Τόσο τα ρεβίθια όσο και το σπανάκι είναι θρεπτικά χάρη στις βιταμίνες που περιέχουν και σήμερα θα τα συνδυάσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
 - 1.5 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, πολύ καλά πλυμμένο και χοντροκομμένο
 - 1 φύλλο δάφνης
 - 1 κλωνάρι σέλερι
 - 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
 - 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ψιλά καρέ
 - 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
 - άνηθο ψιλοκομμένο
 - 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
 - χυμό από 1 1/2 λεμόνι
 - 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνεις τα ρεβίθια, τη δάφνη, το σκόρδο, το σέλερι και νερό να καλύπτει τα υλικά
 - Τα αφήνεις να βράσουν σε δυνατή φωτιά για για 5 περίπου λεπτά
 - Αφαιρείς τον αφρό που δημιουργείται κατά το βράσιμο με την τρυπητή κουτάλα και χαμηλώνεις τη φωτιά
 - Αφήνεις να βράσουν για 2 ώρες με την κατσαρόλα σκεπασμένη
 - Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
 - Προσθέτεις τον πελτέ και το κρασί, ανακατεύεις και τα αφήνεις για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί
 - Ρίχνεις το σπανάκι, ανακατεύεις και περιμένεις 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει
 - Προσθέτεις τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνεις να βράσουν για 15 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά
 - Λίγο πριν τα αφαιρέσεις από την εστία ρίχνεις τον άνηθο.
 
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.