Οι ντομάτες αυτή την εποχή είναι ζουμερές και νόστιμες. Εκτός από σαλάτα μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μια υπέροχη και χορταστική τάρτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
 - 600 γρ. ντομάτες κομμένες σε ροδέλες και στραγγισμένες καλά
 - 5-6 κ.σ. μουστάρδα
 - 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
 - ελαιόλαδο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - ρίγανη
 - πάπρικα γλυκιά
 - φύλλα φρέσκου βασιλικού.
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα ταψί βάζεις λαδόκολλα και απλώνεις τη σφολιάτα διπλώνοντας τις άκρες της στα πλαϊνά
 - Με ένα πιρούνι τρυπάς τη σφολιάτα εκτός από τις άκρες
 - Με ένα μεγάλο κουτάλι απλώνεις τη μουστάρδα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και προσθέτεις την πάπρικα
 - Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνες ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και προσθέτεις τις ντομάτες
 - Τις αφήνεις για 5 περίπου λεπτά να μαριναριστούν και απλώνεις ομοιόμορφα τις ντομάτες στην τάρτα
 - Ρίχνεις από πάνω το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο από το μπολ
 - Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνεις την τάρτα για μισή περίπου ώρα
 - Τη σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω μερικά φύλλα βασιλικού.
 
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.