Παιδική διατροφή: Πώς θα κάνεις το παιδί σου να τρώει πιο υγιεινά

H διατροφή ενός παιδιού είναι το άλφα και το ωμέγα για τη σωστή ανάπτυξη του. Και η σωστή διατροφή ξεκινά από την πολύ νεαρή ηλικία. Οι βάσεις διαμορφώνονται από νωρίς. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι πρέπει να ξεκινήσεις να του προσφέρεις τα απαραίτητα φρούτα και λαχανικά από νωρίς. Και όχι μόνο. Για αυτό, σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μερικές ιδέες για να το βοηθήσεις να τρώει υγιεινά

Χρησιμοποίησε οικείες γεύσεις
Όπως υπαγορεύουν πολυάριθμες μελέτες, τα παιδιά είναι πιθανό να δεχτούν τις πιο “δύσκολες” διατροφικές ομάδες, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, όταν συνδυάζονται ή συνοδεύονται από γεύσεις που τους αρέσουν. Για παράδειγμα, ένα μπολ με πράσινη σαλάτα μπορεί να είναι απαγορευτική, αλλά το ίδιο μπολ με την ίδια σαλάτα και ένα dressing ή τυρί που αγαπά το παιδί είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακό.

Βάλε τα ζυμαρικά στο παιχνίδι
Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σου στην κουζίνα. Εκείνο, όμως, που συχνά ξεχνάς είναι πως τα ζυμαρικά είναι μία πάρα πολύ θρεπτική τροφή, που δεν χρειάζεται να τους στερείς, αλλά αντιθέτως μπορείς να βασίσεις επάνω της τόσες ωφέλιμες συνταγές!

Μία πληθώρα γεύσεων κάνει τη διαφορά 
Τα παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα τα δύο έτη της ηλικίας τους είναι πολύ πιο “ανοιχτά” στις διαφορετικές γεύσεις, χωρίς να φέρνουν αντιρρήσεις. Δοκίμασε να εμπλουτίσεις τις συνταγές σου με περισσότερες γεύσεις, όπως φρέσκα βότανα, μπαχαρικά, σκόρδο και κρεμμύδι από τα πρώτα χρόνια τους, ώστε μεγαλώνοντας να είναι εξοικειωμένα με περισσότερες γευστικές διαβαθμίσεις.

Παίξε με τις υφές
Πολύ συχνά παρατηρείται πως δεν είναι η γεύση των λαχανικών εκείνη που αποθαρρύνει τα παιδιά, αλλά η υφή τους. Γι’ αυτό και μελέτη που επικεντρώθηκε σε αυτό ακριβώς το ζήτημα, παρέχοντας σε δείγμα παιδιών ένα είδος λαχανικού σε διαφορετικές παραλλαγές μαγειρέματος, όπως βραστό, στον ατμό, ψητά, αλεσμένα και τηγανισμένα, απέδειξε ότι τα περισσότερα παιδιά προτιμούσαν την βραστή και στον ατμό εκδοχή επειδή ήταν περισσότερο τραγανά, δεν είχαν σημάδια καψίματος, ενώ είχαν και πιο λεία επιφάνεια.

Read More

And More