Δοκιμάσαμε την πλεξίδα της Rooney Mara από τα Golden Globes και γίνεται πα-νεύ-κο-λα!

Λατρεύω τις πλεξίδες και τις κάνω με κάθε αφορμή. Καλοκαίριασε; Ας κάνουμε πλεξίδες! Ήρθε το Σουκού; Το Σουκού είναι για χαλασμένες πλεξίδες. Είναι τάση μια συγκεκριμένη πλεξίδα; Θα γυρνάω με αυτή στα μαλλιά μου μέχρι να την βαρεθώ και να με βαρεθεί.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπερενθουσιάστηκα με τα μαλλιά της Rooney Mara στα τελευταία Golden Globes: γιατί έδωσε στην πλεξίδα red carpet αέρα και την πήγε και στις Χρυσές Σφαίρες.

Συμπέρασμα: οι πλεξίδες είναι σαν την κοακόλα: πάει με όλα! Και αν βγεις κι απόψε κάνε οπωσδήποτε αυτό το χτένισμα!

Παρακάτω σου δείχνουμε πώς γίνεται. Βασικά, η beauty expert Βάσια Λύκουρα από την σχολή του Φρέντυ Καλομπράτσου με καθοδηγούσε (ok, έκανε και κάποιες μικρομεγάλες διορθώσεις μέχρι να την μάθω) κι εγώ έκανα. Δες τα βήματα παρακάτω!

1. Κάνε μια οριζόντια χωρίστρα από το ένα ύψος του αυτιού στο άλλο και πιάσε δύο κοτσίδες. Μια ψηλά και μια χαμηλά στον αυχένα όπως βλέπεις εδώ.

2. Στην πάνω κοτσίδα κάνε μια πλεξίδα μέχρι το σημείο που ξεκινάει η δεύτερη κοτσίδα, δηλαδή στον αυχένα.

3. Πάρε μια λεπτή τούφα από την μέσα μεριά της κάτω πλεξίδας και γύρισέ την περιμετρικά της βάσης ώστα να καλύψεις το λαστιχάκι. Γύρισέ την μια με δύο φορές ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου.

4. ΄Ενωσε τις δύο κοτσίδες φέρνοντας την λεπτή τούφα και από την έξω μεριά και στερέωσε με τσιμπιδάκια.

5. Πλέξε τις δύο κοτσίδες σε μια πλεξίδα και έπειτα άνοιξε με τα δάχτυλά σου ώστε να δημιουργήσεις ένα messy αποτέλεσμα. Για ακόμη πιο messy αποτέλεσμα ψέκασε την πλεξίδα σου με ένα spray αλατόνερου.

Be… youti-full

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής
Μake up, μαλλιά: Βάσια Λύκουρα
Ευχαριστούμε πολύ την σχολή του Φρέντυ Καλομπράτσου, Freddy Make Up Stage

Read More

And More