Το πιροσκί είναι παραδοσιακό, αρτοσκεύασμα της Ρωσίας. Θρεπτικό και γευστικό είναι το απόλυτο snack πατάτας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 μεγάλες πατάτες γύρω στα 600 γρ.
 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 - ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
 - ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
 - ρίγανη
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
Για τη ζύμη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 - 1 κ.γ. ζάχαρη
 - 250 ml χλιαρό νερό
 - 600 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 κ.σ. λευκό ξύδι
 - 1 ½ κ.γ. αλάτι
 
Τρόπος Μαγειρέματος
Ζύμη
- 
Ρίχνεις σε ένα μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό
 - 
Ανακατεύεις καλά, το σκεπάζεις και το αφήνεις στην άκρη για 15-20
 - Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά με τα χέρια
 - Απλώνεις αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώνεις τη ζύμη προσθέτοντας λίγο αλεύρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια
 - Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή την αφήνεις σκεπασμένη στην άκρη για 1 περίπου ώρα μέχρι να φουσκώσει
 
Γέμιση
- 
Καθαρίζεις τις πατάτες και τις κόβεις σε μικρά καρέ
 - 
Τις βράζεις σε μια κατσαρόλα με νερό για 20 περίπου λεπτά
 - 
Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν
 - 
Με ένα πιρούνι λιώνεις τις πατάτες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τον προσθέτεις στο τηγάνι με τα κρεμμύδια
 - Ανακατεύεις και το αφήνεις λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
 - 
Παίρνεις μικρή ποσότητα ζύμης και φτιάχνουμε και την πλάθεις σε σχήμα μικρή μπάλας
 - 
Ανοίγεις τη ζύμη στο κέντρο και τη βάζεις 1-2 κουταλιές από τη γέμιση
 - 
Κλείνεις το πιροσκί προσεχτικά και συνεχίζεις με την υπόλοιπη ζύμη
 - Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και τηγανίζεις τα πιροσκί μέχρι να πάρουν χρώμα
 - Τα σερβίρεις ζεστά.
 
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.