Γρηγόρης Πετράκος για Μαρία Καρυστιανού: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προκλήθηκε τόσος ντόρος – Είχε μια ντροπή και συστολή»

Ο Γρηγόρης Πετράκος βρέθηκε καλεσμένος στο «Πρωινό» του ANT1 με τον Γιώργο Λιάγκα.

Ο γνωστός τραγουδιστής, σχολιάζοντας την επικαιρότητα, ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων για τη Μαρία Καρυστιανού και τις δηλώσεις της για τις αμβλώσεις. 

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προκλήθηκε τόσος ντόρος. Δεν είπε ότι “θέλω να βάλω σε διαβούλευση το δικαίωμα των αμβλώσεων”, αλλά το ίδιο το θέμα. Είναι ευαίσθητο θέμα.  Εμένα αυτό που με θορυβεί, είναι που δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια ευαισθησία αυτό το θέμα, αλλά σαν να είναι ένα απλό θέμα δικαιωμάτων. Δηλαδή, το σώμα μου, το δικαίωμά μου», είπε ο Γρηγόρης Πετράκος. 

«Το νομικό κομμάτι του θέματος είναι λυμένο. Το ηθικό μέρος όμως είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει όλη την πρόθεση του ανθρώπου και μετά που ισχυρίζεται ένα θέμα. Όχι, δεν συμφωνώ και είμαι κάθετος με το σώμα μου και το δικό μου δικαίωμα. Ποιο σώμα μου; Το σώμα μου έχω δικαίωμα να κάνω μια ένεση και αν θέλω να μην την κάνω. Αλλά η διακοπή μιας ζωής που την κουβαλώ στο σώμα μου, η διακοπή γίνεται στη ζωή, δεν γίνεται στο σώμα μου. 

Η Καρυστιανού ως παιδίατρος και γυναίκα έχει τις δύο ιδιότητες για να μιλήσει. Έχει μια ευαισθησία και εμένα μου άρεσε αυτή η ευαισθησία. Όταν την ρωτήσανε, είδα μια ντροπή, μια συστολή στο πρόσωπο, όπως θα έπρεπε να έχουν όλα αυτά τα πρόσωπα όταν μιλούν για αυτό το θέμα. Αν μιλήσουμε αντικειμενικά και ηθικά, είναι η διακοπή μιας ζωής», πρόσθεσε στο «Πρωινό» ο Γρηγόρης Πετράκος. 

Η δήλωση της Μαρίας Καρυστιανού

«Επειδή σέβομαι την ελεύθερη βούληση και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, θεωρώ ότι είναι ένα θέμα δημόσιας διαβούλευσης, ας αποφασίσει η κοινωνία τι θα ήθελε να γίνει. Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στο θέμα, γιατί αφορά τα δικαιώματα της γυναίκας, αλλά και του εμβρύου. Επειδή είμαι και παιδίατρος, λόγω της επιστήμης μου, διχάζομαι στο ποια δικαιώματα πρέπει να είναι παραπάνω, δεν μπορώ να τα ιεραρχήσω».

«Μια γυναίκα μπορεί να αποφασίσει για το σώμα της, το θέμα είναι ότι στην περίπτωση των αμβλώσεων υπάρχει κι ένα άλλο ηθικό θέμα που για μένα είναι πολύ σημαντικό. Το θέμα δεν είναι τι πιστεύω εγώ ή εσείς, γι’ αυτό λέω για δημόσια διαβούλευση, είναι πιο δημοκρατικό, γιατί μιλάμε για μια ζωή που τώρα γεννάται», είχε αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού σε συνέντευξή της στο Open. 

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164