Πίσω στην κορυφή της σελίδας
22.02.2011 | 14:30

Μια τούρτα για τα γενέθλιά της

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Το Σαββατοκύριακο μου είναι πάντα αφιερωμένο στα παιδιά μου. Το επόμενο όμως Σαββατοκύριακο είναι ακόμη πιο ιδιαίτερο. Η μικρή μου κόρη έχει γενέθλια την Κυριακή και θέλω να της ετοιμάσω μια όμορφη τούρτα.

Το καραμελωμένο γλάσο λευκής σοκολάτας μπορεί να γίνει ένας γλυκός καμβάς και να διακοσμήσετε την τούρτα με σαντιγί, χρωματιστές καραμελίτσες, τρούφα και ό,τι άλλο θέλετε.

Υλικά




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

  • 300 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 8 κρόκοι αυγού
  • 400 γρ. σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 160 γρ. αλεύρι
  • 6 ασπράδια αυγού χτυπημένα μαρέγκα
  • Μαρμελάδα βερύκοκο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 290 γρ. νερό
  • 400 γρ. σοκολάτα λευκή σοκολάτα λιωμμένη σε μπεν μαρί
  • 80 γρ. ζεστό νερό
  • Χρώμα Ζαχαροπλαστικής

Προετοιμασία

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

01Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να χτυπηθούν και να αφρατέψουν.

02 Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά περίπου.

03Αφού σταματήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στο τέλος, ρίχνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά να γίνει ένα με το υπόλοιπο μείγμα.

04Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 48-50 εκ. και ψήνουμε στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει.

 

05Ξεφορμάρουμε και χωρίζουμε το κέικ οριζόντια σε δυο ίσα κομμάτια.

06Απλώνουμε στο εσωτερικό της μιας πλευράς λίγη μαρμελάδα και σκεπάζουμε σαν σάντουιτς με το άλλο κομμάτι. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη μαρμελάδα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

07Βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να γίνεται καραμέλα σε λευκό χρώμα

08Ρίχνουμε το ζεστό νερό στη ζεστή σοκολάτα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το σιρόπι-καραμέλα

09Κράτησε ένα μέρος από το γλάσο και ρίξε 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ. Με αυτό μπορούμε να διακοσμήσουμε την τούρτα

10 Ανακατεύουμε καλά το γλάσο και γλασάρουμε. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για αρκετές ώρες

11 Σερβίρουμε αν θέλουμε με κρέμα σαντιγί.

Tip

Το τσέρκι είναι ένα μαγικό εργαλείο για να γίνει η τούρτα σου καλύτερη και από ζαχαροπλαστείου. Αναζήτησέ το σε ειδικά καταστήματα.

Αν τη δοκιμάσετε εύχομαι καλή επιτυχία. Είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας τόσο αισθητικά, όσο βέβαια και γευστικά.

Φιλάκια,
Τατιάνα

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook