Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνεις ακριβώς αν έχεις ακμή. Και στα λέω εκ πείρας!

Αν και νιώθω ότι γνωριζόμαστε, επίτρεψέ μου να σου συστηθώ μέσα από αυτή τη στήλη για πρώτη φορά με έναν εντελώς άλλο τρόπο: λέγομαι Νατάσα Μπερέκου (ή/και Berenata) είμαι beauty editor τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια (I know, ευτυχώς έχω καλά γονίδια και μερικά μυστικά ομορφιάς που ακολουθώ) και τα τελευταία επτά χρόνια είχα ακμή. Επίσης, είμαι πολύ χαρούμενη γιατί πλέον μπορώ να μιλάω σε απλό αόριστο για αυτό το “δερματικό task” που μπορεί να κάνει την ψυχολογία σου σμπαράλια και να σου τσακίσει την αυτοπεποίθηση άλλο τόσο!

Τι άλλαξε μέσα σε αυτό τον ένα χρόνο; Θα σου τα πω όλα αναλυτικά. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η ακμή δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και χρειάζεται να εξοπλιστείς με κάμποση υπομονή για να βρεις τελικά εκείνον τον συνδυασμό που δουλεύει τέλεια για εσένα.

Όπως σου είπα, είμαι beauty editor που σημαίνει ότι από τα χέρια μου περνάνε δεκάδες καλλυντικά τα οποία δοκιμάζω οοοοολα στο πρόσωπό μου. Αυτό μεταφράζεται πρακτικά σε συνεχόμενα σοκ για την επιδερμίδα η οποία τελικά δεν ξέρει πώς να αντιδράσει. Και αν είναι ένα πράγμα που έμαθα από την ακμή, για την ακμή, είναι πως ακόμη και αν είσαι expert της ομορφιάς, πρέπει να αφήσεις την επιδερμίδα σου σε ασφαλή χέρια. Με δυο λόγια: πρέπει να βρεις έναν καλό δερματολόγο που να τον εμπιστεύεσαι και να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του. Η Φωτεινή Μπαγεώργου δεν είναι απλός η δερματολόγος που εμπιστεύομαι (σαν να είναι κάτι απλό κι αυτό από μόνο του!), είναι το alter ego της επιδερμίδας μου.

Γνώρισα την δερματολόγο μου, λοιπόν, έναν χρόνο ακριβώς πριν όταν θα ξεκινούσε το skin callenge μου με την A-Derma με στόχο να καταπολεμήσω την ακμή μου. Όπως σου είπα, αντιμετώπιζα ακμή για επτά ολόκληρα χρόνια (τραγική ειρωνεία αν σκεφτείς ότι πέρασα όλη μου την εφηβεία με αλαβάστρινη επιδερμίδα!) οπότε το challenge αυτό μου φαινόταν κάτι άπιαστο. Να, όμως, που με τα σωστά προϊόντα από την A-Derma, τις συνεχείς συναντήσεις με την δερματολόγο μου και μερικά “όχι” που έπρεπε να πω σε beauty πειρασμούς που περνούσαν συχνά μπροστά από τα μάτια μου (π.χ. το να τεστάρω συνεχώς νέες αφίξεις και να ξεφεύγω από την ρουτίνα μου), μπορώ με βεβαιότητα σήμερα, έναν χρόνο ακριβώς μετά να πω πως ναι, το skin challenge μου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Το skincare routine μου εδώ και έναν χρόνο

Όπως σου είπα, το βασικό στην ακμή είναι να έχεις τον σωστό δερματολόγο που εμπιστεύεσαι και να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του. Το αμέσως επόμενο… βασικό είναι να είσαι εντατική με το skincare routine σου! Είναι απαραίτητο να κάνεις double cleansing αν έχεις μακιγιαριστεί αλλιώς είναι σαν να μπαίνεις για ντους με τα ρούχα σου, και το Νερό ντεμακιγιάζ Phys-AC Eau Micellaire με το με το Ζελ καθαρισμού Phys-AC Gel Moussant είναι για μένα το τέλειο combo. Όσες έχουμε ακμή ή λιπαρή επιδερμίδα επιλέγουμε συνήθως προϊόντα τα οποία κάνουν μεν σμηγματορύθμιση αλλά τελικά αφήνουν την επιδερμίδα μας αφυδατωμένη στερώντας της τα καλά λιπίδια. Και είμαι σίγουρη ότι κατά καιρούς έχεις χρησιμοποιήσει gel που σου δημιουργούν αυτή την ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος. Αυτός είναι και ο λόγος που λάτρεψα το PhysAC Gel Moussant της Α-Derma : καθαρίζει σε βάθος και είναι πολύ φιλικό με την επιδερμίδα. Καμία αφυδάτωση μετά από αυτό!

Επόμενο βήμα, η PhysAC Hydra της ADerma η οποία κατά τον ίδιο τρόπο ενυδατώνει την επιδερμίδα χωρίς, όμως, να είναι καθόλου λιπαρή. Γιατί κάτι ακόμη που κάνουμε όσες έχουμε λιπαρή επιδερμίδα είναι να μην χρησιμοποιούμε ενυδατική καθώς έτσι αισθανόμαστε πιο καλά την υφή της, αλλά την στιγμή που εμείς της στερούμε τα καλά λιπίδια εκείνη υπερπαράγει σμήγμα για να καλύψει το κενό και άρα γίνεται πιο λιπαρή.

Και τώρα, το τελευταίο step του beauty routine μου: δεν βγαίνω ποτέ από το σπίτι χωρίς αντηλιακή, ναι ακόμη και όταν έχει συννεφιά. Οι ακτίνες UVA (UV Aging) διαπερνούν τα σύννεφα και μας γερνάνε χωρίς να το καταλαβαίνουμε, ενώ όταν κάνεις θεραπεία για την ακμή είναι απαγορευτικό να βγαίνεις “εκεί έξω” χωρίς SPF. Και στην αναπόφευκτη ερώτηση ποια αντηλιακή δεν είναι καθόλου λιπαρή, η Protect AC Fluide Matifiant της ADerma είναι η μοναδική απάντηση που έχω να σου δώσω: αφήνει το απόλυτα ματ αποτέλεσμα και περιέχει συστατικά εξειδικευμένα για τις ακνεϊκές επιδερμίδες.

Για να έχεις καλύτερη εικόνα των όσων κάνω εδώ και ένα χρόνο και έχουν βοηθήσει την επιδερμίδα μου, ετοίμασα αυτό το βίντεο για εσένα παρακάτω. Πάτησε play!

Last chance info: Όπως σου είπα, ο δερματολόγος σου, εκτός από τα σωστά προϊόντα, παίζει καταλυτικό ρόλο. Stay tuned γιατί συνάντησα την δερματολόγο Φωτεινή Μπαγεώργου η οποία σε επόμενο βίντεο μοιράζεται μαζί σου tips για την ακμή. Εν τω μεταξύ, να αγαπάς την επιδερμίδα σου και να την φροντίζεις! Να ακούς τι έχεις να σου πει και να είσαι τρυφερή μαζί του και να θυμάσαι: είσαι υπέροχη, έτσι κι αλλιώς!

 

Read More

And More