Πίσω στην κορυφή της σελίδας
20.05.2011 | 14:44

Το βίντεο που με σόκαρε σήμερα το πρωί...

Το βίντεο που με σόκαρε σήμερα το πρωί...
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Σήμερα ξύπνησα σιχτιρίζοντας. Μόλις έφυγαν τα παιδιά για το σχολείο και άνοιξα την τηλεόραση είδα την είδηση για τους Αφγανούς που ομολόγησαν τη σφαγή του 44 χρονου πατέρα για μια κάμερα.
 
Έγινα έξαλλη από θυμό. Και τι δεν είπε το στόμα μου για τους Αφγανούς. Που σκοτώνουν δια λιθοβολισμού ακόμη μέχρι σήμερα τις γυναίκες τους, που ζουν σαν τα ζώα και δεν έχουν καμία εκτίμηση στην ανθρώπινη ζωή και βρισιές που είναι καλύτερα να μη σας μεταφέρω. Στη συνέχεια άρχισα να σχολιάζω στο Νίκο με ενθουσιασμό μία δήλωση του Σαββόπουλου που είπε να τους μπουζουριάσουμε όλους τους αλλοδαπούς και να τους πάμε σε κανένα ξερονήσι να το καλλιεργήσουν. Εκείνος με άκουγε ατάραχος όπως πάντα. Έχει συνηθίσει τόσα χρόνια. Εξωτερικεύω το κάθε μου συναίσθημα με έντονο τρόπο.
 
Μετά από αυτό το παραλήρημα έπεσα πάνω σε ένα απίστευτο βίντεο που έδειχναν στην εκπομπή τους στο MEGA, oι Οικονομέας - Καμπουράκης.
 
Καμιά δεκαριά γορίλλες χρυσαυγήτες είχαν εισβάλλει σε ένα τόσο δα μαγαζάκι ενός συμπαθέστατου μελαψού μεσήλικα. Δεν ξέρω αν ήταν Αιγύπτιος, θα σας γελάσω. Τα έκαναν γυαλιά καρφιά και μετά του πήραν και τα λεφτά από το ταμείο. Στο μαγαζί υπήρχε κρυφή κάμερα που κατέγραψε την ανατριχιαστική ωμή βία των εγκληματιών και τον άνθρωπο, που έβλεπε τους κόπους του να καταστρέφονται.
 
Εκεί λοιπόν σοκαρίστηκα. Ξέρετε γιατί. Αισθάνθηκα ότι λίγα λεπτά πριν δω το βίντεο, με την αγανάκτησή μου για το θάνατο ενός ανθρώπου, έγινα για λίγο ίδια με αυτούς. Τρόμαξα. Η οργή και η απόγνωση, η αίσθηση ότι ως πολίτες είμαστε ανυπεράσπιστοι, η καταστροφή του κέντρου μεγάλων πόλεων της Ελλάδας μας έχουν επηρεάσει βαθειά. Και δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν ανίκανο διοικούντα να αλλάξει την ψυχή μας. Ο Φασισμός δεν ευδοκίμησε ποτέ στην Ελλάδα. Είμαστε η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Η ανθρωπιά είναι βασικό μας χαρακτηριστικό.
 
Αισθάνομαι λοιπόν χρέος μου να υπενθυμίσω στον εαυτό μου πρώτα και σε κάθε αναγνώστη που θα διαβάσει αυτό το άρθρο ότι ο θυμός μας για αυτά που συμβαίνουν είναι δικαιολογημένος. Όμως θα πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και να σκεφτούμε λογικά. Να θυμόμαστε ποιοι είμαστε. Γιατί τα αυγά του φιδιού εμείς οι έλληνες δεν τα κλωσάμε. Τα σπάμε!!!!
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10