Light σπιτικό παγωτό μόνο με 100 θερμίδες η μερίδα!

Παγωτό! Το αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Με την κρεμώδη δροσιστική υφή που μας ξεμυαλίζει. Συνδεδεμένο πάντα με χαρούμενες, ξέγνοιαστες στιγμές. Επειδή όμως -για να μην ξεχνιόμαστε- οι περισσότερες σκεφτόμαστε και προσέχουμε τη διατροφή μας, σήμερα σας έχω ένα γευστικότατο παγωτάκι, με λίγες θερμίδες και πολύ υγιεινό. Χωρίς ζάχαρη, με μέλι. Για να μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς ενοχές στην περίπτωση που βρίσκεστε σε δίαιτα. Ναι, πλησιάζει η ώρα του μαγιό…

Το παγωτό, σύμφωνα και με τους διαιτολόγους, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, όταν έχεις ανάγκη από κάτι γλυκό. Πόσω μάλλον όταν είναι σπιτικό και γνωρίζεις τα συστατικά. Αρκεί φυσικά να αρκεστείς στη μερίδα σου και να μην το παρακάνεις. Η συγκεκριμένη συνταγή έχει μόνο 100 θερμίδες ανά μερίδα. Τσέκαρε λοιπόν τα υλικά, πρόσθεσέ τα στη λίστα με τα ψώνια σου και ετοίμασε το δροσιστικό επιδόρπιο με τα χεράκια σου. Δεν είναι δύσκολο. Και η προετοιμασία του, μέχρι δηλαδή να το βάλεις στην κατάψυξη για να παγώσει, θα σου πάρει μόνο 5 λεπτάκια!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:
-1 κουτί γάλα καρύδας πλήρες
-1/4 φλ. και 2 κ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
-1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-1/4 φλ. μέλι
-1 πρέζα αλάτι
*Θα χρειαστείς επίσης ένα μεταλλικό δοχείο διαστάσεων 22x12x7 cm παγωμένο

Εκτέλεση:
-Στο μπλέντερ ρίξε όλα τα υλικά της συνταγής και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.

-Δοκίμασε την κρέμα για να δεις αν χρειάζεται να προσθέσεις περισσότερο μέλι ή βανίλια.

-Ρίξε το μείγμα στο παγωμένο μεταλλικό σκεύος και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη για τέσσερις με έξι ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί.

-Αν το παγωτό σου γίνει πολύ σκληρό για να το επεξεργαστείς, άφησέ το να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 25 με είκοσι λεπτά.

Καλή απόλαυση,
Τατιάνα

And More