Bάλε βραχιολάκια στα μαλλιά (και κάνε του κεφαλιού σου!)

Αντί προλόγου: αυτό το θέμα δεν έχει πρόλογο. Γιατί αυτό το θέμα είναι πολύ εντυπωσιακό ως προς το κυρίως… θέμα του!

Μόνο κάτι λίγο: σε αυτή την φάση στο εξωτερικό παίζουν πολύ τα hair accessories με boho καταβολές (πράγματα που κρέμονται από τα μαλλιά, αξεσουάρ και μπλα, μπλα, μπλα). Για να πάρεις μια ιδέα, εδώ στο freepeople, ένα από τα αγαπημένα μου online μαγαζιά, μπορείς να βρεις πολλά τέτοια. Αλλά να που δεν μπορείς να τα παραγγείλεις (ακόμη) και ούτε να τα βρεις σε κάποιο κατάστημα. Αλλά για κάθε κενό που έχουν δημιουργήσει τα capital controls υπάρχει εκείνος ο εμπνευσμένος beauty expert που σου δίνει τη λύση. Σε αυτή την περίπτωση, η Ντίνα Τρούσσα- προσωπική hair stylist της Τατιάνας που είχε αυτή την τέλεια έμπνευση: Θα βάλουμε βραχιολάκια από αυτά που αγοράζεις δέκα- δέκα από το νησί στα μαλλιά! Και να πώς να το κοπιάρεις βήμα- βήμα.

Για αρχή να σου πω ότι τα βραχιολάκια αυτά τα βρίσκεις παντού και αν δεν προνόησες να πάρεις από τα νησιά που ήσουν το καλοκαίρι σίγουρα θα βρεις σε μια κυριακάτικη βόλτα σου στο κέντρο ή/και σε καταστήματα με αξεσουάρ.

/

1. Ξεχωρίζεις λεπτές εσωτερικές τούφες από τα μαλλιά σου. Μου αρέσει περισσότερο όλα αυτά τα περίεργα να είναι μπλεγμένα από την κάτω μεριά των μαλλιών σου αλλά μπορείς να πάρεις ακατάστατες τούφες απ’ όπου θες.

2. Τα βραχιολάκια αυτά για τα πόδια εχουν στη μια άκρη τους θηλιά ώστε να δένεται κόμπος. Αυτό είναι το σημείο απ’ όπου θα περάσεις και την τούφα.

3. Για να περάσεις τα μαλλιά σου μέσα από την θηλιά δούλεψε είτε με την κάτω μεριά μιας λισουάρ (χτένα με μυτερή άκρη που βοηθάει να κάνουμε και τα χωρίσματα) είτε με ένα τσιμπιδάκι.

4. Άφησε ένα κενό μερικών εκατοστών από την ρίζα των μαλλιών σου και το σημείο απ’ όπου θα ξεκινάει το βραχιολάκι.

5. Κάνε την πλεξίδα και στερέωσε την άκρη της με ένα διάφανο λαστιχάκι.

/

Βάλε περίπου 5-6 τέτοια βραχιολάκια ποδιών στα μαλλιά σου σε διάφορα σημεία στις εσωτερικές τούφες. Τα βραχιολάκια ποδιών είναι προτιμότερα αν έχεις μακριά μαλλιά. Αν τα μαλλιά σου είναι πιο κοντά και η τρίχα σου λεπτή μην το παρακάνεις. Αυτό το στιλ είναι περισσότερο boho και ταιριάζει στα μακριά και ατημέλητα μαλλιά, οπότε σε αντίθετη περίπτωση περιόρισε τις υπερβολές.

Be youtiful (
και δώσε λίγο ακόμη καλοκαίρι! Έστω και στα μαλλιά σου!)

Photo: Πέτρος Χόντρος
Make up: Constantinos Christou

Ευχαριστούμε πολύ για το μακιγιάζ την σχολή του Φρέντυ Καλομπράτσου, Freddy Make Up Stage

Read More

And More