Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά tips για να αλλάξει διάθεση το σπίτι σου!

Ήρθε αυτή η μαγική στιγμή που το σπίτι ομορφαίνει, που το σπίτι στολίζεται. Πλησιάζουν Χριστούγεννα! Γυρίζεις από τη δουλειά και σε περιμένουν φωτάκια, χρώματα και χαρούμενες λάμψεις. Είναι από τις αγαπημένες μου στιγμές μέσα στο χρόνο. Ο προσωπικός μας χώρος φοράει τα γιορτινά του και μας αλλάζει τη διάθεση.

Η διακόσμηση είναι μια μεγάλη μου αδυναμία. Τρελαίνομαι να ψάχνω για καινούριες ιδέες που θα δώσουν στο σπίτι μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Και κάθε χρόνο “κλέβω” λίγο… και στολίζω όλο και νωρίτερα. Μια από τις επόμενες μέρες θα είναι αφιερωμένη σε αυτό.

Το δέντρο θα πάρει τη θέση που του αναλογεί στο σπίτι και όλα θα αλλάξουν. Και όχι μόνο! Παρακάτω θα βρεις μερικά διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα tips που θα σε εμπνεύσουν κι εσένα να επιλέξεις και να δημιουργήσεις τη δική σου γιορτινή ατμόσφαιρα στο χώρο σου.

Το χρώμα που συνήθως κυριαρχεί τα Χριστούγεννα είναι το πράσινο και το κόκκινο. Όμως εξίσου αρχοντικό αλλά και πολύ εντυπωσιακό είναι και το χρυσό. Μπορείς να διακοσμήσεις το τραπέζι σου με ένα βασικό κομμάτι σε χρυσό χρώμα (όπως εδώ αυτό το ελάφι) και γύρω από αυτό να κινηθείς διακοσμητικά. Εάν δεν κάνεις υπερβολές, το χρυσό χρώμα είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια γιορτινή διακόσμηση!

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία του σπιτιού για να διακοσμήσεις είναι τα παράθυρα. Και δεν χρειάζεσαι πολλά υλικά. Μια πράσινη γιρλάντα και μερικές μπάλες ή όπως βλέπεις εδώ μερικά μεγάλα χαρακτηριστικά μπαστουνάκια των Χριστουγέννων μπορούν να δώσουν γιορτινό ύφος στα παράθυρά σου.

Εάν σου αρέσει η μίνιμαλ διακόσμηση τότε θα σου πρότεινα να επιλέξεις το ασημί αλλά και το χρώμα του πάγου τόσο στα στολίδια σου όσο και στα διακοσμητικά που θα διαλέξεις να στολίσεις. Συνδύασέ τα με λευκά υφάσματα, όπως οι τραβέρσες στο τραπέζι ή ένα λευκό χαλάκι κάτω από το δέντρο σου και το ύφος αμέσως γίνεται χειμωνιάτικο και γιορτινό!

Μην ξεχνάς ότι τα στολισμένα κλαδιά είναι πάντα μια καλή και ανέξοδη επιλογή που μπορεί να σε “σώσει” είτε στολίσεις την τελευταία στιγμή είτε επιλέξεις να μην έχεις δέντρο. Εάν τα διακοσμήσεις με λευκά φωτάκια ή μικρά στολίδια έχεις μια πολύ όμορφη σύνθεση για τις γιορτές.

Αν αγαπάς τα κλασικά χριστουγεννιάτικα χρώματα, δηλαδή το κόκκινο και το πράσινο, ένας πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός είναι με καρό κορδέλα. Ένα στεφάνι ή ένα κηροπήγιο “ντυμένα” με φυτά των Χριστουγέννων, μερικά κουκουνάρια και καρό κορδέλα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να στολίσεις τον μπουφέ σου ή το τζάκι σου.

Μια αγαπημένη κατασκευή που θα συναντήσεις πολύ συχνά στο εξωτερικό είναι τα μπισκοτένια διακοσμητικά. Συνήθως δεν χρειάζονται πολλά υλικά για να γίνουν, είναι πολύ εντυπωσιακά και μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά στην προετοιμασία τους.

Δημιούργησε όμορφες γωνιές στο σπίτι σου που θα τραβάνε το βλέμμα και θα σου χρησιμεύσουν και ως σημεία αναφοράς στο ρεβεγιόν ή στο γιορτινό τραπέζι που θα κάνεις. Κοντά σε ένα παράθυρο, τοποθέτησε ένα τραπεζάκι όπου θα έχεις τοποθετημένα με όμορφη διάταξη τα ποτήρια σου, μερικά κεριά και μπάλες που θα κρέμονται ή χριστουγενιάτικες κορδέλες.

Φιλιά,
Τατιάνα

And More