Η σαλάτα στο γιορτινό τραπέζι εκτός από νόστιμη και θρεπτική δείχνει τέλεια χάρη στο πορτοκάλι και το ρόδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 παντζάρια κομμένα σε κύβους
 - 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
 - 1 μεγάλο πορτοκάλι κομμένα σε μικρά καρέ
 - 1 ½ κούπα ωμά καρύδια
 - 1/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου
 - ¼ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
 - 6-8 κούπες πράσινη σαλάτα
 - 2 ρόδια καθαρισμένα
 - 170 γραμμάρια φέτα ή ανθότυρο
 - αλάτι
 
πιπέρι
Υλικά για το ντρέσινγκ
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
 - ¼ κούπας ξύδι βαλσάμικο
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
 - Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετείς τα κομμένα παντζάρια μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
 - Τα ψήνεις για 30 περίπου λεπτά και τα αφήνεις στην άκρη
 - Σε ένα δεύτερο ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζεις τα καρύδια, το σιρόπι σφενδάμου, το πιπέρι καγιέν και αλάτι
 - Τα αφήνεις να ψηθούν για 20 περίπου λεπτά ενώ τα ανακατεύεις ενδιάμεσα
 - Σε μια σαλατιέρα βάζεις τα λαχανικά, τα παντζάρια, τα ρόδια, τα καρύδια και το τυρί και τα ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
 - Ανακατεύεις σε ένα μικρό βάζο τα υλικά του ντρέσινγκ και το ρίχνεις πάνω από τη σαλάτα.
 - Σερβίρεις.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.