Το μυαλό σε ρυθμούς καλοκαιριού…

Η θερμοκρασία ανεβαίνει. Το καλοκαίρι έχει κάνει σαφή την παρουσία του, αλλά η καθημερινότητά μου ακόμα δεν μου επιτρέπει να το απολαύσω. Τα Σαββατοκύριακα ίσα που συνειδητοποιώ πως η εποχή της ξεγνοιασιάς έχει έρθει, αλλά δεν προλαβαίνω να τη χαρώ…

/

Δουλεύω. Και το μυαλό ταξιδεύει σε θάλασσες, βουτιές, παραλίες… Δουλεύω και το μυαλό φεύγει. Παλεύω να το κρατήσω στη θέση του, αλλά πάντα με κάποιο τρόπο καταφέρνει και μου ξεγλιστράει. Μου το σκάει.

/

Παγωτά, cocktails, μυρωδιές, ξεγνοιασιά. Ο ήχος από το κύμα. Ελευθερία. Κάνω ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης. Ετοιμάζω την εκπομπή. Τηλέφωνα, meetings, ρεπορτάζ, θέματα, μακιγιάζ, μαλλιά… Πίεση χρόνου. Τα αντίθετα από ό,τι το καλοκαίρι πρεσβεύει.

/

Θέλω να βγάλω τα σανδάλια μου και να περπατήσω ξυπόλητη στην παραλία. Ονειρεύομαι ταξίδια. Διακοπές. Το ημερολόγιο όμως δηλώνει “όχι ακόμα”. Ξαναμαζεύω το μυαλό μου. Δουλεύω. Τα καταφέρνω, αλλά με κόπο.

/

Ξέρω ότι θα έρθει η στιγμή. Πλησιάζει. Αλλά μέχρι τότε το μυαλό μου έχει επαναστατήσει. Όπως όλων μας πιστεύω.

/

Όλες μας δουλεύουμε, αλλά οι σκέψεις μας έχουν ήδη ετοιμάσει βαλίτσες για κάποιο ελληνικό νησί, για κάποια όμορφη παραλία.

/

Το καλοκαίρι είναι εδώ και σύντομα θα το απολαύσουμε σε όλη του τη διάσταση… Μπήκαμε στην τελική ευθεία των διακοπών 🙂

Φιλιά
Τατιάνα

And More