Η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου μου έκανε αυτό το μακιγιάζ πριν μια εβδομάδα και από τότε έγινε το αγαπημένο μου!

Υπάρχει το comfort food. Και υπάρχει και το comfort makeup. Εκείνο που θα έκανες με κλειστά μάτια και το κάνεις καθημερινά. Γιατί είναι εύκολο να το κάνεις και γιατί νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό! Ή με αυτό. Για εμένα το comfort makeup μου ήταν εντελώς άλλο πριν συναντήσω την Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, Global Senior Artist της MAC Cosmetics, μια εβδομάδα πριν στην Ερμού για ένα project όπου εγώ θα έπρεπε να υιοθετήσω το μακιγιάζ του Thom Browne από την σεζόν Fall/Winter 2019-20.  Εχμ, χρειάστηκε μισή ώρα περίπου για να γίνει αυτό το μακιγιάζ το νέο μου comfort- stylish- μου κρύβει δέκα χρόνια makeup! Ας γίνουν οι συστάσεις!

Το μακιγιάζ του Thom Browne ήταν εμπνευσμένο από τον… πρίγκιπα Χάρι!

Το μακιγιάζ του Thom Browne είχε πλούσια φρύδια, φυσικά μάτια και πολύ τερακότα η οποία δεν τοποθετούνταν στο περίγραμμα του προσώπου ή για να δημιουργηθούν κοψίματα περιμετρικά αλλά ήταν τοποθετημένη στα μάγουλα και στη μύτη. Σαν να είχες πάει για σκι, να έβαλες γυαλιά και τώρα να τα έχεις βγάλει για να διαπιστώσεις ότι έχεις μια λευκή γραμμή στα μάτια. Το μακιγιάζ εγώ έγινε από τον makeup artist, Mark Carrasquillo ο οποίος άντλησε έμπνευση από το κοκκίνισμα που είχαν στο πρόσωπό τους τα πλουσιόπαιδα του Eton College. Ο πρίγκιπας Χάρι σπούδασε εκεί οπότε ναι, υπό μια έννοια το makeup inspo αντλήθηκε από αυτόν (φαίνεται πως είναι εξίσου διάσημος στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς με την Meghan Markle!).

Το αντίστοιχο μακιγιάζ μου έκανε η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, λοιπόν, το οποίο βλέπεις παρακάτω στην before- after (ημιτελή) εκδοχή του. Το συγκεκριμένο makeup δίνει βαρύτητα στην επιδερμίδα αλλά το πιο παράδοξο είναι ότι η Αλεξάνδρα χρησιμοποίησε δύο… εξίσου παράδοξα προϊόντα για να κάνει το εφέ της μαυρισμένης επιδερμίδας και τις λάμψεις.

Σκούρο concealer αντί για τερακότα!

Το μαυρισμένο αποτέλεσμα που βλέπεις στην δεξιά φωτογραφία το οποίο περνά από τα μάγουλα και ακριβώς πάνω από τη μύτη δεν έχει γίνει με τερακότα αλλά με… concealer! Yeap! Από την παλέτα MAC Studio Conceal and Correct Palette η Global Senior Artist της MAC Cosmetics χρησιμοποίησε την σκούρα καφέ απόχρωση ως τερακότα ενώ την άπλωσε και στο κινητό βλέφαρο ως σκιά για πολύ φυσικό αποτέλεσμα!

Λάδι αντί για λάμψεις!

Ή αλλιώς λάδι που κάνει τις τέλειες λάμψης. Το shiny skin from within είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις του μακιγιάζ που βλέπεις παντού στο instagram. Η λογική εδώ είναι το πρόσωπο να δείχνει λαμπερό αλλά όχι στιλιζαρισμένο, σαν να τελείωσες μόλις ένα session yoga. Η Αλεξάνδρα χρησιμοποίησε το Prep+ Prime Essential Oils Stick, ένα ενυδατικό στικ πολλαπλών χρήσεων που τελικά η best of χρήση του είναι να κάνει αυτές τις γυαλάδες. Το ίδιο το πέρασε και από τα χείλη μου.

Από τότε μέχρι σήμερα αυτό το makeup είναι το αγαπημένο μου, εκείνο που κάνω κάθε μέρα! Γιατί με δείχνει φρέσκια, λαμπερή, γιατί δεν είναι τόσο δύσκολο να το πετύχεις και γιατί με κάνει να νιώθω λίγο πιο κοντά στην βασιλική οικογένεια!

 

And More