Το “πατρόν” του σχολείου και τα τερτίπια της μόδας

Πάντα είναι στη μόδα τo τζιν. Είναι το ύφασμα που πραγματικά μπορεί να πάει παντού και μάλιστα όλες τις ώρες. Φέτος όμως, στην κυριολεξία, έχει την τιμητική του και τον πρώτο ρόλο στις πασαρέλες. Παντελόνια, φορέματα, φούστες, αξεσουάρ, ολόσωμες φόρμες… Όλα από ντένιμ!

Και μέσα εκεί, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους τίτλους: skinny jeans, boyfriend jeans, flared jeans… ξεπήδησε και το “Mom” τζιν! Που δεν είναι άλλο, από ένα ταξίδι στο παρελθόν. Είναι εντυπωσιακό -και αστείο μερικές φορές- αυτό το πισωγύρισμα της μόδας. Όλα κάποια στιγμή επιστρέφουν.

Και αυτή τη φορά επέστρεψε το τζιν που φορούσαμε στο σχολείο, το τζιν που φορούσαμε στην εφηβεία μας, στα φοιτητικά μας χρόνια. Και η ντένιμ φούστα. Η ολόιδια που μυρίζει αναμνήσεις, βιβλία και σχολικές εκδρομές.

/

Το στιλ ανακυκλώνεται σε μια προσπάθειά του να ανανεωθεί και φέρνει στις καινούριες πια γενιές κομμάτια που κουβαλάνε για κάποιες άλλες άπειρες αναμνήσεις. Και ξαφνικά, αυτό που πριν λίγο θα έμοιαζε παλιακό σε μια παλιά, σχολική φωτογραφία και αντικείμενο καυστικού σχολιασμού τώρα γίνεται “hot” ή “must” ή “must-have” -όπως θέλεις πες το.

Πολύ γέλασα όταν τα ξαναείδα! Η φούστα και το παντελόνι “των σχολικών βιβλίων”! Ψηλόμεσα, λίγο φαρδιά και τώρα πια πολύ πολύ μοντέρνα!

Τελικά, όχι μόνο δεν πρέπει να πετάμε τίποτα, αλλά δεν πρέπει να σχολιάζουμε και τίποτα. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν αυτό που βλέπεις είναι παρωχημένο ή απλά πολύ πολύ μπροστά;!;!

Φιλιά,
Τατιάνα

And More