Ο παιδίατρος του TLife Δρ. Σπύρος Μαζάνης απαντά στα ερωτήματα σου. Έστειλες την απορία σου;

Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και αυτή, ο παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης απαντά στις δικές σου ερωτήσεις. Στις απορίες που σου δημιουργούνται όσο το παιδί σου μεγαλώνει. Εσύ έστειλες τα ερωτήματα σου. Εμείς τα καταγράψαμε. Ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης έχει όλες τις απαντήσεις. Αν κάτι σε προβληματίζει, μπορείς να στείλεις το μήνυμα σου στο: mazanis@tlife.gr και ο οικογενειακός μας γιατρός θα σου απαντήσει!

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα σας, γιατρέ! Έχω ένα παιδί 23 μηνών εδώ και κάποιες εβδομάδες έχει αρχίσει να ξυπνάει το βράδυ να φωνάζει για γάλα και να μην κοιμάται. Προσπαθούμε να μην του κάνουμε τα χατίρια, αλλά είναι αδύνατο το βράδυ κοιμάται κατά τις 21:30-22:00 με ένα αρκετά καλό πιστεύω μπουκάλι γάλα στα 330ml. Όταν ξυπνήσει μπορεί να πιει και 300ml και να θέλει και άλλο. Τι να κάνω;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, μπορεί να ξυπνάει επειδή πονάνε τα δοντάκια του και έχει συνηθίσει να πίνει και το γάλα. Μία μέθοδος είναι να το ξυπνάς κατά τα μεσάνυχτα και να πίνει γάλα, ώστε μετά να κοιμάται μέχρι το πρωί.

⇒ Ερώτηση:

Καλημέρα γιατρέ. Η κόρη μου είναι 16μιση ετών. Γεννήθηκε 12/01/2005. Στις 21 Μαρτίου εμβολιάστηκε με το πολυδύναμο εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας (τρίτη δόση). Παρακαλώ ενημερώστε με πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να έχει περάσει για να μπορεί να εμβολιαστεί κατά του covid. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, η κόρη σου μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να εμβολιαστεί με οποιοδήποτε εμβόλιο. 

⇒ Ερώτηση:

Γεια σας κύριε Μαζάνη, σας ευχαριστώ που απαντάτε σε ό,τι ερώτημα ή απορία έχω σχετικά με τα παιδιά μου. Αυτή τη φορά θα ήθελα να με συμβουλεύσετε σχετικά με την κορούλα μου, που είναι δυόμισι ετών, έχει βάρος 11 κιλά και ύψος 90 πόντους, ενώ γεννήθηκε 3.170 kg και 49 πόντους στις 39 εβδομάδες. Το θέμα είναι ότι το παιδί μου είναι πολύ αδύνατο, τι θα μπορούσα να την ταΐζω που να είναι θρεπτικό και να την βοηθήσει να παχύνει λιγάκι;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, δεν είναι πρόβλημα το βάρος του παιδιου σου, αν έχεις κάνει εξετάσεις και δεν έχει βρεθεί κάτι παθολογικό. Επομένως, πρώτα να γίνουν εξετάσεις αίματος για αναιμία, ενδοκρινολογικές και αλλεργικές και ύστερα θα αρχίσεις να σκέπτεσαι τρόπους για να παχύνει και αν φυσικά αυτό θα κριθεί ότι είναι απαραίτητο. 

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα γιατρέ, έχω έναν μπέμπη 27 ημερών, που κάνει κολικούς από 15 ημερών. Όταν δεν κλαίει από τον πόνο, γκρινιάζει και είναι ανήσυχος. Σχετίζεται αυτό με τους κολικούς και πώς τους διαχειριζόμαστε;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, όταν ένα μωρό κλαίει, τότε λέμε ότι πονάει ή πεινάει. Πρώτα, λοιπόν, θα του εξασφαλίζεις την πείνα και ύστερα θα ψάχνεις για τα υπόλοιπα. Μια πρώτη σκέψη είναι να έχει γαστροσοιφαγική παλινδρόμηση και γι’ αυτό είναι ανήσυχο. Αυτό θα το ξέρεις αν γίνει ένα υπερηχογράφημα οισοφάγου-στομάχου. Αν πρόκειται μόνο για κολικούς του πρώτου τριμήνου, τότε με μια σειρά προβιοτικών και μαλάξεις στην κοιλίτσα θα αντιμετωπιστούν μια χαρά.

Read More

And More