Μια “λίστα χαράς” για να μην ξεχνάμε να απολαμβάνουμε τη ζωή!

Πόσο συχνά αναρωτιέσαι αν ζεις τη στιγμή; Αν χαίρεσαι την πολύτιμη ζωή; Αν εκτιμάς το κάθε λεπτό ευτυχίας που σου χαρίζεται;

Εγώ όσο μεγαλώνω το κάνω όλο και πιο συχνά. Και η διαπίστωση είναι πικρή. Η καθημερινότητα με συνεπαίρνει. Ένας ατελείωτος κατάλογος υποχρεώσεων, προβλημάτων προς επίλυση -από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες, λένε. Και είναι αλήθεια. Ξυπνώ, πέφτω σε μια δίνη υποχρεώσεων και μέχρι να ανοιγοκλείσω τα μάτια μου έρχεται η νύχτα και όλα τελειώνουν. Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες μέρες, δεν προλαβαίνω να διεκδικήσω καν μια στιγμή ευτυχίας. Κι αυτό είναι τόσο λάθος!!!

Γράφω μάλλον σε σας για να τα διαβάσω πρώτη εγώ. Για να χτυπήσω το καμπανάκι σε όσους το χρειάζονται και πρώτα απ’ όλους σε μένα. Για να παίρνω τα παιδιά μου περισσότερες αγκαλιές, κι ας με διώχνουν τώρα που μεγάλωσαν. Για να χαμογελώ πιο συχνά στον άντρα μου. Για να αφιερώνω μισή ώρα ηρεμίας στον εαυτό μου. Μισή ώρα χωρίς να απαντήσω σε τηλέφωνο, mail, συνεργάτη. Μισή ώρα χωρίς να ψάξω ή να μελετήσω μια είδηση. Μισή ώρα χωρίς να τρέχω με το αυτοκίνητο σε δουλειές και επαγγελματικά ραντεβού. Μισή ώρα χαράς!

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω… μια “to do” list ευτυχίας. Δηλαδή, αποφάσισα να βάλω ως υποχρέωση τα θετικά πράγματα της ζωής σε μικρές δόσεις κάθε μέρα. Για παράδειγμα:

  • Είκοσι λεπτά χρόνο για πρωινό με το πιο όμορφο σερβίτσιο μου έστω μια – δυο φορές την εβδομάδα. Σαν να είναι μέρα γιορτής.
  • Μια πολύ ζεστή αγκαλιά ή γλυκιά κουβέντα σε όλους όσους έχω γύρω μου. Οι άνθρωποι μεταμορφώνονται με ένα χάδι.
  • Δυο λεπτά χρόνου για μια θετική σκέψη.
  • κ.τ.λ…. κ.τ.λ….. κ.τ.λ….. (συμπληρώστε και τη δική σας λίστα με ό,τι σας δίνει χαρά)

Όσοι ξεχνάτε να ζήσετε, είτε γιατί τα οικονομικά προβλήματα έχουν στεγνώσει τη χαρά, είτε γιατί εργάζεστε ασταμάτητα, είτε γιατί έχετε πολύ πιο σοβαρά θέματα να λύσετε από τα απλά καθημερινά, δοκιμάστε τη λίστα της χαράς. Για τον καθένα αυτή η λίστα είναι πολύ διαφορετική. Μπορεί ωστόσο να σας βοηθήσει.

Φιλιά πολλά,
Τατιάνα

And More