Πίσω στην κορυφή της σελίδας
17.05.2010 | 16:42

Η μακαρονάδα που λάτρεψα!

Η μακαρονάδα που λάτρεψα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Η μυρωδιά της με τρέλανε. Η φρεσκάδα της με έκανε να γουργουρίζω από ικανοποίηση... σε κάθε μπουκιά!!! Η μακαρονάδα που έφαγα χθες σε ένα ιταλικό κοντά στη γειτονιά μου, ήταν ένα γαστριμαργικό αριστούργημα.  




Spaghetti με σκόρδο, ντομαματίνια, ρόκα και παρμεζάνα. Ένα τόσο απλό πιάτο ζυμαρικών αλλά τόσο νόστιμο! Το μυστικό της κρυβόταν στην ανάδειξη των ολόφρεσκων, σχεδόν ωμών συστατικών της. Τα μικρά, ώριμα, γλυκά ντοματίνια ήταν μόνο για δευτερόλεπτα σοταρισμένα. Το αγνό παρθένο ελαιόλαδο μοσχοβολούσε. Η ρόκα κράταγε τη φρεσκάδα της. Και η παρμεζάνα, η κορώνα της ιταλικής μακαρονάδας, ήταν κομμένη σε μεγάλες, λεπτές λωρίδες (νιφάδες).
Τη συνόδεψα με ένα δροσερό λευκό Frascati και σας σκεφτόμουνα. Πήρα τη συνταγή για σας. Γιατί ο καθένας από σας μπορεί να τη δοκιμάσει. Εύκολη στο μαγείρεμα και γρήγορη για όσες δεν διαθέτουν χρόνο για μαγείρεμα.

 

Υλικά για 10 άτομα



  • 1 πακέτο μακαρόνια νο. 6
  • 1 ματσάκι φρέσκια ρόκα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 ντοματίνα cherry
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

01
Βάλε σε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι να βράσει

02Πλύνε τη ρόκα και καθάρισε τα χοντρά της κοτσάνια

03Πλύνε και κόψε στα δύο τα ντοματίνια

04Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, ρίξε τα μακαρόνια μαζί με 2-3 κουταλιές λάδι και όταν γίνουν στράγγιξέ τα σε ένα σουρωτήρι

 

05Ψιλόκοψε το σκόρδο και σόταρέ το σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Πρόσθεσε την ρόκα και σόταρε για 2-3 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια πρόσθεσε και τα ντοματίνια. Φρόνισε τα ντοματίνια να κάτσουν με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αν γυρίσουν θα ξεφλουδίσουν και θα μαλακώσουν. 

06Ρίξε ξανά τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακάτεψέ τα με την ρόκα, τα ντοματίνια και το λάδι.

07Σέρβιρε με μπόλικη παρμεζάνα, κομμένη σε λαχταριστές νιφάδες.

Tip

Επειδή το ανακάτεμα μπορεί να κάνει άδικη την μοιρασιά, εγώ έβγαλα τα ντοματίνια και τα μοίρασα ένα-ένα στα πιάτα! Έτσι δεν μένει κανείς παραπονεμένος.

Είναι ό, τι πρέπει για τις ζεστές μέρες που έρχονται. Ανάψτε κεριά και γευτείτε τη στο μπαλκόνι ή στον κήπο, συνοδεύοντάς τη με ένα οποιοδήποτε ελαφρώς ξηρό κρασί. Θα με θυμηθείτε!

Στην υγειά σας και καλή όρεξη!

Φιλάκια,
Τατιάνα

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook