Me, Myshelf and I: Τι καλλυντικά χρησιμοποιεί μια δερματολόγος;

Η στήλη του Me, Myshelf and I στην οποία κορίτσια που αγαπάμε- θαυμάζουμε- ακολουθούμε στο instagram- μας εμπνέουν, ανοίγουν τα beauty ντουλάπια τους και μας δείχνουν τι έχουν μέσα και τι φοράνε στο πρόσωπό τους, είναι κι επίσημα μια από τις πιο αγαπημένες στήλες της ομορφιάς (το ξέρω από τα DM και τα email!). Μιλώντας, τώρα, για πρόσωπο: αυτήν εδώ η πολύ, πολύ αγαπημένη στήλη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη αν μια δερματολόγος δεν μοιραζόταν μαζί μας το beauty routine της. Σωστά; Γιατί η δερματολόγος έχει το απόλυτο expertise για το… μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας για το οποίο έχουμε βαλθεί να σου μάθουμε τα πάντα. Και θεωρητικά ότι χρησιμοποιεί εκείνη ξέρει πως κάνει δουλειά. Σωστά (δις); Γιατί, στο κάτω- κάτω, μια δερματολόγος ξέρει να κάνει κάτι πολύ καλά: να διαβάζει τις ετικέτες και τα συστατικά.

Επισκέφτηκα την Φωτεινή Μπαγεώργου, μια από τις πιο γνωστές δερματολόγους στο ιατρείο της. Και ανάμεσα σε άλλα θέματα όπως “τι είναι τα πεπτίδια;”, της ζήτησα να μου πει το beauty routine της. Κράτησε σημειώσεις!

ΠΡΩΙΝΟ SKINCARE ROUTINE

“Πιστεύω πολύ στον καλό καθαρισμό του δέρματος πρωί και βράδυ , θεωρώ σημαντικό να απομακρύνονται οι ρύποι και τα νεκρά κύτταρα ώστε να είναι έτοιμο το δέρμα να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα περιποίησης. Κάθε πρωί, λοιπόν, πλένω το πρόσωπο μου με το αγαπημένο μου υγρό καθαριστικό PhysAC της Aderma. Μπορεί να ανήκει στη σειρά της ακμής αλλά αποτελεί ένα θαυμάσιο καθαριστικό, με σημαντική σμηγματορρυθμιστκή δράση. Έχω μεικτό προς λιπαρό δέρμα και το προϊόν αυτό με έχει βοηθήσει πολύ να απαλλαχτώ από την αντιαισθητική γυαλάδα που εμφανίζεται στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από τότε που συναντηθήκαμε δεν το έχω αλλάξει ποτέ !

Ακολουθεί ενυδάτωση …. ένα προϊόν που δεν αποχωρίζομαι είναι η Moisturizing Soft Cream της La Mer . Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά, βρείτε ένα που να σας ταιριάζει και μην το ξεχνάτε ποτέ!

Και φυσικά όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δε φεύγω ποτέ από το σπίτι χωρίς το αντιηλιακό μου. Τα αγαπημένα μου είναι το Protect AC της Aderma, το προτιμώ γιατί δίνει ματ αποτέλεσμα και μεγάλη αντηλιακή προστασία. Το ίδιο και το Μelascreen της Ducray, έχει ελαφριά υφή και προστατεύει το δέρμα μου από τη δημιουργία δυσχρωμιών.

Για τα μάτια χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο το Caviar Essense Εye Complex της La prairie που είναι ελαφρύ και το βράδυ ένα πιο πλούσιο Intense Eye Balm της La mer.

Για το λαιμό και το ντεκολτέ μου αγαπώ την Τriple Firming Νeck Cream της Neoatrata που εφαρμόζω απαραιτήτως πρωί και βράδυ. Αφήνω, λοιπόν, το πρόσωπο μου να πάρει το… πρωινό του και παίρνω και εγώ το δικό μου!

ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Μετά περνάω στο μακιγιάζ! Αγαπώ το Soft Fluid Long Wear Foundation της La Mer και το Skin Tone Foundation της Kiko που έχουν ανάλαφρη υφή και μέτρια κάλυψη. Προηγουμένως, όμως, εφαρμόζω το Primer της Smashbox ενώ αυτό τον καιρό έχω αγαπήσει το Morning Aura Illuminating creme Primer της Victoria Beckham.

ΒΡΑΔΙΝΟ SKINCARE

Το βράδυ μετά το ιατρείο καθαρίζω το πρόσωπό μου με την Extremely Gentle Cleanser Lotion της Avene που απομακρύνει τέλεια ακόμα και το μακιγιάζ των ματιών. Το έχω λατρέψει για τη φοβερή αίσθηση που αφήνει στην επιδερμίδα μου. Μια φορά στις δέκα μέρες κάνω ένα ελαφρύ scrub με το Revitalizing Supreme Scrub της Estee Lauder που περιέχει μικρούς, φιλικούς για το δέρμα μου κόκκους. Ακολούθως, εφαρμόζω πριόντα με AHA ή βιταμίνη C όπως η Ultra Smoothing Cream της Neostrata και τα Vitamin Serum της Obagi.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Φροντίζω να απολεπίζω και το σώμα μου μια φορά την εβδομάδα και αγαπημένο προϊόν είναι το Fior Di Sallina Oleo Scrub με ελαιώδη άλατα που δεν τραυματίζουν την επιδερμίδα ενώ της χαρίζουν μια μεταξένια υφή. Αγαπώ πολύ τα λάδια σώματος όπως αυτά της σειράς St. Barth και Molton Brown, ενώ για περισσότερη λάμψη το Soleil Blanc τoυ Tom Ford. Σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στη Μασσαλία ανακάλυψα το φανταστικό Body Milk Karite της Companie De Provence και το έχω ερωτευτεί.

Όταν βιάζομαι όμως , φροντίζω να ενυδατώνω το σώμα μου μέσα στο ντους με ένα έξυπνο προιόν το Hydra Therapy της Curel , ένα ενυδατικό προϊόν που εφαρμόζεται σε υγρό δέρμα.

ΜΑΛΛΙΑ

Υπόθεση μαλλιά: τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ το conditioner της Balmain και το λάδι της ίδιας σειράς για να περιποιούμαι τiς ταλαιπωρημένες από τις τεχνικές εργασίες άκρες των μαλλιών μου.

Όποτε έχω λίγο παραπάνω χρόνο εφαρμόζω πριν το λούσιμο για μια ώρα το Invisible Oil της Bumble and Bumble που επανορθώνει την τρίχα όσο κανένα.

Τέλος, πριν κοιμηθώ χρησιμοποιώ μια κρέμα ποδιών με μενθόλη απο τα Boots που αφήνει μια αίσθηση δροσιάς και βαθιάς ενυδάτωσης μετά από μια κουραστική μέρα.

Αυτά είναι τα δικά μου αγαπημένα προϊόντα αυτό τον καιρό. Φροντίζω να δοκιμάζω πολλά και διαφορετικά προϊόντα ώστε να μπορώ να προτείνω στους ασθενείς μου αυτά που τους ταιριάζουν περισσότερο σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματος τους , έχοντας δοκιμάσει τα προϊόντα πρώτη εγώ.

Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας, βρείτε μαζί τα κατάλληλα προϊόντα για σας και δημιουργήστε μια γρήγορη αλλά καθημερινή “ρουτίνα” περιποίησης φροντίζοντας το δέρμα σας στο σύνολο του. Πίνετε πολύ νερό και κάνετε μια μέτρια άσκηση και χαμογελάτε συχνά. A healthy skin is a beautiful skin!”

And More