Οι αγαπημένες μου νέες ταινίες και τα ζεστά ποπ κορν του Σαββατοκύριακου

Έχω δει αρκετές ταινίες τον τελευταίο καιρό. Άλλωστε το “σάπισμα” του Σαββατοκύριακου είναι αγαπημένη συνήθεια.
Έχουμε δει μέχρι και πέντε επεισόδια του “Homeland” με τον Νίκο μέσα σε ένα Σάββατο. Το “Homeland” είναι μια αμερικάνικη σειρά που προβάλλεται στο καλωδιακό κανάλι Showtime. Είναι ένα κατασκοπευτικό πολιτικό θρίλερ, με επίκεντρο έναν μεγάλο έρωτα που κόβει την ανάσα. Έπαθα εμμονή. Τελείωνε το ένα επεισόδιο και βάζαμε το επόμενο μέχρι τις τρεις το πρωί. Είχα να πάθω τέτοια εξάρτηση από την εποχή του “24ώρες”.

Από τις νέες ταινίες τώρα, μου άρεσε πολύ ο “Captain Phillips”. Σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Συναρπαστική, λατρεμένη Χολιγουντιανή περιπέτεια! Τη βλέπεις… χωρίς ανάσα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι η αληθινή ιστορία ενός Αμερικανού καπετάνιου που έπεσε θύμα πειρατείας από Σομαλούς. Ο Τομ Χανκς στο ρόλο του κάπταιν είναι όπως πάντα καταπληκτικός.

Όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζετε οι Σομαλοί πειρατές ήταν ο φόβος και ο τρόμος των φορτηγών πλοίων στο Κέρας της Αφρικής τα προηγούμενα χρόνια. Έχει γίνει πειρατεία και σε ελληνικό πλοίο με θύματα Έλληνες ναυτικούς και λύτρα πολλών εκατομμυρίων.

Θα πρότεινα να μην χάσετε και τη συγκινητική “Κλέφτρα των Βιβλίων.” Είναι μια ταινία πάρα πολύ τρυφερή που αξίζει να τη δείτε. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται με φόντο τη ναζιστική Γερμανία. Έχει την υπογραφή του Μπράιαν Περσίβαλ που έχει σκηνοθετήσει και τη σειρά “Ο Πύργος του Ντάουντον”.

Πρόκειται για τη ζωή της μικρής Λίζελ, ενός κοριτσιού που το λατρεύεις από την πρώτη στιγμή που εμφανίζονται τα μελαγχολικά εκφραστικά του μάτια στην οθόνη. Η μικρή δίνεται για υιοθεσία σε μια ανάδοχη οικογένεια Γερμανών. Μαθαίνει να διαβάζει με τη βοήθεια του πατέρα της και ενός Εβραίου πρόσφυγα που κρύβουν στο σπίτι τους. Το διάβασμα και τα βιβλία γίνονται το καταφύγιό της, ένας τρόπος διαφυγής από τη φρίκη του πολέμου.
“Η Κλέφτρα των βιβλίων” προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

Να περάσετε τέλεια και να φάτε ζεστά μυρωδάτα ποπ κόρν!
Φιλιά πολλά,
Τατιάνα.

And More