Αυτά τα κομμάτια είναι all time classic!Tσέκαρε στην ντουλάπα σου αν τα έχεις!

Κάθε χρόνο νέες τάσεις και trends εμφανίζονται για να αναδιοργανώσουν την εμφάνιση σου και να φέρουν στο look σου καινούργια fashion items. Aγορές που θα αναβαθμίσουν και την γκαρνταρόμπας σου και την διάθεση σου ξεκινάνε αφού ενημερωθείς για ότι νέο φέρνει η κάθε σεζόν. Ρούχα παπούτσια αξεσουάρ αλλάζουν και προσαρμόζονται στην μόδα της νέας εποχής και όλες θέλουμε να είμαστε in style.

Παρόλα αυτά πέρα από trends υπάρχουν κομμάτια κλειδιά, που αν τα έχουμε στην ντουλάπα μας είναι σαν να έχουμε όλα αυτά που χρειαζόμαστε για κάθε σεζόν πέρα από τρέχουσες τάσεις, κομμάτια που δεν χάνουν ποτέ την fashion αξία τους μένουν σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις μας και σίγουρα δεν χάνουν ποτέ μα ποτέ το stylish χαρακτήρα τους. All time classic κομμάτια που αν ξέρεις να επιλέξεις τότε θα έχεις χτίσει την απόλυτη γυναικεία ντουλάπα.

Σκοπός αυτού του αφιερώματος είναι να σε βοηθήσει να χτίσεις μία κλασικά κομψή γκαρνταρόμπα και να έχεις πάντα όλα αυτά που καθορίζουν το απόλυτο style πέρα από trends και τάσεις!

Συμβουλή μου είναι να επενδύσεις σε αυτά και να αποκτήσεις αν το αποφασίσεις ένα ποιοτικά καλό και αν γίνεται και από brand αφού θα τα έχεις forever κάντο σωστά.

Μαύρο φόρεμα

Μέχρι το 1920, οι γυναίκες φορούσαν μαύρα όταν πενθούσαν. Αυτό άλλαξε με την Coco Chanel. Η καθοριστική στιγμή του μικρού μαύρου φόρεμα ήρθε το 1926, όταν το περιοδικό Vogue δημοσίευσε ένα σκίτσο του μικρού μαύρου φόρεμα που είχει σχεδιάσει η Coco. Το επόμενο βήμα ήταν όταν η Audrey Hepburn φορούσε ένα μικρό μαύρο φόρεμα στο πρωινό στο Tiffany’s,  και ξαφνικά το LBD έγινε απαραίτητο για κάθε ντουλάπα, κάτι που κάθε γυναίκα ήθελε να έχει. Επένδυσε σε ένα που σε κολακεύει -μήκος και σχέδιο- και θα έχεις έτσι το κομμάτι που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε πολλές περιστάσεις.

Καμπαρντίνα

Σχεδιάστηκε για να προστατεύει τους Βρετανούς αξιωματικούς κατά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο από τον σκληρό καιρό. Ο οίκος Burberry έχει δημιουργήσει εκατοντάδες εκδοχές της κλασικής καμπαρντίνας και βεβαίως κάθε χρόνο υπάρχει ψηλά στις προτιμήσεις μας ακόμη και αν δεν την δούμε σε κανένα catwalk. Αγαπημένο πανωφόρι των γαλλίδων δίνει πάντα μία σοφιστικέ αίσθηση στο look σου.

Γόβες

Κομψές  δίνουν πάντα  στο ντύσιμο σου το απαραίτητο θηλυκό στοιχείο. Απόκτησε μία επώνυμη γόβα γιατί είναι ένα κομμάτι που θα φοράς για πάντα και θέλεις να είναι ποιοτικά καλό!Θα είναι και πιο σταθερή και πιο άνετη και σίγουρα θα μπορείς να την φοράς για πάντα. Ο οίκος Louboutin με την χαρακτηριστική κόκκινη σόλα έχει διάσημες fan και ξέρει ότι μία σωστή γόβα είναι ίσως το μοναδικό παπούτσι που αρκεί να έχεις στην ντουλάπα σου.

 Blue jean

Μπλε σε ίσια γραμμή που δεν έχει κανένα σχέδιο ή κόψιμο η ξέβαμα. Είναι το jean που θα κυριαρχήσει στα καθημερινά σου σύνολα αλλά σίγουρα θα το φορέσει και με night out looks. Ένα επώνυμο, καλής ποιότητας, και σωστής εφαρμογής είναι αυτό που πρέπει να έχεις γιατί μόνο αυτό θα φοράς για πάντα, αφού το κλασικό του ύφος είναι must have.

Λευκό πουκάμισο

Για τον Karl Lagerfeld δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό στην ντουλάπα μας και μας το απέδειξε φορώντας το σαν στολή τα τελευταία χρόνια της ζωής του!Με ωραίο γιακά και μανσέτες στενό ή και πιο άνετο το πουκάμισο μπορεί να γίνει office item ή το τέλειο party top αλλά όλα αυτά αν τηρεί τις προδιαγραφές.Καλό ύφασμα που θα δείχνει όμορφο ακόμη και το πρωί ενώ δεν θα χάσει την ελαστικότητα του μετά από πολλά πλυσίματα.

Μαύρα γυαλιά

Οι τάσεις εδώ είναι καθε καλοκαίρι και περισσότερες, κοκάλινα aviator με vintage επιρροές ή fun στοιχεία, δεν ξέρεις τι να αγοράσεις. Μία όμως εκδοχή είναι all time classic και αυτή είναι τα μαύρα κοκάλινα γυαλιά! Ότι και να έρθει σαν trend δεν μπορεί να ξεπεράσει την effortless αισθητική των black sunglasses. Σε κλασικό σχήμα όχι με πολλές εκκεντρικότητες είναι αυτό που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου και είναι forever.

To tuxedo σακάκι

 

Η συλλογή του Yves Saint Laurent ”Le Smoking Tuxedo” το 1966, ήταν ένα σημείο καμπής, επιτρέποντας στις γυναίκες να είναι θηλυκές και αρρενωπές, ταυτόχρονα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι γυναίκες μπορούσαν να φορούν σακάκι για το δείπνο και άλλα γεγονότα. Είτε φοριέται με ένα μπλουζάκι είτε με απολύτως τίποτα από κάτω,  είναι πάντα ένα σημάδι uper μόδας που ανεβάζει τον πήχη του style.Επένδυσε σε αυτό και βάλε στην ντουλάπα σου ένα κομμάτι που δεν θα σε προδώσει ποτέ!

Δερμάτινη φούστα

Τα δερμάτινα κομμάτια είναι πάντα so stylish και δίνουν μία πολυτέλεια στα σύνολα.Εδώ δεν χωράει αμφιβολία ότι χρειάζεσαι ένα ποιοτικό item και η φούστα είναι το κομμάτι που αν μπει στην ντουλάπα σου δεν θα…ξαναβγεί!Μαύρη σίγουρα και σε ύφος που σε κολακεύει θα γίνει το bottom item που θα φοράς για πάντα!

Read More

And More