμάτια που θα σερβίρεις με έξτρα κακάο για ακόμη πιο λαχταριστό αποτέλεσμα!

Καλή απόλαυση,
Τατιάνα

And More