8 πράγματα που έμαθα για τα μαλλιά στα 70 χρόνια Pantene στην Ζυρίχη! (και που δεν είχα ιδέα…)

Ένας λόγος που αγαπάω πολύ, πολύ αυτή την δουλειά (αν και δεν ξέρω ούτε ένα κορίτσι εκεί έξω που δεν θα αγαπούσε η δουλειά της να είναι τα… καλλυντικά!) είναι πως την στιγμή που εσύ απλώνεις το χέρι σου στο ράφι του σούπερ μάρκετ και αγοράζεις ένα σαμπουάν (ok, το αγαπημένο σου σαμπουάν!), εγώ έχω μπει σε ένα αεροπλάνο, έχω ταξιδέψει μέχρι την Ζυρίχη, ας πούμε, κι έχω γνωρίσει από κοντά έναν- έναν όλους εκείνους τους σημαντικούς επιστήμονες που σε έκαναν να απλώσεις το χέρι σου και να αγοράσεις το συγκεκριμένο σαμπουάν.

Με άλλα λόγια: το Pantene Pro-V έκλεισε τα 70 χρόνια του και τον περασμένο μήνα ταξίδεψα στην Ζυρίχη για ένα βράδυ και με αφορμή αυτή γνωρίσαμε (το -με πηγαίνει στο ότι δεν ήμουν η μόνη τυχερή αφού ταξιδέψαμε μαζί με 4-5 beautiezzzz από την Ελλάδα) όλους τους αξιόλογους επιστήμονες του Pantene Pro-V (γιατί πίσω από ένα προϊόν, πίσω από κάθε λανσάρισμα κρύβονται χρόνια ερευνών και πολλοί σημαντικοί άνθρωποι με σημαντικές σπουδές που κλείνονται με τις ώρες σε επιστημονικά εργαστήρια φορώντας λευκές ποδιές για το καλό των μαλλιών σου, εν προκειμένω), μείναμε σε ένα υπερφανταστικό ξενοδοχείο που μέσα στο δωμάτιο είχε μια τεράστια μπανιέρα κι έβλεπες και τηλεόραση (τσέκαρέ το, λέγεται Park Hyatt) και γιορτάσαμε το βράδυ της άφιξής μας τα 70 χρόνια Pantene (αφού πρώτα μας έκαναν make up, μαλλιά).

Και όλα τα παρακάτω στα έχω σε εικόνες. Αλλά πιο σημαντικό από αυτό είναι ότι στο press event που ακολούθησε του party, οι επιστήμονες του Pantene Pro-V μοιράστηκαν μαζί μας (εκτός από λανσαρίσματα) και tips για μαλλιά κατευθείαν από τα επιστημονικά τους εργαστήρια. Και σημείωσα τα 8 εκείνα που με εντυπωσίασαν περισσότερο (και θα εντυπωσιάσουν κι εσένα!).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, ΛΟΙΠΟΝ…


Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα: φτάσαμε στο ξενοδοχείο αργά μια Κυριακή του προηγούμενου μήνα (δεν είμαι καλή στο να συγκρατώ ονόματα και ημερομηνίες!) και μετά το check in (και το… μπάνιο μέσα στο δωμάτιο!) πήγαμε κατευθείαν σε ένα άλλο δωμάτιο για make up- μαλλιά από τους experts. Τσέκαρε την αριστερή και την δεξιά photo: είναι το πριν και το μετά των μαλλιών μου όταν δοκίμασα το Pantene Clinic Care Primer το οποίο λανσάρεται στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, έχουμε μηηηηνες μπροστά μας οπότε δεν θα πω άλλα. Για τώρα.

Μετά από λίγες ώρες ήταν το δείπλο για τα 70 χρόνια Pantene Pro-V μέσα στο ξενοδοχείο. Πάνω με τον Enrico Mariotti, hair expert του Pantene από την Ιταλία (εμείς έχουμε τον δικό μας Χρήστο Καλλανιώτη) και κάτω οι υπόλοιπες beautiezzz (διπλής!) από Ελλάδα (εδώ δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς κοιτάω, αλλά σίγουρα δεν κοιτάω εκεί που πρέπει!).

Πολλές θερμίδες αργότερα (aka το επόμενο πρωί) ήταν τo press event με τους επιστήμονες και επικεφαλής την Jenni Thomas με την οποία πρωτοσυστηθήκαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ένα επίσης επαγγελματικό ταξίδι στη Ρώμη.

Και μετά από όλες αυτές τις photos στη σειρά (που μπορεί να σε έκαναν και να ζηλέψεις λιγαααααααααακι!), να τα δέκα βασικά πράγματα που έμαθα για τα μαλλιά (και που μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχε πάει ο νους μου):

1. Όλο και περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν σίδερο ισιώματος για τα μαλλιά τους. Μπορεί να είσαι μια από αυτές. Επίσης, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά το σίδερο καταστρέφει τα μαλλιά μας. Ενα καλό κόλπο είναι να το χρησιμοποιείς σε χαμηλή θερμοκρασία, να πιάνεις περισσότερες τούφες και να έχεις κάνει προηγουμένως ένα πιστολάκι για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου μέχρι το σημείο που θα είναι νωπά και όχι βρεγμένα. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό και ξέρω πως πολλές από εσάς περνάτε από το λούσιμο στο σίδερο κατευθείαν!

2. Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμάς αυτό που έχεις. Γενικά. Και πιο ειδικά, τα μαλλιά σου. Πορεύσου με ό,τι έχεις. Αν έχεις κατάμαυρα μαλλιά μην προσπαθήσεις να τα κάνεις πλατινέ. Η Kim Kardashian είναι το παράδειγμα σου. Αλλά προς… αποφυγή! Επίσης, μην αλλάζεις την υφή των μαλλιών σου κάνοντας τα σγουρά ίσια και το αντίθετο με πιστολάκια, πρέσες, ψαλίδια και σίδερα ισιώματος. Τίποτα δεν σου πάει περισσότερο από το φυσικό σου. Και αν το υποστηρίξεις και με το σωστό attitude θα έρθεις και στα λόγια μου!

3. Ήξερες ότι η γυμναστική και η καλή ζωή βοηθούν και τα μαλλιά σου; Σκέψου το: όλα ξεκινούν από μέσα μας! Και δεν το λέω εγώ, το λένε οι επιστήμονες του Pantene Pro-V. Κοιμήσου νωρίς, ξύπνα νωρίς και πήγαινε για τρέξιμο ήταν μέσα στη λίστα με τις συμβουλές τους για τέλεια μαλλιά (υποθέτω όχι γιατί έτσι θα έχεις λιγότερο χρόνο στην διάθεσή σου να κάνεις σίδερο ισιώματος!).

4. Το σώμα μας παράγει έλαια για έναν συγκεκριμένο λόγο! Και τα έλαια αυτά είναι τροφή για τα μαλλιά σου. Μην παραπονιέσαι, λοιπόν, αν έχεις λιπαρά μαλλιά και μην λούζεσαι ανά οκτάωρο. Άσε που έτσι, εξισσοροπιστικά ο οργανισμός σου θα παράξει περισσότερα έλαια στο τριχωτό για να αναπληρώσει αυτά που έχασε.

5. Τα ponytails και οι κότσοι δημιουργούν στρες στα μαλλιά σου (μην ξεχνάς πώς τα μαλλιά σου είναι ζωντανός οργανισμός). Πιασ’τα όσο λιγότερο συχνά γίνεται ή όσο πιο χαλαρά γίνεται αν δεν μπορείς να τα έχεις κάτω!

6. Ποτέ μην στεγνώνεις τα μαλλιά σου εντελώς! Φτάσε μέχρι το 80%, δηλαδή μέχρι το σημείο εκείνο που είναι λίγο παραπάνω από νωπά.

7. Το 60% των γυναικών που βάφουν τα μαλλιά τους ΔΕΝ χρησιμοποιούν εξειδικευμένα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά. Τα προϊόντα αυτά δεν υπάρχουν εκεί έξω για λόγους marketing. Κάνουν δουλειά! Το να χρησιμοποιείς, λοιπόν, ένα σαμπουάν για κανονικά μαλλιά ενώ έχεις βαμμένα είναι σαν εγώ με την μαμά μου να έχουμε την ίδια κρέμα προσώπου (Δεν με έκανε στα 10 της! Έχουμε 30 χρόνια διαφορά!).

8. Στέγνωσε τα μαλλιά σου έχοντας το παράθυρο ανοιχτό. Ο χρυσός κανόνας (για να τα πω και σωστότερα) είναι να προσπαθείς να μιμείσαι τις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος ή του περιβάλλοντος στο οποίο κινείσαι όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου. Έτσι, μειώνεις τις πιθανότητες να βγεις από το σπίτι σου με υπερτέλεια μαλλιά και αφού κατέβεις δέκα σκαλιά μέχρι την κάτω πόρτα να έχουν φριζάρει!

Και μια (άσχετη) δική μου σκέψη: για λόγους ψυχαναγκασμού θα ήθελα στις σημειώσεις μου αυτά τα tips να είναι 70 (λόγω και των 70 χρόνων Pantene Pro-V), αλλά είμαι σίγουρη ότι αν εφαρμόσεις έστω και ένα από αυτά (ειδικά το 1!) τα μαλλιά σου θα αλλάξουν συμπεριφορά και εμφάνιση. Είναι σαν να προσπαθείς να μεγαλώσεις τα φρύδια σου. Θέλει υπομονή να μην πιάσεις το τσιμπιδάκι (ή/και το ψαλίδι) αλλά αφού ξεπεράσεις τον πειρασμό 5-6 φορές το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

Be youtifull!

And More