Πώς θα ντύσεις σωστά το παιδί σου τώρα που κάνει ζέστη!

Ο Ιούλιος ήρθε στη ζωή μας και μαζί του έφερε θερμοκρασίες ιδιαίτερα υψηλές. Καύσωνας. Το μικρό σου αρχίζει να ζεσταίνεται και το μόνο που θέλει να φοράει είναι το μαγιό του. Γίνεται, κάτι τέτοιο; Την απάντηση είμαι σίγουρος ότι τη γνωρίζεις. Πώς μπορείς, λοιπόν, να ντύνεις σωστά το παιδί σου, σε μέρες που ο υδράργυρος “ανεβαίνει”, ώστε και εκείνο να παίρνει μία ανάσα δροσιάς και εσύ να είσαι ήρεμη ότι μόλις ο ήλιος δύσει, δε θα… “κρυώσει”;

 

 

– Προτίμησε βαμβακερά ρούχα. Είναι η ιδανική επιλογή, αν το παιδί σου είναι ακόμα αρκετά μικρό, αλλά και τώρα που η ζέστη δε λείπει από την καθημερινότητα σου. Το ελαφρύ βαμβάκι επιτρέπει στο αεράκι το καλοκαιρινό να φτάσει ευκολότερα στο σώμα, με αποτέλεσμα ο ιδρώτας να εξατμίζεται γρηγορότερα. Ανάσα. Άσε που αν κάνεις την έρευνα σου, θα τα βρεις σε χαρούμενα χρώματα που ταιριάζουν με το κλίμα και τη ψυχολογία της εποχής.

– Το καπελάκι του και σε… άλλη παραλία. Πρέπει να προστατεύεται όλες τις ώρες της ημέρας από τον ήλιο. Μην το ξεχνάς! Γι’ αυτό, και όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, είναι απαραίτητο να φοράει καπέλο, το οποίο να παρέχει σκιά, εκτός από το κεφάλι του και στο λαιμό του, ενώ ιδανικά ο ρουχισμός πρέπει να είναι ελαφρύς, ανοιχτόχρωμος και άνετος, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του σώματος του.

– Μη ξεχάσεις τα γυαλιά ηλίου. Αν ετοιμάζεστε για μία οικογενειακή βόλτα στο πάρκο ή μία σύντομη απόδραση, μη ξεχάσεις μετά το αντηλιακό και το ψάθινο καπελάκι, να ολοκληρώσεις το ντύσιμο του με παιδικά γυαλιά ηλίου. Κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα, απίστευτα σχέδια και προστατεύουν την όραση του, όσο οι ακτίνες του ηλίου κοιτούν επιθετικά το πρόσωπο του. Σαν τα μάτια σου…

– Υπάρχουν μερικά μπλουζάκια που “απομακρύνουν” τον ήλιο. Μήπως να τα επιλέξεις; Ναι, το γαλάζιο είναι το αγαπημένο του. Ναι, δεν μπορεί να αποχωριστεί εκείνο το απαλό ροζ που φοράει όλη μέρα. Τι θα έλεγες να διαλέξεις μερικά λευκά (κυρίως) μπλουζάκια ή παιδικά μαγιουδάκια που διαθέτουν από μόνα τους αντηλιακή προστασία. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να παραλείψεις το αντηλιακό του. Κάθε άλλο.

– Παπουτσάκια; Τι; Πώς θα ολοκληρώσεις και (θα) απογειώσεις την εμφάνιση του; Από τη στιγμή που θα μάθει πώς να να περπατάει, το παιδί σου δεν πρόκειται να κάτσε σε ένα σημείο για πάνω από 5 λεπτά. Το βιώνεις. Για να μην αναπτυχθούν, λοιπόν, μύκητες από τον ιδρώτα στις πατούσες του, καλό είναι να του φοράς κυρίως πέδιλα και παιδικά παπουτσάκια που δε χρειάζονται καλτσάκια από μέσα.

– Ώρα για ύπνο, ώρα για πιτζαμάκια. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να δυσκολέψουν ιδιαίτερα το παιδί σου να κλείσει τα μάτια του και να ξεκουραστεί. Άσε, που αν χρησιμοποιείς air – condition, η αλλαγή αυτή αρκεί για να διαταράξει ολοκληρωτικά το ωράριο ύπνου του. Για να το διευκολύνεις, προτίμησε απαλά βαμβακερά υφάσματα και κοντά παντελονάκια για να κοιμηθεί σαν… πουλάκι.

Read More

And More