Πίσω στην κορυφή της σελίδας
25.05.2010 | 11:48

Η Πίτσα της Eurovision

Η Πίτσα της Eurovision
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Σήμερα έχει Eurovision. Ο ημιτελικός που συμμετέχει η χώρα μας. Καταλαβαίνεις τώρα... Η τέλεια ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι σπίτι. Οικογένεια, φίλοι, μια καλή αφορμή για να βρεθούμε και να διασκεδάσουμε.


Εγώ φυσικά, θα φτάσω τελευταία στιγμή, αλλά θα φτιάξω κάτι να περιποιηθώ τους φίλους. Μου αρέσει πολύ. Το απολαμβάνω.


Θα φτιάξω κάτι γρήγορο και παράλληλα απολαυστικό. Πίτσα. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια υπέροχη πίτσα. Τα πιτσιρίκια τρελαίνονται. Και οι μεγάλοι όμως δεν πάνε πίσω. Το ξέρω. Το έχω τσεκάρει.


Για αυτό λοιπόν, σήμερα, σας προτείνω αυτή τη συνταγή για να περιποιηθείτε τους φίλους και την οικογένειά σας. Γίνεται γρήγορα και είναι νοστιμότατη.


Ξέρω ότι οι περισσότερες δουλεύετε. Τρέχετε από το πρωί. Θα φτάσετε σπίτι τελευταία στιγμή. Γιατί να παραγγείλετε; Ξέρω, μπορεί να μην έχετε προλάβει να πάτε για ψώνια. Το κάθε ελληνικό σπίτι όμως μια φρέσκια ντοματούλα την έχει στο ψυγείο του. Η πίτσα που σας προτείνω είναι απλή, ελαφριά και με απλά υλικά. Κόψτε και λίγο βασιλικό από τη γλαστρούλα και θα ξετρελαθούν όλοι...

Υλικά για 10 άτομα


  •  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
 

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά (περίπου 16 γρ.)
  • 400 ml (περίπου 1 1/4 του φλιτζανιού) χλιαρό νερό, όχι πολύ ζεστό 
  • 1 κοφτή κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1 κοφτή κουτ. της σούπας αλάτι 
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ 
 

  • 1 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί της επιλογής σου
  • 10-15 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 κιλό ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κουτ. της σούπας ρίγανη

Προετοιμασία

01Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι

02 Πρόσθεσε το λάδι και το μισό νερό και ανακάτεψε ώσπου να "βραχεί" όλο το μείγμα

03Συνέχισε να προσθέτεις νερό μέχρι η ζύμη σου να γίνει απαλή και να μην κολλάει στα χέρια

04Άφησε τη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά

05 Άπλωσε την ζύμη σε ένα ρηχό βουτυρωμένο ταψί κουζίνας. Θα σε βοηθήσει πολύ ένα μικρό ρολάκι

06 Ψήσε την ζύμη για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Δεν χρειάζεται να ροδίσει αφού θα ξαναμπεί στο φούρνο με τα υλικά.

07Στρώσε τις ντομάτες πάνω στη ζύμη, ρίξε το τριμμένο τυρί, τη ρίγανη και τα φύλλα βασιλικού

08 Ψήσε για 10-15 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει το τυρί. Δεν χρειάζεται πολύ ψήσιμο για να μην μαραθούν οι ντομάτες και ο βασιλικός

Tip

Μπορείς βέβαια να βάλεις και οποιοδήποτε άλλο υλικό της επιλογής σου. Αυτή είναι μια απλή και ελαφριά εκδοχή!

Φτιάξε την παραπάνω ζύμη και βάλτην στην κατάψυξη για να την έχεις έτοιμη. Μουντιάλ έρχεται και οι αντρικές συγκεντρώσεις θα είναι συχνές από δω και πέρα. Θα σου χρειαστεί...

Δοκιμάστε την και καλή διασκέδαση!

Φιλάκια,
Τατιάνα

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook