Του κεφαλιού σου…

Το Ascot έφτασε και στην Ελλάδα -μόνο με τα καπέλα, χωρίς τα άλογα! Η φαντασία, η Άνοιξη, η δημιουργικότητα και η μόδα ξεκινάνε από το κεφάλι. Τι καλύτερο και πιο αναζωογονητικό από ένα εντυπωσιακό και super hot αξεσουάρ που δίνει στιλ και προσωπικότητα ακόμα και στο πιο απλό καθημερινό look.

Από τα πιο extreme headpieces μέχρι τα ethnic turban, τα καπέλα ή τις πιο φιλικές στο ευρύ κοινό στέκες, τα αξεσουάρ για τα μαλλιά και για το κεφάλι είναι τάση.


(Πάνω αριστερά: Κορδέλα με κόσμημα etsy.com. Πάνω δεξιά: Headpiece Lanvin. Κάτω: Headband με αλυσίδες, 12,50 λίρες, topshop)

Η Audrey Hepburn, το απόλυτο style icon σε συνδυασμό με το ultra glam κάνουν και το απλό μαύρο φόρεμα… το απόλυτο luxury!
Mε μια κεντημένη κορδέλα φορεμένη σαν bandeau στο μέτωπο ή πάνω στα μαλλιά ή μια απλικαρισμένη στέκα ή ένα πραγματικό κόσμημα, αλλά κι ένα απλό headband… Το glam δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.


(Αριστερά: κορδέλα στο χρώμα της μέντας, 7,90 ευρώ, asos.com. Δεξιά: πουά κορδέλα Johny loves Rosie, 29 ευρώ, asos.com)

Κι επειδή το vintage είναι μόδα, από τα chic 60s και την Audrey, τα παιχνιδιάρικα 50s θέλουν bandeau με φιόγκους και μαντήλια σε ρομαντικό και girly look για κορίτσια που θέλουν να είναι παιχνιδιάρικα και sexy.


(Aπό πάνω: Headband Little Birds, 8,50 λίρες, topshop, Headband με χρωματιστά φτερά 16,50 λίρες, topshop και στέκα με φτερά από τη μία πλευρά, 12,50 λίρες, top shop)

Όσο για τα ανέμελα 70s σήμα κατατεθέν είναι τα headbands σε φυσικά και ατημέλητα μαλλιά. Όπως το boho look που κάναμε με τη Βαλάντω Τρύφωνος στο Greek Idol. Το bohemian γίνεται chic με απλά, έξυπνα και εντυπωσιακά headbands που μετατρέπουν το πιο απλό look σε fashion statement.

Και για να μην νομίζετε ότι μου αρέσει η θεωρία… voila! Αγαπώ ό,τι έχει σχέση με headbands και headpieces και ιδού η απόδειξη. Και αγαπώ και τους Έλληνες δημιουργούς που ασχολούνται με αυτήν την τέχνη. Πρώτη διδάξασα η Κατερίνα Καρούσου με τα πιο εκπληκτικά καπέλα και κουάφ της Αθήνας και νέο αίμα η Βασιλική Σύρμα με τα εντυπωσιακά headpieces που ανακάλυψα στο ατελιέ της Λουκίας.
Λάτρεψα τις statement στέκες του Γιάννη Λάσκου με τα μπαλάκια και τα νούμερα και τα γράμματα που μετατρέπουν το πιο basic σε fun, όπως άλλωστε και στις συλλογές Konstantinos Melis by Laskos.



(Πάνω αριστερά: Floral headband etsy.com. Δεξιά: Καπέλο του Philip Treacy. Aπό κάτω: Crinoline bow headband, 120 ευρώ, Joan Shepp, κορδέλα με κίτρινη μαργαρίτα, 10, 55 ευρώ, asos.com και τσιμπιδάκια H&M)

Και επιτέλους ήρθε η Άνοιξη! Κι αν ο καιρός δεν μας τα λέει καλά με λουλούδια στο κεφάλι, με χρώμα και στιλ, μπορούμε να φέρουμε την Άνοιξη και μέσα στον Χειμώνα.
Από το retro glam της Louise Brooks στο minimal chic της Audrey, από το θηλυκό και δυναμικό 60s της απόλυτης diva Μαρία Κάλλας στο ανέμελο 70s έρχεται η Άνοιξη και το στιλ όπως και όποτε θέλουμε εμείς.
Και να θυμάστε… Μια κυρία δεν βγάζει ποτέ το καπέλο της.


Τα turban είναι πλέον trend. Το εντυπωσιακό look της Τάμτα στα περσινά βραβεία Mad με το ethnic folk mix & match σας δίνει τον τόνο. Με πολύ φαντασία και ψάξιμο σε χιλιάδες ρετάλια καταλήξαμε σε αυτούς τους εντυπωσιακούς συνδυασμούς με τον σχεδιαστή Δημήτρη Πέτρου σε αυτό το look που συνδυάζει τις τάσεις της φετινής σεζόν.
Το κροσέ ολόσωμο body με τα ethnic βραχιόλια και σκουλαρίκια by Queen Calliope, το εντυπωσιακό folklore turban, όσο ethnic κι αν ακούγεται τόσο sexy μπορεί να είναι.

