Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα!

Στα λευκά ξύπνησαν οι περισσότερες πόλεις σε Ήπειρο και Μακεδονία. 30 πόντους χιόνι έχει το Μέτσοβο, λευκό το τοπίο σε όλο το νομό Φλωρίνης. Ήδη από χθες τη νύχτα στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων αλλά και σε ολόκληρο το νομό Φλωρίνης χρειάζονται αλυσίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ολόκληρης της χώρας, ενώ χιονίζει από τη νύχτα και στην Πάρνηθα.
Αναλυτικά η πρόγνωση
Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου τις πρωϊνές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου.
Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα έχει τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 7 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα έχει σποραδικές βροχές ή χιονόνερο στα ορεινά. Χιόνια σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι έως πέντε βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Αττική θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη θα έχει τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Εξασθένιση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Read More

And More