Αν δεν έχεις πολύ χρόνο να φτιάξεις τα μαλλιά σου για το ρεβεγιόν κάνε αυτό!

Αυτό το post είναι αφιερωμένο σε όλες εσάς που έχετε παιδιά και τρέχετε, δουλεύετε στις 31 Δεκεμβρίου και (θα) τρέχετε, που αποφασίσατε να κάνετε ρεβεγιόν φέτος στο σπίτι σας και (θα) τρέχετε, που δεν έχετε εκείνα τα 20 plus ευρώ να διαθέσετε για να πάτε κομμωτήριο (και θα δείτε παρακάτω πως δεν τρέχει τίποτα!) ή που τέλος πάντων ακόμη και 146415 ώρες να είχε η μέρα (τότε λογικά θα υποδεχόμασταν το 100 κάτι και όχι το 2014) πάλι δεν θα σας έφτανε και θα τρέχατε!

Λέγεται party bun, μου έμαθε πώς να το κάνω στο κεφάλι μου ο Γιάννης Μιχαηλίδης, έμαθα, και είναι το χτένισμα το οποίο θα κάνω εγώ στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Είναι ένα χτένισμα λίγο πιο… γιορτινό από αυτό το πρόχειρο κοτσίδι (ναι, έτσι!) που κάνουμε όλες στα μαλλιά μας εκείνα τα βιαστικά πρωινά για να πάμε στη δουλειά, αλλά εδώ στο έχω στην πιο επίσημη εκδοχή του.

Και ορίστε πώς το κάνεις!

/

Βήμα 1: Χτένισε όλα τα μαλλιά σου προς τα πίσω και πιάσε μια κοτσίδα ψηλά. Εδώ είναι το πιο δύσκολο σημείο, γιατί πρέπει να φροντίσεις η κορυφή του κεφαλιού σου να είναι λεία και να μην πετάει τριχάκι! Χρησιμοποίησε μια τσατσάρα.

Βήμα 2: Κρέπαρε την κοτσίδα σου. Μην το παρακάνεις, όμως, γιατί θα πρέπει να περάσεις την 1/1/2014 ξεμπλέκοντας τα μαλλιά σου.

Βήμα 3: Πιάσε τα μαλλιά σου όλα πάνω, ξεχωρίζοντας ένα μικρό τουφάκι.

Βήμα 4: Πιάσε την άκρη της κρεπαρισμένης κοτσίδας με ένα μικρό λαστιχάκι στο χρώμα των μαλλιών σου.

Βήμα 5: Φέρε την άκρη της κοτσίδας από την κάτω μεριά της βάσης της κοτσίδας και στερέωσε με τσιμπιδάκια. Αυτή την μικρή τουφίτσα που ξεχώρισες δεν την κάνεις τίποτα ακόμη. Την έχεις και την κοιτάς.

Βήμα 6: Η ώρα της μικρής τουφίτσας! Την στρίβεις περιμετρικά της βάσης του party bun με σκοπό να καλύψεις το λαστιχάκι και στερεώνεις με τσιμπιδάκια.

Βήμα 7: Ψεκάζεις με λακ. Αρκετή ώστε να σταθεροποιήσεις το χτένισμα, αλλά όχι τόση πολύ ώστε να δείχνει το χτένισμα στιλιζαρισμένο!

Βήμα 8:
3,2,1… Καλή χρονιά βρε κορίτσια! Ελπίζω να προλάβεις να έχεις ολοκληρώσει το χτένισμα στην εκπνοή της νέας χρονιάς!

JUST IN CASE: Αλλά και αν δεν έχεις προλάβει να κάνεις τίποτα με τα μαλλιά σου και σε βρει ο νέος χρόνος κάπως έτσι…

Θυμήσου:
1. You are not alone!
2. Είσαι όμορφη με τον δικό σου τρόπο!

Να αυτό,
Be… youtifull!

And More