Πίσω στην κορυφή της σελίδας
06.08.2010 | 16:41

Πέννες με σύκο και προσούτο

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Με την ζέστη που κάνει αυτές τις ημέρες, το πιάτο της ημέρας είναι σημαντικό να είναι ελαφρύ. Ελαφρύ, αλλά και νόστιμο. Η μακαρονάδα που ετοίμασα χθες για την οικογένειά μου, είχε γεύση από Αύγουστο, με φρέσκα σύκα και πικάντικες πινελιές από τραγανό ιταλικό προσούτο.




Εγώ επέλεξα πέννες για την μακαρονάδα μου, αλλά φυσικά ο καθένας μπορεί να βάλει τα ζυμαρικά που του αρέσουν πιο πολύ. Το μυστικό της τόσο ντελικάτης γεύσης βρίσκεται στα απλά, ολόφρεσκα συστατικά της. Τα σύκα, όπως και το προσούτο είναι ελαφρά ψημένα, ενώ η μακαρονάδα έχει όσο ελαιόλαδο πρέπει για να είναι γευστική και light. Για το τέλος φυσικά, όπως έχετε καταλάβει μπόλικη παρμεζάνα, που λατρεύω!

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. πέννες
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
  • 250 γρ. λεπτές φέτες προσούτο
  • 8 φρέσκα σύκα, καθαρίσμενα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • Πιπέρι/Αλάτι
  • Φρέσκο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Προετοιμασία

01Σε αντικολλητικό σκέυος χωρίς καθόλου λάδι, πέρασε το προσούτο από μέτρια φωτιά, ώστε να γίνει τραγανό

02 Βάλε την πιπεριά ολόκληρη στο γκριλ να ψηθεί μέχρι να “σκάσει” η φλούδα της. Βάλε την σε μια πλαστική σακούλα που κλείνει

03Πέρασε τα σύκα σε μεταλλική λάμα και τοποθέτησε τα πάνω στο γκριλ. Ψήσε για 2-3 λεπτά γυρίζοντάς τα πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα

04Ξεφλούδισε την πιπεριά και αφαίρεσε τους σπόρους. Κόψε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες. Κάνε το ίδιο και με το προσούτο. Κόψε τα σύκα σε χοντρά κομμάτια

 

05Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βάλε τα ζυμαρικά σου να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

06Σε αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε ελαφρά το σκόρδο. Πρόσθεσε την πιπεριά και το προσούτο και κατέβασε από τη φωτιά.

07Ανακάτεψε με τα μακαρόνια και τα κομμάτια σύκο  και όσο είναι καυτά πρόσθεσε 6 κ.σ. παρμεζάνα να λιώσει
Μοίρασε σε 4 πιάτα και σέρβιρε με φρέσκο μαϊντανό και έξτρα παρμεζάνα αν το επιθυμείς.

Tip

Μπορείς να προσθέσεις λίγο ζεστό νερό (καλή ιδέα είναι να κρατήσεις λίγο νερό από τα μακαρόνια σου που βράζουν) αν δεις πως το μείγμα του προσούτο είναι στεγνό.

 

Στην υγειά σας και καλή όρεξη!

Φιλάκια,
Τατιάνα








Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook