Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι δίπλες είναι τα τρία πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων. Τι θα έλεγες για σπιτικές, μελωμένες δίπλες;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1 κιλό ζάχαρη
 - 1 κιλό νερό
 - 1 κιλό μέλι
 - 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
 - 1 φλιτζάνι καρύδια
 - 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
 - 10 αβγά
 - 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
 - 1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
 - 1 κουτ. της σούπας κανέλα
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, σπας τα αυγά και τα χτυπάς, ρίχνοντας σιγά-σιγά το λεμόνι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
 - Προσθέτεις το αλεύρι, και αρχίζεις να ανακατεύεις πολύ καλά, σα να ζυμώνεις.
 - Καλύπτεις το μπολ με τη ζύμη με μία μεμβράνη και το αφήνεις να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
 - Αφού περάσει η μία ώρα, αρχίζεις να πλάθεις τη ζύμη στο σχήμα της δίπλας. Αν χρειάζεσαι βοήθεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλάστη. Το πάχος του φύλλου σου να μην ξεπερνά τα 3 εκατοστά.
 - Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα βάζεις λάδι να βράζει.
 - Αφού έχεις δημιουργήσει τις δίπλες, αρχίζεις να τις τοποθετείς σιγά – σιγά στην κατσαρόλα.
 - Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τις γυρνάς αρκετές φορές, προκειμένου να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
 - Μόλις πάρουν το χρυσαφένιο τους χρώμα, τις αφαιρείς από την κατσαρόλα και τις τοποθετείς σε μία σχάρα με χαρτί, για να φύγει το περιττό λάδι.
 - Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, προσθέτεις τη ζάχαρη για περίπου δύο λεπτά. Απομακρύνεις από το μάτι και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτεις το μέλι και το λάδι. Ανακατεύεις πολύ καλά.
 - Βουτάς την κάθε δίπλα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τις αφήνεις ξανά να “στραγγίξουν”.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.