Αλέξανδρος Ρήγας: «Αποφάσισα να μπω στη θεατρική σχολή από την ανάγκη μου για αποδοχή»

Ο Αλέξανδρος Ρήγας, το πρωί του Σαββάτου 14 Ιουνίου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη στάση ζωής που κρατά, αλλά και τα επαγγελματικά του, αναφέρθηκε στα σκοτάδια και τον θάνατο, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστροφή του «οΤι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;».

«Σκοτάδια φαντάζομαι κατά συνθήκη έχουμε χιλιάδες άνθρωποι. Σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει μία συστολή. Ένας τρόπος να ξορκίζεται αυτό είναι η εξωστρέφεια της κωμωδίας. Ξεκινώντας, οι σπουδές και φιλοδοξίες μου ήταν διαφορετικές, ήθελα να ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα στην Φιλοσοφία, που ήταν και το όνειρό μου να σπουδάσω. Οι δρόμοι εκεί με πήραν στο θεατρικό τμήμα του πανεπιστήμιου που ήταν τότε μαζί με την Νομική και έτσι γνώρισα τον κόσμο του θεάτρου. Όταν αποφάσισα να μπω στην θεατρική σχολή θεώρησα ότι ήταν τροφή για την δική μου ανάγκη για αποδοχή. Είναι υγιές να αλλάζεις απόψεις, να βλέπεις λάθη, να κρίνεις», είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Για την κωμωδία και το political correct ο ηθοποιός ανέφερε: «Εάν έκανα κάτι θα έμπαινα σαφέστατα στην λογική ότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα αγγίζουμε τώρα και σωστά δεν το κάνουμε. Δεν το λέω μπλοκάρισμα, είναι σίγουρα μία αγωνία που σου βάζει πολλούς φραγμούς. Σκέφτομαι γιατί αυτό που σου φέρνει αυτή τη εποχή σε πρώτο πλάνο είναι ο σεβασμός σε κάποιους ανθρώπους που πριν 30 χρόνια δεν υπήρχε με πρώτο πλάνο.

Οφείλουμε όσοι γράφουμε, ακόμη και αν η κωμωδία πάει σε δεύτερο πλάνο – συγκεκριμένα η απεύθυνση η κωμική – να βάλουμε σε άλλο πλάνο τα πράγματα. Και η κωμωδία δεν πειράζει, θα βρει τους δρόμους της. Είμαι «τηλεορασάκιας», μου αρέσει η ελληνική τηλεόραση έχει χρώματα, έχει «φασαρία», έχει πολιτισμό και ενημέρωση. Έχει ποικιλία και απευθύνεται σε ποικιλία θεατών».

 

 

Για το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» ο Αλέξανδρος Ρήγας αποκάλυψε: «Θα γίνουν 2 ταινίες back to back για το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή». Δεν θα δούμε το φινάλε όμως, αλλά θα είναι στην δεύτερη ταινία».

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164