Πίσω στην κορυφή της σελίδας
18.04.2012 | 22:17

Μια light συνταγή με spaghetti

Μια light συνταγή με spaghetti
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Νομίζω όλοι το παρακάναμε με το φαγητό στις γιορτές. Και τώρα προσπαθούμε να επανέλθουμε από το μεγάλο φαγοπότι. Η λύση όμως δεν βρίσκεται στην αφαγία. Η καλύτερη λύση είναι τα σωστά επιλεγμένα, υγιεινά γεύματα. Και όχι απαραίτητα μόνο σαλάτες. Ζυμαρικά, ας πούμε.

Τα έχουμε παρεξηγήσει λίγο τα μακαρόνια. Στη συνείδησή μας, παχαίνουν. Τίποτα δεν παχαίνει αν δεν είναι σε τεράστιες ποσότητες. Και όσον αφορά στα ζυμαρικά, αυτό που είναι καταστροφικό για τη σιλουέτα μας είναι οι σάλτσες που τα συνοδεύουμε. 

Οι στερήσεις δεν κάνουν καλό σε κανέναν. Το αντίθετο. Λειτουργούν καταπιεστικά και τελικά έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. 

Σήμερα, λοιπόν, σας έχω μια συνταγή με τα αγαπημένα σε όλους ζυμαρικά. Συνοδεύονται με μπρόκολο και καρύδια. Χωρίς πολλές θερμίδες και με υψηλή διατροφική αξία.  


Υλικά για 2 άτομα



 


  • 100 γρ. σπαγγέτι
  • 1 μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • Μια καλή χούφτα καρύδια
  • 2 φέτες ψωμί, κομμένο σε κομματάκια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετούλες
  • Το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Προετοιμασία 

01Βάλε στην κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει και ετοίμασε τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

02 Δύο λεπτά πριν τα κατεβάσεις από τη φωτιά ρίξε στο νερό μαζί με τα μακαρόνια και το μπρόκολο, καλά πλυμένο και στραγγισμένο

03Στο μεταξύ ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σόταρε ελαφρά το σκόρδο

04 Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τρίψε μαζί το ψωμί και τα καρύδια να θρυμματιστούν σε χοντρά κομμάτια

05Γύρισε το καρύδι με το ψωμί στο τηγάνι και πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού. Σόταρε μέχρι να πάρουν χρώμα

06Στράγγιξε τα μακαρόνια και το μπρόκολο και ρίξε μέσα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπέρωσε

07Μοίρασε σε δύο πιάτα και σέρβιρε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Tip

Αν δεν σου αρέσει πολύ το σκόρδο, άφησε τη σκελίδα ολόκληρη στο λάδι και αφαίρεσέ την πριν προσθέσεις τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, επειδή σε κάποιους ίσως να μην αρέσει το μπρόκολο, μπορούν να το αντικαταστήσουν με σπανάκι, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία  ή ρόκα που θα την προσθέσουν ωμή στο τέλος!

Φιλάκια,
Τατιάνα

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook