Ανοιξιάτικα διακοσμητικά μυστικά για να φέρεις την άνοιξη στο τραπέζι σου

Mπορεί δικαίως με τα αμέτρητα χρώματά της να σου προκαλέσει ευφορία, αισιοδοξία και προσδοκίες για το… καλοκαιράκι. H άνοιξη είναι η εποχή που κυριολεκτικά η φύση γιορτάζει και μαζί της χαίρεσαικι εσύ να γεμίζεις το σπίτι σου ευωδιές και ανθισμένα λουλούδια!
Τα βάζα γεμίζουν και γίνονται η ωραιότερη και πιο απλή διακόσμηση που συνήθως φιλοξενούνται στο τραπέζι της κουζίνας ή της τραπεζαρίας!

Με floral διάθεση κι εγώ, σκέφτηκα να σου δώσω μερικές ιδέες για να πας τη διακόσμησή σου με λουλούδια ένα βήμα πιο πέρα, κάνοντας το τραπέζι σου μια ανοιξιάτικη συμφωνία γεμάτη χρώμα και έμπνευση!

Θα ξεκινήσω από την αγαπημένη μου ιδέα και την πιο αισιόδοξη!


Οι μυγδαλιές είναι ανθισμένες παντού και σε τρελαίνουν! Αυτά τα κομψά κλαδάκια με τα πανέμορφα ασπρο-ροζ ανθάκια μπορούν να στολίσουν κάθε τραπέζι χωρίς να χρειάζεται τίποτα άλλο! Συνδύασέ το με ρεσό ή βαζάκια με κεριά σε ροζ ή λευκό και απλά διάφανα μπουκάλια, λευκά πιάτα και λευκές πετσέτες!


Το γαλάζιο είναι ένα χρώμα που ταιριάζει πολύ στην ιδιοσυγκρασία μας αφού η θάλασσα είναι το στοιχείο μας! Στόλισε το τραπέζι σου με πετσέτες σε θαλασσί, λευκό σερβίτσιο και με μερικές λευκές τουλίπες. Κόψε τα κοτσανάκια τους ώστε να κοντύνουν αρκετά και φτιάξε ένα μπουκετάκι που θα βάλεις σε χαμηλό βάζο ή ποτήρι!


Εξίσου απλή αλλά τόσο εντυπωσιακή είναι και αυτή η πρόταση: διάφανα μπουκάλια μέσα στα οποία θα βάλεις από ένα σκέτο κλαδί και αντίστοιχος αριθμός από μικρότερα διάφανα μπουκάλια όπου θα βάλεις κίτρινες τουλίπες. Όσο για το υπόλοιπο τραπέζι δεν χρειάζεσαι πολλά! Λευκά όλα και μια πινελιά κίτρινου στα σουπλά ή τις πετσέτες!


Εδώ σου χω μια ιδέα λίγο πιο… επίσημη. Το βασικό χρώμα των λουλουδιών σου πρέπει να είναι το μωβ με μια ιδέα λευκού και πράσινου. Ψηλά, κρυστάλλινα ποτήρια, το καλό σου σερβίτσιο, λευκό τραπεζομάντηλο και ίσως ένα φαναράκι για φωτισμό!

Αυτή η ιδέα είναι… παντού! Σε όποια εξοχή και να βρεθείς τα χαμομήλια μοσχομυρίζουν! Το ίδιο και οι λεβάντες και οι μαργαρίτες! Κόψε μικρά μπουκετάκια και βάλτα σε βαζάκια και το τραπέζι σου αποκτά αμέσως χαρακτήρα!


Αν το σπίτι σου, το στιλ σου είναι πιο έθνικ χρειάζεσαι σίγουρα λουλούδια σε έντονα χρώματα και αντίστοιχα αξεσουάρ. Το πορτοκαλί και το ροζ είναι τα βασικά σου στοιχεία. Πορτοκαλί υφάσματα στο τραπέζι, ροζ και έντονα κόκκινα τα λουλούδια σου. Ένα κοτσανάκι από ροζ ή κόκκινο γεράνι σε κάθε πιάτο (φωτό δεξιά) θα απογειώσει το στιλ!

Κι επειδή η πρωτοτυπία είναι απαραίτητη αυτό το σουπλά είναι όλη η άνοιξη σε ένα αντικείμενο! Μαζί με ένα μπουκέτο με ζέρμπερες σε ροζ και κόκκινο που βρίσκεις σε κάθε ανθοπωλείο έφτιαξες το πιο χαρούμενο τραπέζι!

Και δυο χαριτωμένες ιδέες τώρα:

Ένα λεμόνι ως μέρος της διακόσμησής σου μαζί με μερικά καραμελάκια πάνω σε λευκό σερβίτσιο με κίτρινη χαρτοπετσέτα!


Ή μικρές χαρούμενες πεταλούδες καρφιτσωμένες παντού στο τραπέζι σου!


Τα φαναράκια είναι μια μόδα που καλά κρατεί! Χρησιμοποίησε δύο μεγάλα μαύρα στο κέντρο του τραπεζιού. Γύρω γύρω βάλε μερικά ροζ ρεσώ σε σχήμα λουλουδιού. Ένα floral τραπεζομάντηλο σε έντονο χρώμα είναι ό,τι χρειάζεσαι και καλό είναι να το ταιριάξεις με το χρώμα που έχουν τα πιάτα σου, αλλιώς επέλεξε απλώς λευκά!


Αν το σπίτι σου είναι πιο κλασικό και σε γήινους τόνους επέλεξε μια σύνθεση με λευκά ανθοδοχεία σε μερικά από τα οποία θα βάλεις λευκές τουλίπες και στο κεντρικό μεγάλα κλαδιά δάφνης.


Ή μπορείς να βάλεις στο κέντρο του τραπεζιού ένα πολύ μεγάλο διάφανο βάζο με ένα γενναίο μπουκέτο από ombre τουλίπες σε κιτρινο-ροζ.

Για σένα που απολαμβάνεις το τραπέζι του κήπου ή της βεράντας σου:

Ένα παλιό ξύλινο κουτί ή κασελάκι μπορεί να φιλοξενήσει μικρά βαζάκια με λουλούδια από τον κήπο σου και μικρά χαριτωμένα γλαστράκια στους ίδιους χρωματικούς τόνους μπορούν να μπουν στις κορυφές του τραπεζιού σου!


Ας μην ξεχνάμε όμως και το πράσινο που είναι άλλο ένα ανοιξιάτικο χρώμα. Πράσινα σουπλά, πράσινα αξεσουάρ στο τραπέζι, περίτεχνες πρασινάδες στα βάζα και για αλλαγή δυο λευκά τριαντάφυλλα με καταπράσινα φύλλα!

Για το τέλος σου άφησα τις πιο απλές ιδέες, στις οποίες δεν μπορείς να αντισταθείς:

Θα χρειαστείς ένα μπουκέτο μαργαρίτες και ψηλά, διάφανα βάζα σε ό,τι σχήμα θέλεις. Γέμισε τα βάζα νερό και αν έχεις ρίξε ελάχιστο κίτρινο χρώμα (από νερομπογιά ή ακόμα και από μια κουταλιά κάρι!). Αφαίρεσε τα φύλλα από τις μαργαρίτες και κόψε κάθε κοτσάνι σε διαφορετικό ύψος. Βύθισέ τες όλες μαζί μέσα στο βάζο και ιδού το αποτέλεσμα!


Ένα απλό, μυρωδάτο τριαντάφυλλο από τον κήπο πλάι στο πιάτο είναι η πιο απλή κίνηση αγάπης για το σύντροφό σου, τους καλεσμένους σου, για να φτιάξει η μέρα σου, για το παιδί σου, για να θυμάσαι ότι η ζωή είναι ωραία!

Καλό μήνα,
Τατιάνα

And More