7 βερνίκια που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει!

Αυτή την στιγμή που σου πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές πάνω στο πληκτρολόγιο χοροπηδούν κάτι δάχτυλα που έχουν 7 διαφορετικές αποχρώσεις πάνω τους (καλά! Καλά! Τα νύχια και όχι τα δάχτυλα!). Και δεν πρόκειται για κανένα καινούριο nail trend με το όνομα “επαχρωμία στα δάχτυλα” (?@#
Γιατί με τόσα χρώματα που λανσάρονται εκεί έξω είναι λογικό να μπερδεύεσαι με το τι είναι hot και τι είναι not και αυτό το post έρχεται για να τα ξεκαθαρίσεις κάπως στο μυαλό σου (σε ότι έχει να κάνει με βερνίκια. Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να βοηθήσω!).

1. Glitter- μεταλλικό
Μπορεί οι μεταλλικές ή glittery υφές να μην αρέσουν σε όλες, ή μάλλον να μην αρέσουν στις περισσότερες, αλλά ένα glittery χρυσό όπως το Screaming Bright της MAC θα δείξει τέλειο και καθόλου βαρετό με το μικρό μαύρο φόρεμά σου που λέγαμε παραπάνω.
PS: Ξέρω πως βιάζομαι να έρθει η νέα σεζόν αλλά α) αυτό το χρυσό βερνίκι δείχνει τέλειο πάνω στην μαυρισμένη επιδερμίδα και β) ξέρω πως δεν βιάζομαι μόνη μου. Είστε πολλές αυτές που θέλετε λίγο καλοκαίρι!

2. Σαφράν
Είναι ανάμεσα στο καφέ και το nude αλλά στην πολύ πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή του. Το χρώμα που έχει το σαφράν είναι αρκετά ψαγμένο ώστε να δείξεις ότι είσαι ενημερωμένη αλλά καθόλου εκκεντρικό ή περιοριστικό ώστε να σκέφτεσαι με τι ρούχο να το συνδυάσεις. Μια τέτοια απόχρωση που έχω στην συλλογή μου είναι και το no 114 της L’Oreal Paris.

3. Μαύρο
Τα τελευταία χρόνια το μαύρο βερνίκι έχει βρει την θέση του σε πολλά νύχια, και όχι απαραίτητα στα rock! Το μαύρο βερνίκι είναι για την συλλογή βερνικιών σου ό,τι και το μικρό μαύρο φόρεμα για την γκαρνταρόμπα σου: κλασικό κομμάτι. Μου αρέσει πολύ η απόχρωση Black Taxi της nails inc γιατί δείχνει λαμπερό ακόμη και χωρίς top coat!

4. Μελιτζανί (ή κάπως έτσι!)
Στο έχω ξαναπεί: αν θες να δεις ποιο είναι το επόμενο hot στα νύχια θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά στις συλλογές της Chanel. Και στην spring συλλογή με τίτλο Notes de Printemps (σε άπταιστα ελληνικά οι Νότες της Άνοιξης!) υπάρχει το no 603 Charivari. Ένα από τα χρώματα που θα φορεθεί πολύ τους επόμενους μήνες και που κάπου εδώ λέω να ξεβάψω τα νύχια μου και να το φορέσω τώρα!

5. Nude
Αν δεν θέλεις το βερνίκι σου να σε περιορίζει και ψάχνεις ένα χρώμα που πάει με κάθε σου outfit έχεις μια επιλογή: nude! Το χρώμα που μιμείται το χρώμα του δέρματος και είναι πολύ hot για την ερχόμενη Άνοιξη δεν πρέπει να λείπει από την συλλογή σου μα φρεντ! Και το no 31 Nude του Κορρέ είναι από αυτά τα nude που πάνε με κάθε τόνο επιδερμίδας.
Bonus track: Εδώ σου δείχνουμε πώς να φτιάχνεις το δικό σου nude βερνίκι με top coat και make up!

6. Cobalt blue
Το ξέρω πως σαν απόχρωση μπορεί να σου δείχνει κάπως τολμηρή. Αλλά αν την δοκιμάσεις στα νύχια σου θα αλλάξεις γνώμη. Ένα cobalt blue βερνίκι όπως το Buttler Please της Essie είναι ό,τι πρέπει για εκείνες τις φορές που έχεις βαρεθεί να βάφεις τα νύχια σου ξανά και ξανά με το ίδιο χρώμα και θες κάτι να σου φτιάξει την διάθεση.
Plus: Κάποιες φορές που δεν είμαι αποφασισμένη για το χρώμα που θα βάψω τα νύχια μου, επιλέγω με βάση το όνομα της απόχρωσης. Και αυτό το Essie έχει μέσα του μια αυτοπεποίθηση! Δεν συμφωνείς; Και κάτι ακόμη: υπάρχει κάποια άλλη εκεί έξω που να την επηρεάζει το όνομα του βερνικιού;

7. Καθαρό κόκκινο
Υπάρχουν στιγμές που όλες οι γυναίκες θέλουν κάτι κλασικό, θηλυκό και sexy. Και το κόκκινο βερνίκι θα σου εξασφαλίσει αυτό ακριβώς. Το πιο καθαρό κόκκινο (ούτε τόνο πιο ανοιχτό, ούτε τόνο πιο σκούρο) το βρήκα στο no 7 Red Red Red της Clinique.

Για μια στιγμή! Μισό! Και αυτό που τα νύχια μου χαλάνε με το που τα βάφω; Έχω ανακαλύψει εκείνο το super φανταστικό top coat το οποίο στεγνώνει τα νύχια σου πολύ, πολύ γρήγορα και που μετά μπορείς να πέσεις για ύπνο και να μην ξυπνήσεις το άλλο πρωί με γραμμούλες και σημάδια στα φρεσκοβαμμένα αλλά κατεστραμμένα κατά τα άλλα, νύχια σου! Σημείωσε: Top coat Seche Vite. Εγώ το παίρνω από τα Sephora αλλά μπορείς να το βρεις και σε nail bars.

Σου εύχομαι στο εξής να έχεις μόνο τέτοιες μέρες! Αυτό και να μην ξεχνάς…

BΕ… youtiful!

Read More

And More