Και για όσες το turban σας φαίνεται υπερπαραγωγή διαλέξτε για ultra stylish everyday look ένα μαντήλι στα μαλλιά που κάνει τη διαφορά.


Διαλέξτε από τα άπειρα headbands στα Accessorize και Zara και παίξτε με το καθημερινό σας look ή τολμήστε τα εντυπωσιακά στολίδια και headpieces της Vera Wang που κάνουν τη διαφορά.


(Κάτω δεξιά: Turban της Ελληνίδας σχεδιάστριας Κάτιας Δελατόλα)

Οι σταρ του Hollywood και style icons μέσα από τις δεκαετίες μέχρι και σήμερα έκαναν το απλό μαντήλι το απόλυτο αξεσουάρ. Παιχνιδιάρικο, μυστηριώδες, θηλυκό και sexy, ένα μαντήλι δίνει στιλ. Πόσω μάλλον τα μοναδικά hand printed μαντήλια από τη συλλογή της Κάτιας Δελατόλα.

(Στέκα Heidi με αυτάκια και βέλο, Maison Michel, 650ευρώ, Colette)

Εντυπωσιακά headpieces είναι statement pieces είτε στη σκηνή είτε στο κόκκινο χαλί και είναι η fashion forward τάση της εποχής από την Τάμτα στη Lady Gaga και στην Sarah Jessica Parker.
Όσοι αγαπάμε τη μόδα …τολμάμε! Γιατί όχι κι εσείς.

.
(Πάνω: Headpieces της Ελληνίδας σχεδιάστριας Βασιλικής Σύρμα. Κάτω: Τσιμπιδάκια etsy.com, 3 δολάρια το σετ των τριών και headpieces σε 50s στιλ Gajewska)

Και εννοείται το ίδιο εφφέ του εντυπωσιασμού, των σταρ του Hollywood τον χρησιμοποιούμε την ημέρα του γάμου μας που είμαστε πραγματικές σταρ. Τα νυφικά headpieces και κουάφ δίνουν μοναδικό στιλ και glam ακόμα και στο πιο ανέμελο look.


(Στέκα με αυτάκια τζιν Maison Michel, 350 ευρώ, topshop, “αιχμηρό” μεταλλικό headband, 10 λίρες, topshop και στέκα με πορτοκαλί αυτάκια Maison Michel, 295 λίρες, Browns London)

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και παίξτε με αξεσουάρ που έχουν φαντασία, προσωπικότητα και στιλ. Αυτό αρκεί για να σας φτιάξει τη μέρα -τη δική σας όσο και των άλλων.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, τα καπέλα το Καλοκαίρι είναι must για ένα ultra stylish look! Ειδικά τα μεγάλα, πλατύγυρα καπέλα από ψάθα που θυμίζουν άλλες εποχές. Είναι το νούμερο ένα αξεσουάρ που δίνει στιλ ακόμα και στο πιο απλό καθημερινό outfit.

Kαι για τις πιο ρομαντικές μια απλή μπουτονιέρα μπορεί να γίνει ένα μοναδικό headpiece όπως έγινε για το look της Τάμτα με το φόρεμα της Κάτιας Δελατόλα και τις μπουτονιέρες του Zara για τη φωτογράφηση της Madame Figaro στην Κύπρο.


(Λευκό headpiece Philip Treacy. Μοβ με φούξια και κόκκινο καπέλο Louise Oliver. Ηeadpiece με φτερά της Ελληνίδας σχεδιάστριας Κατερίνα Καρούσου. Μαύρο headband με πουά βέλο, 24 ευρώ, asos.com. Στέκα με λουλούδι σε nude απόχρωση, BHLDN.com. Κάτω δεξιά δύο καπέλα της Ελληνίδας σχεδιάστριας Βασιλικής Σύρμα)

Από τα καπέλα του Philip Treacy, της Louise Oliver, της Κατερίνας Καρούσου και της Βασιλικής Σύρμα μέχρι τις επιλογές των topshop, asos, Accessorize, Ζara κλπ., σίγουρα υπάρχει αυτό που θα κάνει …”του κεφαλιού σου”.

Τα αξεσουάρ είναι για να μας φτιάχουν τη διάθεση, για να δίνουν στιλ ακόμα και στο πιο απλό καθημερινό look και για να μας κάνουν να χαμογελάμε! 🙂

Περιμένω αποδείξεις… Κάνε του κεφαλιού σου και στείλε τη δική σου φωτογραφία εδώ: photos@tlife.gr και σε περιμένει μια έκπληξη.

xxx,
alex k

Read More

And More