Ένα λαδερό, καλοκαιρινό πιάτο που θυμάσαι να βρίσκεται στο τραπέζι των παιδικών σου χρόνων. Μοσχαράκι κοκκινιστοί με μπάμιες που θα λατρέψει και η δική σου οικογένεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μερίδες μοσχάρι, καλά πλυμένο και στραγγισμένο σε απορροφητικό χαρτί
 - 500 gr. μπάμιες
 - 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 - 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 - 200 gr. χυμό ντομάτας
 - 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
 - 1 κ.γλ. ζάχαρη
 - ελαιόλαδο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 3 κ.σ. ξύδι
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αν χρησιμοποιήσεις φρέσκιες μπάμιες τις πλένεις 2 φορές με άφθονο κρύο νερό και τις βάζεις σε ένα μπολ με νερό και ξύδι
 - Τις αφήνεις στην άκρη για μισή περίπου ώρα και στη συνέχεια στο τρυπητό για 10 ακόμη λεπτά
 - Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι
 - Προσθέτεις το μοσχάρι και το σοτάρεις από όλες τις πλευρές
 - Ρίχνεις την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας και το αφήνεις να βράσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
 - Σε ένα δεύτερο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις τις μπάμιες ανακατεύοντας απαλά με την ξύλινη κουτάλα
 - Τις ρίχνεις στο τηγάνι με το μοσχάρι, προσθέτεις νερό, τον μαϊντανό, αλάτι και ανακινείς ώστε να πάνε παντού
 - Το αφήνεις να βράσει για μισή ακόμη ώρα και το σερβίρεις ζεστό με φέτα.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.