Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με αφορμή τις εξελίξεις στη δίκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη αναφέρθηκε στον Θέμη Σοφό και την πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι δυο τους.
Αφορμή στάθηκε η εξαίρεση ενός μέλους της σύνθεσης Μικτού Ορκωτού Εφετείου που ζητήθηκε στη χθεσινή δικάσιμο από την υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, λόγω στενών σχέσεων που διατηρεί η οικογένειά της με τον προηγούμενο συνήγορο υπεράσπισης, Θέμη Σοφό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Θέμης Σοφός είναι γνώστης της υπόθεσης καθώς έχει συντάξει τα απολογητικά υπομνήματα του κατηγορουμένου και «ξέρει τα μυστικά του».
Από την πλευρά της, η εφέτης πήρε το λόγο, αναφέροντας πως «δεν στοιχειοθετείται αίτηση εξαίρεσης ούτε υπάρχει κάποιος λόγος αποχής. Είναι ένας δικηγόρος που έχει αναλάβει ένα στάδιο της διαδικασίας και διατηρούμε σχέσεις τις οποίες δεν θα τις έλεγα στενές».
Οι δηλώσεις Μιχάλη Δημητρακόπουλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Ο σύζυγος της κυρίας Εφέτου είναι πολύ φίλος με τον κύριο Σοφό. Όταν το άκουσα αυτό είπα πως δεν μπορεί να ισχύει αυτό που μου λες, διότι θα έπρεπε να δηλώσει αποχή. Μου λέει, το γνωρίζω λέει ο δικηγόρος γιατί με είχε καλέσει σε μια εκδήλωση κοινωνική που έκαναν στο σπίτι τους η κυρία Εφέτης με τον σύζυγό της, με αφορμή εκδηλώσεων για τα παιδιά τους, είχα πάει και το είχα δει.
Δεν έκανα καταγγελία από την πρώτη στιγμή γιατί ήθελα να επιβεβαιωθώ ότι αυτό έχει συμβεί. Όταν συναντήθηκα με τον κύριο Σοφό του είπα, Θέμη, έχω μια πληροφορία ότι είσαι φίλος με τον κύριο Χρόνη που είναι σύζυγος της κυρίας Μυλωνά. Ισχύει; Αυτό θέλω να ξέρω μόνο…».
Για την απάντηση που του έδωσε ο Θέμης Σοφός, είπε: «Μου λέει, όχι είμαι φίλος, είμαστε αδελφικοί φίλοι από το πρώτο έτος της Νομικής, τότε του λέω: Σ Συνειδητοποιείς αυτό που μου λες; Θα έπρεπε να οδηγήσει την κυρία Εφέτη στο να δηλώσει για λόγους ευπρεπείας αποχή. Και θα κρίνει το δικαστήριο, αν τους κάνουν δεχτούς ή τους αφήσουν στην έδρα. Μου λέει, δεν νομίζω να ισχύει γιατί δεν είμαι τώρα στο δικαστήριο.
Αν αυτά που λέω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα – έστω και ελάχιστο – η συζήτηση που έκανα με τον κύριο Σοφό, τον καλώ να μου κάνει μήνυση.
Ειλικρινά, έστω και το κόμμα δεν ισχύει. Μπορώ να αποδείξω με στοιχεία συντριπτικά, πως ότι ελέχθη, δεν αμφισβητείται».
«Πλέον δεν θα έχουμε τον “πεθαμένο” τον Φιλιππίδη, η σύγκριση θα γίνει με εμένα και την αλήθεια», κατέληξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Η ανακοίνωση του Θέμη Σοφού
«Σε απάντηση ψευδολογιών περί δήθεν προσωπικών σχέσεών μου με Εφέτη που μετέχει της συνθέσεως που δικάζει την “υπόθεση Φιλιππίδη (Π.Φ.)” απαντώ ευθέως, ότι πριν από τέσσερα χρόνια (Σεπτέμβριος 2021) δήλωσα ότι δεν εκπροσωπώ πλέον τον κ. Π.Φ. Έκτοτε ουδεμία ανάμειξή μου υφίσταται με την ποινική ή άλλη υπόθεσή του κατόπιν της υπεράσπισης που του παρείχα ενθέρμως μέχρι το πέρας της κυρίας Ανάκρισης. Διευκρινίζω δημοσίως ότι είμαι φίλος και συμφοιτητής από το 1988 με Συνάδελφο, που είναι σύζυγος της Εφέτου.
Η εδώ και 4 έτη υπεράσπισή του, ξαφνικά σήμερα αποφάσισε να χρωματίσει με γκρίζους τόνους αυτήν τη φιλία μου αφήνοντας άδικα υπονοούμενα για μια Εφέτη που επελέγη με κλήρωση μεταξύ των μελών της συνθέσεως που δικάζει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, τέσσερα χρόνια μετά την οικειοθελή αποχώρησή μου από την εν λόγω υπόθεση. Η υπεράσπισή του μπορεί να νομίζει ότι κάνει το έργο της με τον τρόπο αυτόν, πλην όμως ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε έχω συζητήσει θέματα εντολέων μου – έστω και του παρελθόντος – με οιονδήποτε τηρώντας απαρέγκλιτα την δεοντολογία και το απόρρητο αυτής.
Γνωρίζοντας το λειτούργημα του συνηγόρου, καταλαβαίνω πότε ένας συνήγορος υπεράσπισης προσπαθεί με έωλους συνειρμούς και “πυροτεχνήματα” να αλλάξει το κυρίως αντικείμενο μιας δίκης. Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου για όσα ψευδώς αναφέρθηκαν ή υπονοήθηκαν καθώς και για κάθε περαιτέρω ψευδή διάδοση ή αναπαραγωγή».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.