H κυπριακή συνταγή που με ξετρέλανε…

Αυτό το Σαββατοκύριακο βρέθηκα στην Κύπρο. Απόλαυσα την ενέργεια ενός υπέροχου νησιού και φυσικά τις γεύσεις του, το φαγητό του…

Και φυσικά, όταν λέμε Κύπρο, εννοούμε χαλούμι. Το τοπικό αυτό ιδιαίτερο τυρί που το δοκίμασα με έναν ξεχωριστό συνδυασμό που πραγματικά με ξετρέλανε. Γι’ αυτό και σας γράφω τη συνταγή, ώστε να το φτιάξετε κι εσείς. Ένα ορεκτικό που πραγματικά ευχαρίστησε τον ουρανίσκο μου και σας το προτείνω.

Όσον αφορά στην Κύπρο, δεν έχω λόγια. Ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο σε έναν όμορφο τόπο που αν δεν έχεις πάει αξίζει να τον προσθέσεις στους must go προορισμούς σου…

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φέτες χαλούμι 4 περίπου εκατοστών η κάθε μία
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Γλυκό του κουταλιού νεράντζι
  • Κανέλλα
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • Μερικά φυλλαράκια βασιλικό για το γαρνίρισμα

Προετοιμασία

01Προθέρμανε το γκριλ ή ετοίμασε αντίστοιχα τα κάρβουνα στο μπάρμπεκιου

02Σκούπισε με μια καθαρή πετσέτα το χαλούμι και λάδωσε ελαφρά τη σχάρα πάνω στην οποία θα το ψήσεις

03Ψήσε στο γκριλ για 5-10 λεπτά, όσο χρειάζεται για να σχηματιστούν σκούρες γραμμές από τη σχάρα στην επαφάνεια του τυριού. Γύρισε και από τις δύο πλευρές

04Βγάλε από τη σχάρα και σέρβιρε με γλυκό του κουταλιού

05Πασπάλισε με λίγη κανέλα, σουσάμι και γάρνιρε με φυλλαράκια βασιλικού

Tip

Το τυράκι δεν θέλει πολύ ψήσιμο. Το μυστικό είναι να σχηματίσει γραμμές από τη σχάρα και να έχει ελαστική υφή!

Kαλή σας όρεξη!

Φιλάκια,
Τατιάνα

And More