Περιποίηση σώματος: Πώς αντιμετωπίζεις τα σημάδια γήρανσης- Τέσσερα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν

Για τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο γνωρίζεις τα πάντα. Τόσο όσο αφορά στην πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση. Κάθε λεπτή γραμμή, ρυτίδα ή δισχρωμία που κάνει την εμφάνιση της περνά από το μικροσκόπιο άλλωστε και μπορείς να τα διακρίνεις από μακριά. Τι γίνεται όμως με την αντιγήρανση στο σώμα; Ναι, κι όμως το δέρμα του σώματος, με το πέρασμα του χρόνου αποκτά επίσης σημάδια που πρέπει να αναγνωρίσεις νωρίς ή ακόμη καλύτερα να μην επιτρέψεις την εμφάνιση τους. 

Τα καλά νέα είναι ότι το δέρμα του σώματος είναι πιο ανθεκτικό και πιο “σκληρό” σε σχέση με το πρόσωπο ή το λαιμό. Επίσης έχει ελάχιστους σμηγματογόνους αδένες. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που αποκτά έντονη ξηρότητα ευκολότερα και πιο έντονα. Μην ξεχνάς πως αυτό είναι το πρώτο σημάδι γήρανσης ειδικά όσο αφορά στο δέρμα του σώματος. Και στη συνέχεια έρχεται η έντονη αίσθηση τραβήγματος, οι κοκκινίλες και οι ερεθισμοί ειδικά μετά το ντους ή τις μέρες που η θερμοκρασία είναι χαμηλή. 

Η αλήθεια είναι πως η ενυδατική κρέμα σώματος που χαρίζει έξτρα ενυδάτωση και θρέψη υπάρχει στο μπάνιο σου αλλά θα πρέπει αν σου αποκαλύψω ότι η ξηρότητα και κατά προέκταση η ευαισθησία τις περισσότερες φορές και όσο μεγαλώνεις δεν αντιμετωπίζεται εύκολα που σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείς προϊόντα με ενεργά συστατικά και αντιγηραντική δράση. Ευτυχώς για όλες μας τα αγαπημένα beauty brands έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν φόρμουλες με σύνθεση αντίστοιχη με εκείνη των αντιρυτιδικών προϊόντων προσώπου. Που σημαίνει πως περιέχουν φυτικά εκχυλίσματα, σκουλένιο, πεπτίδια αλλά και υαλουρονικό οξύ. 

Embryolisse Creme 365 Raffermissante Corps: Μια vegan και πλούσια κρέμα σώματος με ενεργά συστατικά φυσικής προέλευσης. Η φυτική γλυκερίνη, το βούτυρο Καριτέ και το φυτικό σκουαλένιο που περιέχει προσφέρει ενυδάτωση, θρέψη και προστασία ακόμη και στα πιο ξηρά δέρματα και ταυτόρονα ενισχύουν τη λειτουργία του φραγμούς. Το υαλουρονικό οξύ που επίσης περιέχει χαρίζει την απαραίτητη υγρασία ενώ οι πρωτεΐνες σιταριού συσφίγγουν το δέρμα και βελτιώνουν την υφή και την όψη του. Το εκχύλισμα μπιζελιού, με τη σειρά του, καταπολεμά αποτελεσματικά τη χαλάρωση λκαι το εκχύλισμα γκουαρανά πλούσιο σε καφεΐνη και τανίνες, τονώνει το δέρμα και επαναφέρει τη χαμένη ενέργεια.

Clarins Renew-Plus Body Serum:  Συμπυκνωμένος ορός σώματος σε κρεμώδη υφή που χαρίζει απαλότητα, σφριγηλότητα και λάμψη στο δέρμα. Συνδυάζει την βιταμίνη Α με το εκχύλισμα λευκού νούφαρου που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C αντιμετωπίζοντας δραστικά την ξηρότητα. Παράλληλα ενισχύει την κυτταρική ανανέωση προλαμβάνοντας τη χαλάρωση . Χάρη στο εκχύλισμα Wintergreen, προσφέρει ήπια απολέπιση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα ενώ το εκχύλισμα καρπών κάσιους βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και τα εκχυλίσματα ελιάς ενυδατώνουν και καταπραΰνουν. 

The Ordinary Natural Moisturizing Factors+HA: Vegan σύνθεση που προσφέρει μη λιπαρή ενυδάτωση ενισχύοντας τους αποδυναμωμένους φυσικούς παράγοντες. Περιέχει 11 αμινοξέα, φωσφολιπίδια, άλφα, βήτα και γάμμα λιπαρά οξέα, τριγλυκερίδια, στερόλες και εστέρες στερολών, γλυκερίνη, πρόδρομες ουσίες ceramide, ουρία, σακχαρίτες, νάτριο PCA και υαλουρονικό οξύ που χαρίζουν την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα θρέφουν και προστατεύουν το δέρμα από τους εξωτερικούς παράγοντες. 

Frezyderm Anti-Ageing Body:  Αντιγηραντική κρέμα σώματος, που προσφέρει ενισχυμένη ενυδάτωση, μείωση των κηλίδων και προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στο εκχύλισμα Κουρκουμά που περιέχει το οποίο παρέχει πέντε φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική προστασία από τη Βιταμίνη Ε. Η πλούσια σύνθεσή της αποτελεί μια πηγή εντατικής φροντίδας και θρέψης της επιδερμίδας του σώματος. Από την πρώτη εφαρμογή θα νιώσετε το δέρμα σας βελούδινο και ελαστικό, ενώ με τη συστηματική χρήση θα είναι ορατά πιο σφικτό, νεανικό και λαμπερό. Με πλούσια, μη λιπαρή υφή που απορροφάται άμεσα και σας επιτρέπει να ντυθείτε αμέσως.

 

Read More

And More