Beauté Défilé: Me, Myshelf and I με μια πραγματική beauty addict!

“Λέγομαι Χριστίνα Κάσση, είμαι 29 ετών και γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου έμεινα μέχρι τα 19 μου! Επειδή έχω την αμερικάνικη υπηκοότητα αποφάσισα να μετακομίσω στο Χιούστον, Τέξας για να ξεκινήσω τις σπουδές μου. Θέλω όμως πολύ να γυρίσω πίσω στην Αθήνα, οπότε είναι κάτι που σκέφτομαι να κάνω άμεσα όταν βρεθεί επαγγελματική ευκαιρία!

Όταν έκλεισα τα 22 άρχισα να δείχνω τα πρώτα σημάδια ακμής. Δεν είχα ποτέ μου αντιμετωπίσει ακμή όταν ήμουν στην εφηβεία και μου είχε φανεί τόσο περίεργο. Από εκεί άρχισε ένας μεγάλος κόπος, φυσιολογικός και συναισθηματικός. Ξεκίνησα αντιβιοτικά, δοκίμασα όλες τις τοπικές κρέμες, ότι σύστημα για ακμή υπάρχει, ακόμα και αντισυλληπτικά. Τίποτα δεν έκανε κάποια διαφορά, τουλάχιστον όχι για μακρύ χρονικό διάστημα. Έτσι λοιπόν, πριν δυο χρόνια, αποφάσισα να βρω τη ρίζα του προβλήματος.

Πρώτα απ’όλα, κοίταξα την διατροφή μου και διάφορα συμπληρώματα που βοηθούν με αντιφλεγμονώδη και detoxing όπως είναι τα προβιοτικά. Ύστερα, σταμάτησα το κόκκινο κρέας, κι όλα τα γαλακτοκομικά που προέρχονται από αγελαδινό γάλα (δε μπορώ να σταματήσω τη φέτα φυσικά!). Είδα μια τεράστια διαφορά προς το καλύτερο στο δέρμα μου. Παρόλα αυτά, είχα ακόμη ερεθισμό και σημάδια ακμής τα οποία ήταν ενεργά. Έτσι, κοίταξα τα προϊόντα που χρησιμοποιούσα όσον αφορά το makeup άλλα και το skincare.
Έψαξα πολύ βαθιά στην άβυσσο του ίντερνετ, youtube, αλλα και instagram. Βρήκα διάφορα πολύ σημαντικά ευρήματα! Θέλω να αναφέρω την Paula Begoun την ιδρύτρια της Paula’s Choice. Από εκείνη βρήκα και διάβασα διάφορες έρευνες και ευρήματα που αφορούν τα AHAs, BHAs και PHAs. Επίσης την ιδιότητα του αρώματος να αφυδατώνει και να ερεθίζει το δέρμα, ειδικά το ακνεϊκό και σεμπορεικο. Έτσι σταμάτησα να χρησιμοποιώ ότι προϊόν περιέχει άρωμα (fragrance/parfum) και δυνατό αλκοόλ (alcohol, alcohol denat), συμπεριλαμβανομένου του makeup. Από εκεί είδα μια πολύ σημαντική διαφορά στο πώς το δέρμα μου ένιωσε και πόσο λιγότερο λιπαρό ήταν μέσα στην ημέρα!

Έτσι λοιπόν, γεννήθηκε και το Beaute Defile στο Instagram. Ξεκίνησα το λογαριασμό για να μοιραστώ το ταξίδι μου με την υγεία του δέρματος μου αλλά και για να μιλήσω για όλα τα αμέτρητα προϊόντα που δοκιμάζω κάθε μέρα και αγαπώ. Επειδή μου αρέσει πολύ και η φωτογραφία, πάντρεψα και τα δυο μου χόμπι και σήμερα είμαι μέλος μιας απίστευτης κοινότητας ανθρώπων που αγαπούν το δέρμα τους αλλά ξέρουν ότι η ομορφιά ξεκινά από μέσα. Πρόσφατα, αποφάσισα να κάνω ένα παραπάνω βήμα και να εξασκήσω την φωτογραφία ως ελεύθερο επάγγελμα με διάφορες μάρκες ομορφιάς και lifestyle. Δείτε περισσότερα στο ckassi.co.

