Πίσω στην κορυφή της σελίδας
10.05.2012 | 13:12

Ένα light μενού λίγο πριν την παραλία

Ένα light μενού λίγο πριν την παραλία
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η αλήθεια είναι πως η επικαιρότητα μάς έχει κρατήσει αρκετά απασχολημένες. Η κατάσταση στη χώρα έχει μονοπωλήσει τις σκέψεις μας. Η οικονομική κρίση, οι εκλογές, η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης... οι εκλογές ξανά όπως όλα δείχνουν... Πέρασε ο καιρός. Έφτασε Μάιος. Μύρισε καλοκαίρι. Και σιγά σιγά το μαγιό θα μπει στην καθημερινότητα.

Καλό είναι λοιπόν να αρχίσουμε να ελαφραίνουμε τα γεύματά μας. Να τρώμε πιο προσεχτικά, να αφαιρούμε τα λιπαρά... Όπως όλα δείχνουν σύντομα θα έχουμε εκλογές κι αμέσως μετά τη σκυτάλη παίρνει το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά...

Το παρακάτω μενού έχει ακριβώς αυτόν το στόχο. Δεν στερείσαι γεύσης -το αντίθετο μάλιστα. Απολαμβάνεις το φαγητό σου, ευχαριστείς τον ουρανίσκο σου και παράλληλα χάνεις εκείνα τα περιττά κιλάκια. Αν λοιπόν δεν είσαι από εκείνες που μπορούν τις δίαιτες, δεν έχεις παρά να ελαφρύνεις τα γεύματά σου...

Μια υπέροχη ζουμερή σαλάτα από φράουλες και αγγουράκι, ένα φρέσκο υπέροχο φιλέτο τόνου με πράσινη σος είναι νοστιμότατες επιλογές. Υγιεινές και χορταστικές. Και light. Και τα δύο μαζί 300 θερμίδες μόνο!

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ/ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
Θερμίδες - 80

Υλικά για 4 άτομα

 

 

  • Για το dressing: 1 σκελίδα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. λευκή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • Λίγο ξερό θυμάρι
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1 κ.σ. ξερό μαϊντανό
  • ¼ του φλιτζανιού λευκό ξίδι
  • 2/3 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. Νερό
  • Για τη σαλάτα: 1/3 του φλιτζανιού φρέσκο δυόσμο
  • 2 φρέσκες καυτερές πιπεριές χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένες
  • 2 μέτρια αγγουράκια
  • 4 φλιτζάνια φράουλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε ροδελίτσες
  • 1 λεμόνι

Προετοιμασία 

01Για το dressing: Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτύπησε καλά να πάρεις ένα ομοιογενές μείγμα. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο

02 Βάλε τη μισή ποσότητα δυόσμο και μία πιπεριά ψιλοκομμένη σε ένα μπλέντερ και χτύπησε να γίνει απαλή. Ψιλόκοψε τον υπόλοιπο δυόσμο και άφησε στην άκρη

03Καθάρισε και κόψε ένα από τα δύο αγγούρια σε κυβάκια και βάλε σε ένα μπολ. Πρόσθεσε τις φράουλες, το κρεμμύδι και την υπόλοιπη καυτερή πιπεριά και ράντισε με το dressing. Ανακάτεψε ελαφρά

04 Κόψε το υπόλοιπο αγγούρι σε λεπτές φετούλες και ανάμειξε με την κρέμα δυόσμου και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

05Βάλε σε σαλατιέρα και πρόσθεσε από πάνω το μείγμα με τις φράουλες, στίψε από πάνω το λεμόνι και σέρβιρε

Tip

Μπορείς να ετοιμάσεις την σαλάτα, χωρίς να την... ραντίσεις με το dressing και να την αφήσεις στο ψυγείο σκεπασμένη να δώσει τα έντονα αρώματά της. Λίγο πριν την σερβίρεις περιχύνεις με το dresssing και προσθέτεις και το λεμόνι.

ΦΙΛΕΤΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΣΟΣ VERDE

Θερμίδες 220

Υλικά για 4 άτομα



  • 2 φιλέτα φρέσκου τόνου
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Verde σος: 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 200ml ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα αντζούγιας παστής
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξίσμα λεμονιού και φυλλαράκια μαϊντανού για το γαρνίρισμα

Προετοιμασία 

01Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC

02 Για τον τόνο: Αλάτισε το φιλέτο και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο. Τρίψε καλά το αλάτι και το ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια του φιλέτου

03Ζέστανε ένα βαρύ τηγάνι και πρόσθεσε τα φιλέτα να πάρουν χρώμα. Φρόντισε γυρίζοντάς τα να μην τα τρυπάς με το πιρούνι για να παραμείνουν ζουμερά. 30 δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά αρκούν

04 Βάλε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ και στο φούρνο και άφησε για μερικά ακόμη λεπτά. Βγάλε από το φούρνο και άφησε σε ζεστό σημείο

05Για την σος verde: Βάλε τη μουστάρδα με μερικές κουταλιές σε ένα μπολ και ανακάτεψε. Ψιλόκοψε και τις αντζούγιες και πρόσθεσε στο μπολ

06Ψιλόκοψε όλα τα μυρωδικά σου (μόνο τα φυλλαράκια) μαζί με την κάπαρη και πρόσθεσε στο μπολ με τη μουστάρδα. Καθάρισε το σκόρδο, αλάτισε και λιώσε με τη λάμα ενός μαχαιριού. Ρίξε το με τα υπόλοιπα υλικά

07Συμπλήρωσε λίγο ελαιόλαδο και ανακάτεψε τη σος, που πρέπει να έχει σφιχτή υφή. Λίγο πριν σερβίρεις το πιάτο σου ρίξε το χυμό λεμονιού στη σος

08Βάλε τα φιλέτα στο πιάτο, ρίξε λίγο χυμό λεμόνι και περίχυσε με τη σάλτσα σου. Γάρνιρε με το ξύσμα και λίγο μαϊντανό
 

Tip

H πράσινη γευστική σος που θα συνοδεύσει το ψαράκι σου είναι ιδανική και για κοτόπουλο, αλλά και για μανιτάρια πλευρώτους.

Aν θέλεις να ανακαλύψεις περισσότερες light και γευστικές συνταγές κάνε κλικ εδώ

Φιλάκια,
Τατιάνα

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook