Βερσαλλίες: Από το Netflix στον Alpha! Όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα σειρά που θα καθηλώσει τους τηλεθεατές

Βρώμικα παιχνίδια εξουσίας και παράνομοι έρωτες αλά γαλλικά.

Η βασιλική ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα: οι απιστίες, τα νόθα παιδιά, οι κληρονόμοι στην ανάληψη εξουσίας, οι άσπονδοι εχθροί, οι χειριστικές ερωμένες και οι παραδόπιστοι υπηρέτες, είναι μόνο μερικά από τα αγκάθια στο μαξιλάρι του θρόνου του Λουδοβίκου 14ου. Το παλάτι των Βερσαλλιών δεν είναι τελικά το ονειρεμένο βασίλειο.

Η πιο προκλητική, σέξι, εθιστική, τηλεοπτική σειρά για έναν… ροκ σταρ βασιλιά, έρχεται στον Alpha σε Α’ Τηλεοπτική Προβολή. 

Πρεμιέρα: Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 23.00 και κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 23.00.

Γνώρισε τους πρωταγωνιστές:

Λουδοβίκος 14ος

Στα 28 του χρόνια, ο βασιλιάς Λουδοβίκος 14ος είναι ο μοναδικός διάδοχος του θρόνου, μετά τον θάνατο της μητέρας του, Άννας της Αυστρίας. Είναι πνευματώδης και σαγηνευτικός, εξαιρετικός στρατηγός και απόλυτα αδίστακτος πολιτικός. Η παιδική του ηλικία τον στοιχειώνει, όταν οι ευγενείς προσπάθησαν με ένα πικρό πραξικόπημα, να ανατρέχουν τον πατέρα του, Λουδοβίκο 13ο. Εκείνος τώρα έχει ένα όνειρο, μια εμμονή: να δημιουργήσει το πιο όμορφο παλάτι σε όλη την Ευρώπη, στις Βερσαλλίες. Συμβολίζοντας όλη τη μεγαλοπρέπεια και τη δόξα της Γαλλίας, αυτός είναι ένας τόπος όπου ο ίδιος θα είναι επιτέλους ασφαλής. Οι ευγενείς θέλουν να μπουν σε αυτό το πολυτελές σατώ, αλλά ο σκοπός του είναι να τους ελέγξει και να τους φυλακίσει. Στην πρώτη σεζόν των «Βερσαλλιών», θα δούμε τον Λουδοβίκο να ωριμάζει και από νεαρός βασιλιάς να γίνεται ένας παντοδύναμος, απόλυτος μονάρχης.

Φίλιππος

Ο μικρότερος αδελφός του Λουδοβίκου, ο Φίλιππος, είναι ένα ελεύθερο πνεύμα, ένας εξωφρενικός δανδής και ένας άγριος πολεμιστής. Προκειμένου να αποτρέψει το να επισκιάσει τον αδελφό του, η μητέρα τους μεγάλωσε τον Φίλιππο ως κορίτσι και προσπάθησε να περιορίσει την ηγετική του φύση. Ένας εραστής της τέχνης και της ομορφιάς, ο Φίλιππος περπατά στους κήπους των Βερσαλλιών ντυμένος σαν γυναίκα και πρόθυμα υποκύπτει στις σεξουαλικές ιδιοτροπίες του εραστή του, του Ιππότη της Λωρραίνης. Στο πεδίο μάχης, είναι ένας τρομερός στρατιώτης, ικανός να κερδίσει την υποστήριξη από ολόκληρα τάγματα. Αυτό, φυσικά, είναι αρκετά σημαντικό ώστε να κάνει τον αδερφό του να ζηλέψει. Για να περιπλέξει περαιτέρω τα πράγματα, η παραμελημένη γυναίκα του Φίλιππου, η Ενριέττα, θα βρεθεί στην αγκαλιά του Λουδοβίκου.

Ενριέττα

Αδελφή του βασιλιά Κάρολου 2ου της Αγγλίας, Ενριέττα, είναι η σύζυγος του Φιλίππου και η ερωμένη του βασιλιά Λουδοβίκου. H Ενριέττα εκπληρώνει τα καθήκοντά της με χάρη και κομψότητα. Ένα ευαίσθητο λουλούδι, που όμως έχει πλήρη επίγνωση των δυναστικών της υποχρεώσεων, είναι πονηρή πολιτικός και μια δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται. Ο σύζυγός της την έχει εγκαταλείψει, και ο Σεβαλιέ την κακομεταχειρίζεται, ενώ παράλληλα χάνει και την αγάπη του Λουδοβίκου, ο οποίος υποκύπτει στα μάγια της πανέμορφης κυρίας ντε Μονστενάν. Απεγνωσμένη και για να μη χάσει την αγάπη της ζωής της, συμφωνεί να γίνει πιόνι στην πολιτικό σκακιέρα, σφραγίζοντας τη μυστική συνθήκη του Ντόβερ μεταξύ της Γαλλίας και της Αγγλίας. Αυτή είναι η θυσία που πρέπει να κάνει για να διατηρήσει τη θέση της.

Μαρία – Θηρεσία

Η Μαρία – Θηρεσία είναι η βασίλισσα του βασιλιά Λουδοβίκου. Απελπισμένη να κερδίσει πίσω την αγάπη του συζύγου της, πρέπει να μένει ικανοποιημένη από την συχνότητα στην οποία εκτελεί τα συζυγικά του καθήκοντα, ακόμη κι αν έχει περάσει το βράδυ με μια πιο διασκεδαστική ερωμένη. Η Μαρία – Θηρεσία είναι υπάκουη και ευσεβής. Η σκληρή και αυστηρή ισπανική της εκπαίδευση, σημαίνει ότι έχει λίγους φίλους. Ένας απομονωμένος, κωμικοτραγικός χαρακτήρας, χρησιμοποιεί αυτό που οι άλλοι λανθασμένα περνούν για ανοησία, προκειμένου να κρύψει τα πιο μύχια μυστικά της.

Σεβαλιέ

Ο Σεβαλιέ, ο εραστής του Φίλιππου, είναι πανέμορφος, αλλά και εξίσου τοξικός. Αδέσμευτος και χειραγωγός, είναι ο τέλειος συνωμότης. Απολαμβάνει να κυριαρχεί απέναντι στον εραστή του και συνεχώς μειώνει την αντίζηλό του, Ενριέττα.

Λουΐζα ντε λα Βαλλιέρ

Υπήρξε ερωμένη του Λουδοβίκου για πολλά χρόνια, αλλά πλέον η Λουΐζα ντε λα Βαλλιέρ νιώθει ότι σταδιακά χάνει την αγάπη του βασιλιά, όμως εκείνη τον αγαπά ακόμα. Ο Λουδοβίκος ξέρει πως αυτή είναι η μόνη γυναίκα που τον αγαπά γι’ αυτό που είναι και όχι για το στέμμα του. Η Λουίζα ξέρει ότι η μοιραία σχέση της με τον βασιλιά και το παιδί που εγκυμονεί κρυφά, είναι απόλυτα καταδικασμένα από την εκκλησία. Η ντροπαλή, έγκυος ερωμένη γίνεται πενιχρή μάρτυρας. Ικετεύει τον βασιλιά να της χαρίσει την εξορία του δικαστηρίου, ώστε να αναζητήσει καταφύγιο σε ένα μοναστήρι και να συμφιλιωθεί με τον Θεό.

Μαρκησία του Μοντεσπάν

Η Μαρκησία του Μοντεσπάν είναι πνευματώδης, χαριτωμένη και ίσως η πιο φιλόδοξη γυναίκα στην αυλή των Βερσαλλιών. Παντρεμένη με τον ζηλιάρη Μαρκήσιο, και περιμένοντας να ανέβει στην εξουσία, χρησιμοποιεί τη θέση της και το ταλέντο της στην ετοιμολογία για να φτάσει στον τελικό της στόχο, τον Λουδοβίκο. Το 1667 θα είναι το έτος όπου όλη η σκληρή δουλειά της τελικά αποδίδει.

Ρόαν

Ο Ρόαν είναι παιδικός φίλος του Λουδοβίκου. Ένας διαβόητος γυναικάς και ταλαντούχος πολεμιστής, πάντα καλλιεργούσε μια ανταγωνιστική σχέση με τον φίλο του, τον βασιλιά. Πίσω από το φιλικό πρόσωπο υπάρχει μια πολύ πιο σκοτεινή πλευρά του Ρόαν. Μόλις ο Λουδοβίκος του αρνήθηκε μια θέση στο βασίλειο, επιστρέφει κρύβοντας συναισθήματα δυσαρέσκειας και μνησικακίας.

Μποντέμπ

Ο Αλεξάντρε Μποντέμπ είναι ο ευγενικός και φιλικός Κυβερνήτης των Βερσαλλιών. Θεωρεί πως είναι καθήκον του να προστατεύσει τον βασιλιά, από όλους όσοι προσπαθούν να τον προσεγγίσουν. Ένας πλούσιος άντρας, ο οποίος κοιμάται κάθε βράδυ στα πόδια του αφέντη του. Είναι ο πιο κοντινός άνθρωπος στον βασιλιά Λουδοβίκο – γι’ αυτό ακριβώς η αφοσίωσή του ελέγχεται καθημερινά.

Άννα της Αυστρίας

Η Άννα της Αυστρίας, μεγάλωσε τον γιο της προκειμένου να γίνει ο σπουδαιότερος βασιλιάς. Παρόλο που έχει πεθάνει, ζει μέσα από τα όνειρα και τις αναμνήσεις του Λουδοβίκου. Σαν τον Μακιαβέλι στον ώμο του, του ψιθυρίζει συμβουλές. Σύντομα όμως, ο βασιλιάς θα απορρίψει αυτό το φάντασμα από το παρελθόν.

Φαμπιάν

Ο Φαμπιάν είναι ο αρχηγός της αστυνομικής δύναμης του βασιλιά Λουδοβίκου. Επίσημα αναφέρεται στον Μποντέμπ, αλλά καμια φορά λαμβάνει εντολές απευθείας από το βασιλιά, όταν ο Λουδοβίκος έχει ανάγκες που ξέρει ότι ο Μποντέμπ δεν μπορεί να εκπληρώσει. Ο Φαμπιάν είναι τρομακτικός όχι μόνο εξαιτίας της απειλητικής φιγούρας του, αλλά κυρίως λόγω των ψυχρών του ματιών, χάρη στα οποία βλέπει τα πάντα. Είναι ένας μοναχικός άντρας, που δε δείχνει να έχει ιδιαίτερα συναισθήματα, μέχρι τη στιγμή που συναντά τη Μπεατρίς.

Μπεατρίς

Η Μπεατρίς είναι μια φτωχή χήρα που κάνει τα πάντα για να πλησιάσει τον μακρινό της εξάδελφο, Σεβαλιέ, τον οποίο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως εφαλτήριο για ανελιχθεί κοινωνικά. Το ατού της σε αυτή της την διεκδίκηση, είναι η όμορφη κόρη της, η Σόφι, “η πιο όμορφη από όλες” στο βασίλειο των Βερσαλλιών. Η Μπεατρίς είναι μια μυστικοπαθής και χειριστική γυναίκα. Ο Φαμπιάν, τυφλωμένος από το πάθος, δεν συνειδητοποιεί αρχικά την αληθινή φύση της κατάκτησής του.

Σόφι

Η Σόφι, η όμορφη κόρη της Μπεατρίς, είναι 16 ετών. Είναι ένα κορίτσι γεμάτο όνειρα, μια ενζενί που απολαμβάνει τη ζωή και ακολουθεί τα πάθη της. Ωστόσο, η μητέρα της έχει άλλα σχέδια γι ‘αυτήν – μια στρατηγική για να εξασφαλίσει ότι η κόρη της θα έχει ένα αξίωμα στο βασίλειο και μια θέση πλάι στον βασιλιά. Σύντομα, η Σόφι ανακαλύπτει ότι η λάμψη των Βερσαλλιών κρύβει μια σκληρή και βίαιη πραγματικότητα, όπου κάποιος πρέπει να εγκαταλείψει την αμεροληψία του για να επιβιώσει.

Μονκόρ

Ο Μονκόρ είναι ένας ευγενής που συμμετείχε στην εξέγερση εναντίον του πατέρα του Λουδοβίκου. Ένα πρώιμο θύμα της Ιεράς Εξέτασης, ο Λουδοβίκος, τον φέρνει σαν παράδειγμα μπροστά σε όλο το βασίλειο. Ο Μονκόρ τρέπεται σε φυγή και γίνεται ληστής. Ανακαλύπτει έναν άλλο κόσμο, αυτόν του λαθρεμπορίου και της βίας. Αναγνωρίζοντας τη δίψα του για εκδίκηση. Ο Κάσελ τον εμπιστεύεται με μια σημαντική αποστολή: να καταστρέψει τις Βερσαλλίες.

Κασέλ

Ο Κασέλ είναι ο πλούσιος και ισχυρός Δούκας της Βόρειας Γαλλίας. Δεν χρειάζεται κανέναν και τίποτα, πόσο μάλλον ένα νέο βασιλιά, αποφασισμένο να θέσει νέους κανόνες. Αρνείται να αναγνωρίσει την Ιερά Εξέταση, να αποδείξει την ευγενική καταγωγή του ή ακόμα και να ακούσει τους αγγελιαφόρους του βασιλιά. Μπορεί να είναι γοητευτικός, αλλά ο Κασέλ είναι και πολύ χειριστικός. Χρησιμοποιεί όλα τα απαραίτητα μέσα ώστε να εμποδίσει την πραγμάτωση της νέας επιθυμίας του Λουδοβίκου, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα διστάσει να υπονομεύσει και την δημιουργία των Βερσαλλιών.

Μάσον

Ως ο επίσημος γιατρός του βασιλιά, ο Μάσον έχει ρόλο – κλειδί στην αυλή των Βερσαλλιών. Είναι νευρικός και πανικοβάλλεται εύκολα, αλλά νιώθει και μεγάλη τιμή για τις ευθύνες που έχει αναλάβει. Μαζί με την κόρη του, Κλοντίν, μας δείχνει τι συμβαίνει στα παρασκήνια των Βερσαλλιών. Ο Μάσον πιστεύει στην ιατρική του 17ου αιώνα και πάνω απ’ όλα εύχεται να δει την Κλοντίν χαρούμενη και ασφαλή, αλλά εκείνη πλησιάζει όλο και περισσότερο τον βασιλιά.

Κλοντίν

Η Κλοντίν είναι μια σύγχρονη γυναίκα που έχει παγιδευτεί στον 17ο αιώνα. Ο πατέρας της τη μεγάλωσε ώστε να παρατηρεί και να διερωτάται για τον κόσμο, κι εκείνη αρνείται να παντρευτεί κάποιον για τα λεφτά του. Το πάθος της είναι η ιατρική και επειδή αυτός ο κλάδος είναι κλειστός για τις γυναίκες, αναπτύσσει κρυφά τις δεξιότητές της, ενώ εργάζεται ως μαία. Σιγά σιγά αποκτά στενότερη επαφή με τον βασιλιά, γεγονός που την φέρνει σε πιο έντονη αντιπαράθεση με τον πατέρα της. Τα οράματά τους για την ιατρική έρχονται σε σύγκρουση και ο Μάσον δεν αντέχει την ταπείνωση.

Read More

And More