Τι χρησιμοποιώ κάθε μέρα; Χρησιμοποιώ πάρα πολλά προϊόντα τα οποία δεν είναι φυσιολογικό για κάποιον που δεν ειναι beauty editor η beauty blogger να χρησιμοποιεί. Τα χρησιμοποιώ για να τα δοκιμάσω και να κάνω κάποια reviews για να δείξω στο κοινό μου τι δουλεύει και τι όχι. Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό – ας ξεκινήσουμε!

Πρωινό skincare


Το πρωί μου αρέσει να ξεβγάζω το πρόσωπο με χλιαρό νερό μόνο. Μετά, βάζω λίγο από την Lotion P50 της Biologique Recherche. Για όλη την ιστορία με το Lotion P50 δες το αναλυτικό ποστ μου στο beautedefile.com. Μετά ακολουθώ με το C-Firma το οποίο είναι σέρουμ με 15% L-Ascorbic Acid (Vitamin C) και Ferulic Acid. Και τα δυο απίστευτα αντιοξειδωτικά τα οποία τα χρειαζόμαστε για να μην πεθαίνουν τα ενεργά μας κύτταρα από τα free radicals (ελεύθερες ρίζες)!!!

Μετά, Extraits Tissulaires σέρουμ απο την BR, το οποίο είναι πολύ ενυδατικό και απίστευτα ελαφρύ! Ακολουθώ με το B-Hydra serum της Drunk Elephant. Έπειτα αναμειγνύω το D-Bronzi παλι απο την Drunk Elephant με την Creme Echinoderm από την BR. Αυτό το ντουέτο είναι μαγικό! Το D-Bronzi είναι anti-pollution serum με Vitamin F και άλλα αντιοξειδωτικά και έχει μπρονζέ χρώμα για να δίνει λάμψη στην επιδερμίδα. Η κρέμα είναι ρυθμιστική και ενυδατική, περιέχει μαγιά και άλλα πολύ καλά συστατικά. Τέλος, αντηλιακό! Το αγαπημένο μου είναι το UV Clear απο την Elta MD.

Μακιγιάζ

Η βάση που κάνω στο makeup είναι πολύ απλή. Μου αρέσει να αφήνω το δέρμα μου να αναπνέει και δεν μπορώ να βλέπω ίχνος foundation στους πόρους μου. Θέλει πολύ κουράγιο και αυτοπεποίθηση για να πεις ότι δεν θα φορέσεις βάση, αλλά μόλις το συνηθίσεις το δέρμα σου θα σε ευχαριστήσει! Πρώτα, λοιπόν, κάνω spot concealing με το Flawless Fusion Ultra Longwear Concealer της Laura Mercier. Αυτό το βάζω σε διάφορα σημαδάκια, κάτω από τα μάτια, λίγο γύρω από το στόμα, και το κάνω blend με το beauty blender. Σε αυτό το σημείο εξαρτάται από τη διάθεση μου αν θα χρησιμοποιήσω cream ρουζ και highlighter η αν θα διαλέξω πούδρες. Αυτή τη στιγμή αγαπώ πολύ τα cheek tints από την Jillian Dempsey, έχω το sunny και το rosy. Δεν σταμάτησα στιγμή να τα φοράω το καλοκαίρι. Αν διαλέξω πούδρα ρουζ πρώτα βάζω κάτω βάση την Translucent Loose Powder της Laura Mercier. Χρησιμοποιώ το πινέλο του Wayne Goss Airbrush και το βάζω στο μέτωπο, στη μύτη, στην περιοχή μεταξύ της μύτης και των μάγουλων, και στο πιγούνι. Μετά συνεχίζω με το ρουζ, το αγαπημένο μου είναι απ τον Troy Surratt και λέγεται Parfait. Μετά βάζω για λάμψη σε όλα τα υψηλά σημεία του προσώπου την Glow Powder της Laura Mercier. Φτιάχνω τα φρύδια μου με το Brow Pen από την MAC και το Surratt Brow Pomade. Για τα μάτια τις καθημερινές χρησιμοποιώ τα Caviar Sticks απτη Laura Mercier. Τα αγαπημένα μου είναι Khaki, Amethyst, Cocoa, Moonlight, και Sugar Frost. Αν βάλω σκιές, οι αγαπημένες μου είναι από την Pat McGrath και έχω τις παλέτες Decadence και Sublime. Για μάσκαρα αγαπώ πολύ την Lash Alert ή την Black Magic απο την Eyeko.

