Hair challenge: τέταρτη μέρα! Το χτένισμα που θα κάνουμε σήμερα!

Σάββατο! Αυτή η μέρα που αν είσαι από τις τυχερές που δεν δουλεύουν (αυτή τη μέρα!) έχεις λίγο χρόνο παραπάνω να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και να τον δεις όπως δεν τον έχεις δει ποτέ πριν. Που αν, ας πούμε, έχεις ολόισια μαλλιά, μπορείς να πειραματιστείς λίγο παραπάνω και να σε δεις με σγουρά. Ή αν έχεις ήδη σγουρά να φτιάξεις τις υπέροχες- πόσο- τις- ζηλεύω μπούκλες σου λίγο καλύτερα.

Παρακάτω, η Σοφία Νομικού έχει και ένα πολύ έξυπνο trick για να ανασηκώσεις τα μαλλιά σου από την ρίζα και να πετύχεις ένα afro effect! Μου το έδειξε και σου το δείνχω!

Βήμα 1: αν έχεις πολύ ίσια μαλλιά σαν να τα δικά μου είναι σημαντικό να εξασφαλίσεις όγκο από την ρίζα τους. Για να το πετύχεις αυτό πάρε μια τοστιέρα και κάνε τοπικά μόνο στις ρίζες των μαλλιών, αποφεύγοντας το σημείο που θα κάνεις τη χωρίστρα. Θέλουμε η τοστιέρα που έχεις κάνει να μην είναι εμφανής. Εναλλακτικά, κρέπαρε καλά τις ρίζες των μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, θα δυσκολευτείς πολύ να τα ξεμπλέξεις μετά.

Αφού ολοκληρώσεις την παραπάνω διαδικασία τα μαλλιά σου θα δείχνουν κάπως έτσι. Χμ! Θα έβγαινα και έτσι!

…. Δεν θα έβγαινα, όμως, έτσι! Βήμα 2: κάνεις σίδερο στα μαλλιά σου τυλίγοντας σφιχτά από την ρίζα μέχρι τις άκρες.

Βήμα 3: αφού ολοκληρώνεις κάποιες τούφες βάζεις κλιπς στις ρίζες των μαλλιών για να διατηρηθεί το σγουρό και ο όγκος (μεταξύ μας, ούτε έτσι θα έβγαινα).

Βήμα 4: γυρνάς και χτενίζεις ανάποδα για να ενισχύσεις τον όγκο και το afro look που θέλουμε να πετύχουμε!

Και κάπως έτσι, βγαίνει super ανανεωμένη έως και άλλη! PS: λειτουργεί και ως μπουστάρισμα ψυχολογικό!

Αύριο είναι η τελευταία μέρα του Hair Challenge. Τι χτένισμα λες να δούμε; Εκτός αν θέλεις να συνεχίσουμε αυτό το porject με άλλα μήκη μαλλιών. Τι λες;

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής
Μαλλιά: Σοφία Νομικού
Μακιγιάζ: Κάτια Πασβάντη, Make Up Lab by Yiannis Marketakis

Read More

And More