Τα δικά μου μαγικά Χριστούγεννα!

Γλυκά σαν τα γεμιστά με καρύδι μελομακάρονα της μαμάς μου και ζεστά σαν τη φλόγα, που δεν έσβησε ποτέ από το τζάκι μου ήταν αυτά τα Χριστούγεννα!

Τώρα νιώθω αυτό το σφίξιμο στο στομάχι… Ερχόταν πάντα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές. Και το σώμα βαρύ. Αρνείται να σηκωθεί το πρωί από το κρεβάτι, λες και η δύναμη της βαρύτητας πολλαπλασιάζεται μετά τις διακοπές.

Μη μου πεις τώρα ότι με αυτό το κρύο δε θέλεις κι εσύ να λιώσεις όλη τη μέρα κρυμμένη κάτω από το πάπλωμα διαβάζοντας ένα βιβλίο; Εγώ θέλω να τρώω ασταμάτητα και να πίνω κόκκινο κρασί. Και να καπνίζω. Και να ξανατρώω. Και να βλέπω ταινίες τη μια μετά την άλλη. Βουλιμία σε όλα! Και στις ταινίες!

Και κάπως έτσι έφτιαξα τον… “κατάλογο” των υπέροχων στιγμών των φετινών γιορτών. Ίσως για να… “την πω” λίγο στον άπληστο εαυτό μου. Να του ζητήσω να χαρεί με όσα έζησε, να ξεχάσει την ανάγκη του… παπλώματος.


1. Έκανα σκι που το αγαπώ πολύ, αν και έφαγα τούμπα με κατάληξη να πονάνε τώρα τα πλευρά μου!

2. Έκανα νυχτερινή βόλτα στο χιόνι, με μεγαλύτερο ενθουσιασμό ακόμη κι από τη Λυδία.

3. Έφαγα, έφαγα, έφαγα, μμμμμ… χωρίς τύψεις κι ενοχές.

4. Πήγα τη Λυδία για πατινάζ. Ντράπηκα να μπω κι εγώ γιατί είχε μόνο παιδάκια. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα σαν τρελή! (Σκέφτηκα και βιντεάκι στο Youtube με τίτλο «Η … Σούπα της Στεφανίδου»!)

5. Ο Άγιος Βασίλης έφερε μια τέλεια τεράστια πορσελάνινη κούκλα στη Λυδία, την οποία παίρνω διαρκώς… αγκαλιά. Αισθάνομαι ότι την άφησε κάτω από το δέντρο και για μένα λίγο!

6. Έφαγα, έφαγα, έφαγα…. και ήπια κόκκινο κρασί και κονιάκ μπροστά στο τζάκι. Και άναψα αρωματικά κεριά. Και ξαναέφαγααααααα….


7. Κι έκανα το πιο όμορφο τραπέζι για την οικογένεια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς! Είμαστε όλοι μαζί, υγιείς κι ευτυχισμένοι! Κι ήταν ζεστά και τρυφερά κι αγαπησιάρικα… Και οι γιαγιάδες και οι παππούδες χάρηκαν τόοοοοσο πολύ!

8. Και τρύπωσα στο κρεβάτι. Και διάβασα το « Agatha Christie. Έγκλημα με υπογραφή» της Sophie Hannah.

9. Και είδα όλα τα επεισόδια του 4ου κύκλου του Homeland.

10. Και έδωσα και πήρα πολλές αγκαλιές.

Και τώρα που ο δεκάλογος των μαγικών Χριστουγέννων ολοκληρώθηκε, μπορώ να κοιμηθώ και να ξυπνήσω πιο γεμάτη αύριο για τη δουλειά. Γιατί τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν τόσο μαγικό αν κρατούσε για πάντα!

Χουζουρλίδικα φιλιά σε όλους.

Τατιάνα

And More