Πίσω στην κορυφή της σελίδας
16.10.2011 | 00:00

Μια αγαπημένη "φθινοπωρινή" συνταγή...

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Χάλασε ο καιρός. Κι αν το Καλοκαίρι σε προδιαθέτει να βγεις έξω, ο Χειμώνας σε οδηγεί στο σπίτι. Σε πιο "ζεστές" καταστάσεις. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη διατροφή σου. Οι θερμοκρασίες άλλαξαν, ο ουρανός άλλαξε, η διάθεση άλλαξε και η όρεξή σου κατευθύνεται σε διαφορετικά πράγματα.

Η κατσαρόλα μοιάζει πιο οικεία στο φθινοπωρινό και χειμερινό φόντο. Το ίδιο και το κρέας. Θέλεις να μαγειρέψεις. Να φτιάξεις κάτι ξεχωριστό, να αφιερώσεις χρόνο στην κουζίνα σου. Και το ψητό κατσαρόλας είναι μια επιλογή που θα γεμίσει όμορφα το τραπέζι σου. Αν προσθέσεις και μια "διαφορετική" πινελιά, όπως η μπύρα, τότε το αποτέλεσμα θα περιέχει και αυτήν τη θετική έκπληξη που πάντα εκτιμά ο ανθρώπινος ουρανίσκος.  

Δοκίμασέ το... 

Υλικά για 6-8 άτομα






  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση νουά σπάλας)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 μεγάλα καρότα σε χοντρές φέτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτάκι μπύρας (330 ml)
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1/2 κιλό ολόκληρες στρογγυλές πατατούλες φούρνου ή εναλλακτικά
  • 4 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι

Προετοιμασία 

01 Αλατοπιπερώνουμε το κρέας γύρω γύρω και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC πάνω κάτω

02 Ροδίζουμε καλά το κρέας στο ελαιόλαδο σε  μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία και δεν το γυρίζουμε συνέχεια. Περίπου  7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Βγάζουμε το κρέας σε μια γάστρα και το αφήνουμε σκεπασμένο



03Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα καρότα για 5 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και το φύλλο δάφνης. Ρίχνουμε σιγά, σιγά και τη μπύρα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

04Βάζουμε τη σάλτσα μπύρας στη γάστρα μαζί με το κρέας και ψήνουμε για 2 1/2 ώρες

 


05Αφού ψηθεί, βγάζουμε το κρέας και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο

 


06Για να δέσουμε τη σάλτσα τη βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά

 


07Κόβουμε σε φέτες το ψητό, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με το ρύζι μπασμάτι

 

Tip

Όταν σοτάρεις το κρέας στην κατσαρόλα, φρόντισε να το γυρίζεις με κουτάλες ή λαβίδα και να μην το τρυπήσεις με πηρούνι. Έτσι θα διατηρήσει όλη του τη γεύση και τα υγρά.
 

Φιλιά,
Τατιάνα

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook