Οι γίγαντες δεν μπορούν να λείπουν από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό γίγαντες μουλιασμένους στο νερό από το προηγούμενο βράδυ
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
 - 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
 - 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
 - 1 σέλερι ψιλοκομμένο
 - 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
 - ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
 - 1/2 φλ. ελαιόλαδο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σουρώνεις καλά τους γίγαντες ρίχνεις νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις τους γίγαντες και τους αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 50 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αφαιρώντας τον αφρό
 - Τους σουρώνεις μόλις είναι έτοιμοι και κρατάς 200 ml από το νερό
 - Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγανάκι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το σέλερι και τα καρότα και για 5 περίπου λεπτά
 - Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
 - Βάζεις τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και προσθέτεις τα σοταρισμένα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό από τους γίγαντες, τον άνηθο αλάτι και πιπέρι
 - Αφήνεις τους γίγαντες να ψηθούν για 1 περίπου ώρα
 - Σερβίρεις με ζεστό ψωμί.
 
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.