Τριήμερο στο σπίτι: Οι καλύτερες παιδικές παραστάσεις και εκπαιδευτικές δράσεις έρχονται online

Μπορεί αυτές τις ημέρες, κάθε χρόνο να διαφωνούσες το παιδί σου για το πάρκο που θα πετάξετε χαρταετό και το μέρος που θα γιορτάζατε την Καθαρά Δευτέρα, όμως, φέτος, μένουμε σπίτι για το καλό όλων μας. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι οι μικροί μας φίλοι δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το μικρό διάλειμμα από την τηλεκπαίδευση και να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές – και άκρως διασκεδαστικές – δράσεις και να παρακολουθήσουν ορισμένες παιδικές παραστάσεις online. Αυτές είναι οι αγαπημένες μας!

Το Όνειρο της Μόλυ
Μετά από ένα ταξίδι σε διάφορους χώρους της Ελλάδας, το χαρούμενο, ατμοσφαιρικό και πρωτότυπο τσίρκο Cachivache έκανε στάση και στην Αθήνα, στο θέατρο Παλλάς, και μάς μετέφερε στα χρόνια της παιδικής αθωότητας και της ξεγνοιασιάς με την παράσταση: «Το όνειρο της Μόλυ». Σήμερα, δεδομένων των συνθηκών, η μεταφορά της κλασικής ιστορίας, ζωντανεύει στον καναπέ του σπιτιού μας και μας μεταφέρει σε ένα κόσμο ονειρικό. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους, μοντέρνους, συντηρητικούς, αλλά και εναλλακτικούς θεατές, με πολλά ακροβατικά κόλπα, ζογκλερικά, θέατρο, ζωντανή μουσική και άφθονο γέλιο.

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων
Το αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας του Lewis Carroll, μεταφέρεται στη σκηνή, μέσα από μια φαντασμαγορική παράσταση θεατρικού τσίρκου γεμάτη δράση, εκπλήξεις, ακροβατικά, μαγικά τρυκ, ευφάνταστα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και ζωντανή μουσική. Βραβευμένη με το Xρυσό Βραβείο Merlin Award ως το καλύτερο οικογενειακό show στον κόσμο, το Θεατρικό τσίρκο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» είναι το δημιουργικό αποτέλεσμα της ομάδας του Ιταλού σκηνοθέτη των Ολυμπιακών Τελετών στο Σότσι, Enrico Peccoli. Τώρα, έρχεται στο σπίτι μας και διασκεδάζει τους μικρούς μας φίλους!

Η Βαλίτσα με τις μάσκες
Αφού δεν πάμε εμείς στην Αποκριά, έρχεται η Αποκριά σε εμάς, μέσω μίας σπουδαίας θεατρικής παράστασης. Οι Απόκριες έφτασαν και η Λαμπρινή με την Αντωνία ψάχνουν να βρουν τι στολή θα φορέσουν ώστε να ντυθούν για το καρναβάλι. Στη σοφίτα του σπιτιού τους ανοίγουν τις παλιές βαλίτσες και ανακαλύπτουν έναν ολόκληρο κόσμο από στολές, μάσκες, καπέλα της γιαγιάς τους μαζί με το ημερολόγιο της. Το διαβάζουν και τι ανακαλύπτουν; Ότι η γιαγιά με τις φιλενάδες της, όταν έρχονταν οι Απόκριες, ντύνονταν και ζωντάνευαν τα αγαπημένα τους παραμύθια και όλους τους ήρωες που ζούσαν μέσα σ΄ αυτά. Οι βαλίτσες ανοίγουν, τα παλιά φορέματα, τα καπέλα, οι μάσκες φοριούνται, τα τραγούδια ακούγονται και ο χορός αρχίζει. Και όχι μόνο για τα δύο κορίτσια αλλά και για όλα τα παιδιά που συμμετέχουν και αυτά στο γλέντι. Αυτή την Κυριακή στις 16:30

Όλα είναι όπερα!
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τον προηγούμενο Νοέμβριο οι δύο παραστάσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος του Μεγάρου «Όλα είναι όπερα!», οι μικροί μας φίλοι που δεν πρόλαβαν να το παρακολουθήσουν στην Αίθουσα Banquet, έχουν τώρα την ευκαιρία να το δουν μέσω του site και της σελίδας του Μεγάρου στο Facebook, όπου είναι διαθέσιμο on demand για ολόκληρο τον Μάρτιο και φυσικά αυτό το μοναδικό τριήμερο. Η παράσταση, που εντάσσεται στον επιτυχημένο κύκλο «Το Μέγαρο των παιδιών», βασίζεται σε μια ιδέα της Μιχαέλλας Χατζηαγγέλου, η οποία υπογράφει το κείμενο και τη δραματουργία. 

Ένας μικρός ήρωας που μοιάζει με βιολί
Ποιος δε θα ήθελε αυτή την περίοδο να νιώσει σαν μικρός ήρωας; Ποιος δε θα ήθελε να έχει κοντά του έναν ήρωα να τον προστατεύει; Τον φετινό Μάρτιο είναι επίκαιρες οι ηρωικές πράξεις, γι’ αυτό στο εργαστήριο αυτό, θα ακούσουμε για τις περιπέτειες ενός μικρού ήρωα που, πάρα το μέγεθός του, τα κατάφερε! Στη συνέχεια, θα πάρουμε το αγαπημένο μας παλιό T-shirt (ή του μπαμπά!) για να του δώσουμε ζωή και να το μεταμορφώσουμε σε υφασμάτινο ήρωα που θα μας συντροφεύει όποτε τον έχουμε ανάγκη. Μια περιήγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα μας δώσει έμπνευση και ένα κυκλαδικό ειδώλιο που μοιάζει με βιολί θα γίνει ο Ήρωάς μας! Ένα εργαστήριο που οι μικροί μας φίλοι θα αγαπήσουν. Αυτό το Σαββατοκύριακο 11:00 – 13:00.

 

Read More

And More