Για ιστιοπλοΐα με τον Φώτη…

Είμαι στο γραφείο, ζαλισμένη και γενικώς… αλλού. Πού; Έχω μείνει στο πρωινό γύρισμα και δε λέω να συνέλθω με ΤΙΠΟΤΑ. Πιέζω τον κουρασμένο από τη χρονιά εγκέφαλο, αλλά αυτός αρνείται πεισματικά.

Το πρωί πήγα με το Φώτη για ιστιοπλοΐα. Κάναμε μια συνέντευξη για την εκπομπή της Τετάρτης (12/6).

Δεν είχα ανέβει ποτέ ξανά σε ιστιοπλοικό! Τα έβλεπα πάντα με θαυμασμό να διασχίζουν αθόρυβα τη θάλασσα. Και τώρα, έτσι ξαφνικά, ένα πρωί της Δευτέρας, αντί να βρίσκομαι μπροστά στον υπολογιστή στο γραφείο μου, με χτύπησε ο ήλιος και το θαλασσινό αεράκι. Με πήρε και με.. σήκωσε για την ακρίβεια. Θεαματική επίδραση μέσα σε δυο ωρίτσες γύρισμα.
Η πρωινή ηρεμία, υγρασία και μυρωδιά της μαρίνας Αλίμου ήταν το ξεκίνημα… της γλυκιάς μου ζάλης.

Κι έπειτα η βόλτα. Η αίσθηση ελευθερίας που σου προσφέρει το ταξίδι στη θάλασσα. Η εσωτερική γαλήνη.

Κουβεντιάζοντας με το Δήμητρη, από την εταιρεία ναύλωσης σκαφών http://www.dms-sailing.gr/ το όνειρο ενός τέτοιου ταξιδιού δεν είναι άπιαστο όπως οι περισσότεροι νομίζουμε.

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού, ξεκινά από 200 έως 500 ευρώ το άτομο, για μια εβδομάδα. Αν υπολογίσει κανείς τα μεταφορικά και τα ξενοδοχεία, για μια τετραμελή οικογένεια είναι πάρα πολύ δύσκολο. Για μια παρέα όμως είναι μάλλον μια οικονομική πρόταση διακοπών. Σε αυτά τα χρήματα πρέπει κανείς να συνυπολογίσει τα καύσιμα, που είναι μια ελάχιστη επιβάρυνση περίπου 25 ευρώ το άτομο.

Ένα τέτοιο σκάφος έχει τέσσερις διπλές καμπίνες, με δικές τους τουαλέτες και μια μπροστά για τον καπετάνιο. Μπορεί κανείς να μαγειρέψει στο σκάφος, ρίχνοντας ακόμη περισσότερο τα έξοδα του ταξιδιού.

Βέβαια αν το αποφασίσετε θα πρέπει να βιαστείτε καθώς τα περισσότερα σκάφη έχουν ήδη νοικιαστεί για το καλοκαίρι από ξένους. Εκείνοι σπεύδουν να κλείσουν τις διακοπές τους από τον Οκτώβρη, πετυχαίνοντας ακόμη καλύτερες τιμές.

Φιλιά,
Τατιάνα

And More