Για κραγιόν δεν μπορώ να διαλέξω αγαπημένο γιατί είναι όλα καταπληκτικά αλλά αυτά που φοράω καθημερινά είναι τα εξής: Kosas Undone, Dior Lipglow Berry, Chanel Rouge Coco Shine Bonheur. Τελειώνω το λουκ με το setting spray της Make Up Forever, Mist and Fix.

Βραδινό skincare


Για τη βραδινή ρουτίνα πάντα ξεκινάω με διπλό καθαρισμό (double cleansing). Το πρώτο βήμα είναι για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ. Για αυτό το σκοπό το καλύτερο προϊόν που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ είναι το Take the day off της Clinique. Για το καθαρισμό του προσώπου βάζω κάτι που να έχει βάση το νερό. Τα αγαπημένα μου είναι Bioderma Sensibio Foaming Cleanser, Drunk Elephant Beste Cleanser, Jordan Samuel Matine Gel Cleanser. Ξεβγάζω με χλιαρό νερό και δεν ακουμπάω πετσέτα, απλά αφήνω το νερό να απορροφηθεί. Κατευθείαν βάζω τη θεραπεία μου με οξύ, συνήθως το Lotion P50 η το TLC Framboos της Drunk Elephant. Ακολουθώ με κάποιο σέρουμ όπως το σέρουμ Placenta για την καταπολέμηση των σκούρων σημαδιών που αφήνει η ακμή, η και το Extraits Tissoulaires, το B-Hydra, η ένα συνδυασμό από όλα αυτά μαζί. Μετά ακολουθώ με τη Creme Placenta της BR και την Protini της Drunk Elephant, ή μόνο την Protini με λίγες σταγόνες από το Peptide Booster ή το Niacinamide Booster της Paula’s Choice και το χειμώνα προσθέτω στο μείγμα μια σταγόνα από το Marula Oil της Drunk Elephant. Τελειώνω με lip balm πάντα, και έχω πάρα μα πάρα πολλά που αγαπώ και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, δυστυχώς! OK, άντε ας πω ένα, αυτό που μου αρέσει πολύ είναι της Nuxe, Ultra Nourishing Lip Balm.

Εντατική θεραπεία


Πάμε τώρα να δούμε και τα διάφορα πράγματα που βάζω στο πρόσωπο όταν θέλω να κάνω μια πιο εντατική θεραπεία. Αυτά συνήθως 1-2 φορές τη βδομάδα, όχι παραπάνω. Το Masque Vivant είναι μια μάσκα ρυθμιστική και αναζωογονητική. Έχει μέσα πάρα πολύ καλά συστατικά και την φοράω κυρίως στα μάγουλα και στο πηγούνι αποφεύγοντας το μέτωπο. Την άλλη μάσκα που αγαπώ, είναι το TLC Babyfacial της Drunk Elephant. Έχει 30% οξέα και εκχυλίσματα από κολοκύθα για βαθιά απολέπιση. Είναι αρκετά απαλή και καθόλου ερεθιστική. Επίσης μου αρέσει πολύ να βάζω Manuka μέλι που είναι από την Νέα Ζηλανδία και είναι αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες για το δέρμα. Από gadgets, χρησιμοποιώ ένα μηχάνημα που λέγεται High Frequency Facial και δρα δημιουργώντας μικρές ποσότητες από όζον μέσα στο δέρμα οι οποίες έχουν αντιβακτηριακή δράση αλλά και προωθούν το κολλαγόνο. Το άλλο gadget είναι το Nuface Mini το οποίο είναι μια συσκευή nano-current. Αυτό, λοιπόν, κάνει εξάσκηση στους μυς του προσώπου για να προωθήσει το χρωματισμό της επιδερμίδας και το περίγραμμα του προσώπου.

Μαλλιά και σώμα

Προχωράμε και στο σώμα και στα μαλλιά! Έχω πάντα μεγάλη έλξη στα προϊόντα σώματος, ειδικά στα shower gels. Τα αγαπημένα μου είναι απο την Byredo και την Bioderma. Για scrub μου αρέσει πολύ το Caudalie Gommage Divin και πάντα ακολουθώ με το λάδι Huile Divine. Το άρωμα της σειράς είναι καταπληκτικό! Για κρέμα, μου αρέσει πολύ της Diptyque η Lait Frais, και η Creme de Corps από την Kiehls.


Επίσης, αγαπώ πολύ όλα τα προϊόντα Oribe για τα μαλλιά, και συγκεκριμένα τη σειρά Signature και Gold Lust. Θα μπορούσε κάνεις να πει ότι έχω μια μικρή εμμονή με το λάδι για τα μαλλιά. Το αγαπημένο μου για τα σπαστά μου μαλλιά είναι το Gisou honey-infused hair oil. Αλλά και το Leonor Greyl, the Ouai, Oribe, και Kerastase Elixir.

Για styling μου αρέσει το Sam McKnight Cool Girl Texturizing Spray, OUAI Texturizing Spray, Oribe Apres Beach Spray, OUAI Wave Spray, και OUAI Air Dry Foam. Για dry shampoo υπάρχει ένα και μοναδικό, το Bumble and Bumble pret-a-powder το οποίο είναι σε μορφή πούδρας και απορροφά οτιδήποτε είναι λιπαρό.

Αρώματα- κεριά

Ας κλείσουμε, λοιπόν, με μια κατηγορία με την οποία έχω μεγάλο κόλλημα και πρόβλημα ίσως (;) Αρώματα! Το άρωμα είναι κάτι που με κάνει να νιώθω ξεκούραστη, μου δίνει δύναμη, με ανανεώνει, και με συμπληρώνει. Από τη συσκευασία, μέχρι την επεξεργασία και φυσικά τις νότες, όλα παίζουν σημαντικό ρόλο στο άρωμα που θα διαλέξω κάθε μέρα. Είμαι μια από αυτές τις γυναίκες που φοράει αρώματα ανά τη σεζόν. Όχι με την έννοια ότι δεν μπορείς να φορέσεις ένα άρωμα αν είναι χειμώνας ή αν είναι καλοκαίρι αλλά η διάθεση μου αλλάζει δραματικά με τη θερμοκρασία.

Το χειμώνα μου αρέσουν οι πιο έντονες νότες, οι πιο spicy και peppery. Την άνοιξη μου αρέσουν τα άσπρα λουλούδια όπως Orange Blossom, Jasmine, Tuberose κλπ. Το πιο αγαπημένο μου άρωμα, εδώ και τρία χρόνια, είναι το Rose of No Man’s Land της Byredo. Επίσης αγαπώ το Bal D’Afrique το οποίο είναι τέλειο για το καλοκαίρι ειδικότερα, για μένα προσωπικά. Για όλο το χρόνο αγαπώ το L’Ombre dans leau της Diptyque και το Nectarine Blossom & Honey της Jo Malone. Το χειμώνα μου αρέσει το Sandalwood Temple της Sana Jardin, είναι εξαιρετικό και κρατάει για τουλάχιστον 24 ώρες στο δέρμα και για μέρες στα ρούχα.

Μαζί με τα αρώματα βάζω και τα κεριά τα οποία χρησιμοποιώ καθημερινά και με βοηθούν πολύ να ηρεμήσω στο τέλος της ημέρας. Τα αγαπημένα μου είναι από την Diptyque, όπως το Feu De Bois και Gardenia αλλά και αυτά από την Overose Paris, όπως το Gaiasilk και Anamorphine.


Ελπίζω να απάντησα κάποιες ερωτήσεις, και αν όχι μπορείτε πάντα να μου γράψετε στο Instagram η να μου στείλετε email. Εύχομαι να βλέπετε το πρόσωπο σας και το δέρμα σας ως ένα δώρο το οποίο μπορείτε να ενισχύσεται με τα προϊόντα φροντίδας και με το μακιγιάζ. Ποτέ δεν χρειάζεται να κρύψετε την φυσική σας ομορφιά. Μερικές φορές τα μεγαλύτερα κουσούρια μας είναι τα μεγαλύτερα μας πλεονεκτήματα!
Για περισσότερα tips και updates στα πιο niche προϊόντα ομορφιάς ακολουθήστε με στο beaute.defile στο Instagram”.

 

And More