Κηδεία πριγκίπισσας Ειρήνης: Συντετριμμένη η βασίλισσα Σοφία μετά την ταφή στο Τατόι – Φωτογραφίες

Βαθιά συγκίνηση και θλίψη επικράτησαν τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, κατά την τελετή αποχαιρετισμού της πριγκίπισσας Ειρήνης, της μικρότερης αδελφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποτίσει φόρο τιμής, καθώς η σορός της πριγκίπισσας είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η ταφή της στο Τατόι, σύμφωνα με την τελευταία της επιθυμία, να αναπαυθεί δίπλα στον αγαπημένο της αδελφό και τους γονείς της, Παύλο και Φρειδερίκη. Την οικογένεια συνόδευσε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή η βασίλισσα Σοφία, η οποία ξεχώρισε ως η πιο συγκλονιστική παρουσία της ημέρας.

Η Βασίλισσα Σοφία με τον Βασιλιά Φελίπε

Η ισπανική βασιλική οικογένεια δημοσίευσε επίσημα φωτογραφίες από την ταφή, στις οποίες αποτυπώνεται η βασίλισσα Σοφία να αποχαιρετά σιωπηλά την αδελφή της και να κρατά την ελληνική σημαία που σκέπαζε το φέρετρο, εμφανώς συντετριμμένη, πλαισιωμένη από τα μέλη της οικογένειάς της.

Στο πλευρό της βασίλισσας Σοφίας βρέθηκαν ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ΄ και η σύζυγός του, Λετίθια, καθώς και τα ανίψια της Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος ντε Γκρες, μαζί με τη μητέρα τους, Άννα Μαρία.

Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν επίσης η πριγκίπισσα Κατερίνα και ο Αλέξανδρος της Σερβίας, η λαίδη Κίνγκστον, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, καθώς και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με την Τζένη Οικονόμου. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και πολλοί απλοί πολίτες που θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164