Site icon TLIFE

To dress code του Χειμώνα! Oι πιο δυνατές τάσεις της σεζόν από την Αλεξάνδρα Κατσαϊτη (part I)

Νέα σεζόν, νέες τάσεις…
Ποιο είναι λοιπόν το Dress code του Χειμώνα; Disco Party vs Παρθεναγωγείο….

/
80’s METALLICS
Η φτώχια θέλει καλοπέραση!!!! Για αυτό ξεκινάμε τη σεζόν με ένα ταξιδάκι πίσω στο χρόνο, στα λατρεμένα
(ή… μισητά για άλλους) 80’s όπου το χρήμα, το lifestyle, to glam, ο χρυσός και ό,τι άλλο έλαμπε που δεν ήτανε χρυσός… Ήτανε ΜUST!!!
Προσωπικά τα 80’s -επειδή έχω και ιδίαν άποψην αλλά και αναμνήσεις και κυρίως κρεμάστρες με… πειστήρια που φυλάσσονται ώς κόρην οφθαλμού από τα τότε, εννοείται ότι τα αγαπώ!! Kαι όσοι με γνωρίζετε το κατανοοείτε!
Θυμηθείτε μερικά από τα ΤΟΡ TIPS του χειμώνα!!
-Tονισμένοι ώμοι, ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΤΕΣ!!
-Ψηλόμεσα παντελόνια KAI BUGGY
-Μetallics, χρυσό KAI ΜΠΡΟΚΑΡ, πλεχτό ΚΑΙ ΜΟΧΑΙΡ (αν το θυμόσαστε!!)!!


40’s
Μέσα σε δύο 20αετίες ήρθαν τα πάνω κάτω στη μόδα και στον κόσμο. Από τον παγκόσμιο πόλεμο στην παγκοσμιοποίηση και από τον συντηρητισμό και τη φτώχια στην υπερβολή και στην απόλυτη χλιδή.
SEXY vs FORMAL
Η γραμμή militaire ήρθε κατευθείαν από τις στρατιωτικές στολές, όπως και τα μάλλινα υφάσματα, τα τουίντ και τα καρώ πάντα σε πολύ απλές γραμμές, και midi -όχι maxi- όπως συνέβαινε στα 30’s γιατί πολύ απλά… δεν περίσσευε πρώτη ύλη… δηλαδή μαλλί που ήτανε το πιο basic υλικό.
Kαι επειδή ούτε στο σήμερα μας περισσεύουν και πολλά ….αναβιώνουμε το παρελθόν με μία πολύ πιο θηλυκή, elegant και δυναμική προσέγγιση με πολλά στοιχεία που κολακεύουν ιδιαίτερα τους μεσογειακούς σωματότυπους όπως η τονισμένη μέση και τo midi μήκος για να φαίνεται η λεπτή γάμπα!


COLORS
Κι επειδή με τα 40’s μπορεί κάπως να βαραίνει η ατμόσφαιρα… έρχεται μία πανδαισία χρωμάτων μέσα στον χειμώνα και τα ξεχνάμε όλα!!! Τολμήστε ό,τι πιο έντονο και εντυπωσιακό όπως κίτρινα, πράσινα, μπλε, κόκκινα και μωβ και παίξτε σε αποχρώσεις του πετρόλ, μπορντώ και κυπαρισσί!!


BLACK ATTACK
The all time classic!! Χρώμα από τη μία, μαύρη κυριαρχία από την άλλη!! Δυναμικό και sexy, ανδρόγυνο και θηλυκό, Chic & Glam μαύρο να είναι και ας είναι βελούδινο ή δερμάτινο, μεταλλιζέ ή διάφανο, καρρώ ή εμπριμέ, πουά ή ριγέ.


LEATHER & FUR
40’s & 80’s έχουν τουλάχιστον ένα κοινό: Τη γούνα!!! Τότε βέβαια ήτανε θέμα επιβίωσης, τώρα…. είναι θέμα στιλ!!!
Οι γούνες της σεζόν είναι εντυπωσιακές, επικρατεί το χρώμα και ο όγκος, σε ζακέτα ή παλτό, σε γιακάδες ή ετολ, όσο φτάνει η τσέπη μας… Για αυτό υπάρχουν και τα αξεσουάρ!! Με ένα κοκκαλάκι ή ένα πορτοφολάκι… το statement το κάνουμε!!
Το δέρμα είναι από τις πιο κυρίαρχες τάσεις του χειμώνα και μέσα στο πνεύμα των 80’s. Γυαλιστερό, σε τόνους degrade και χρώματα σκούρα, αλλά έντονα: μπορντώ, μελιτζανί, κυπαρισσί, μπλε και σε γήινους τόνους. Δέρμα φίδι και animal print με glossy υλικά, πλαστικό κλπ. Πάντα όμως στενές και θηλυκές γραμμές και στις φούστες που είναι pencil ή μίνι και στα παντελόνια που είναι κολάν. Sexy Chic… ο απόλυτος συνδυασμός!


HIGH COLLAR
Εντυπωσιακή επιστροφή στις πασαρέλες άλλη μία τάση των 80’s, οι μπλούζες και τα πουκάμισα με κλειστούς λαιμούς, ψηλούς γιακάδες, δεσίματα και ζιβάγκο! ΠPOΣOXΗ όμως!!! Δεν θέλει κόπο θέλει σίγουρα όμως ΤΡΟΠΟ!!!
Για αυτό θυμηθείτε: 1. Τονίστε τη μέση όταν παίζετε με τους όγκους. 2. Όχι στην πολυχρωμία και στα print! Αρκετή βαρύτητα έχει αυτό το look από μόνο του. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω.


BROCADE
Και για το τέλος, για να κλείσει αυτό το πρώτο μέρος με τις ΤΑΣΕΙΣ του χειμώνα τόσο εντυπωσιακά όσο ξεκίνησε, σας φύλαξα κάτι που δεν χρειάζεται να σχολιάσω γιατί η εικόνα μιλάει από μόνη της!!! Από τη Ρωσία με αγάπη πείτε το; Επηρεάστηκε όλος ο κόσμος από τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή θέλετε να το πείτε; Ό,τι και να πείτε, δείτε με άλλο μάτι ό,τι μαξιλαράκι σε μπροκάρ έχετε στο σπίτι!! Ίσως να φτάνει για ένα μπλουζάκι!!

…to be continued!

© 2024 tlife.gr